Μεγάλης σημασίας νίκη για το ΒΑΟ Λουτρακίου - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μεγάλης σημασίας νίκη για το ΒΑΟ Λουτρακίου

Μεγάλης σημασίας νίκη στο ντέρμπι πέτυχε ο Βυζαντινός στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λουτρακίου, που του δίνει βαθμολογική ανάταση ώστε να διατηρηθεί κοντά στις πρώτες θέσεις του Ομίλου.

Ο αγώνας είχε υψηλό ρυθμό από το πρώτο λεπτό, με την ομάδα του Γιάννη Πανούση να μην κάνει καλό ξεκίνημα παρά το πάθος που έδειχναν οι παίχτες, με συνέπεια στα πρώτα 10 λεπτά να είναι πίσω στο σκορ 2-4. Στη συνέχεια βελτιώνοντας τον τρόπο ανάπτυξης και τα ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση, ισορρόπησαν το παιχνίδι παίρνοντας κεφάλι στο σκορ για τα υπόλοιπα 20 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Οι εναλλαγές στον τρόπο άμυνας , ο πλουραλισμός και η καλή κυκλοφορία της μπάλας ήταν το μυστικό για να κλείσει το ημίχρονο 14-13.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πάλι δυνατά αλλά και με πολύ γρήγορο ρυθμό. Οι γηπεδούχοι θα
μπορούσαν να είχαν κάνει ποιο εύκολα τα πράγματα εάν ήταν ποιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια για γκολ. Η άμυνα μαζί με την γρήγορη ανάπτυξη στον αιφνιδιασμό θα μπορούσε να κάνει το σκορ να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Η Προοδευτική κατάφερε να φέρει στο 50’ το ματς  στο ένα γκολ διαφορά από 3 που ήταν. Η ψυχραιμία και το πάθος των παικτών, που πήραν δύναμη από την καταπληκτική εξέδρα και τους συγκλονιστικούς φιλάθλους, ώθησαν τους παίκτες του Γιάννη Πανούση να ξεφύγουν πάλι στο 55’ με 3 γκολ 27-24 . Αυτή η διαφορά κρατήθηκε μέχρι το 60’ με το τελικό σκορ 31-28 να φέρνει τρελούς πανηγυρισμούς στους παίκτες και στο κόσμο της ομάδας.

Διακύμανση του σκορ ανά πεντάλεπτο:1-1,2-4,6-5,8-8,11-10,14-13 (ημιχ.) 18-17,22-21,24-22,27-24,31-28 τελικό

Βυζαντινός Α.Ο (Γιάννης Πανούσης) Β.Χαραλαμπάκης , Γρ.Αικατερίνης 5, Μ.Γκίκας 11, Α.Θεοχάρης, Α.Κάπης 3, Α.Καρακώστας 3, Γ.Φύττας, Γ.Αντωνίου, Φ.Μπάμπης 3, Π.Παπαδόπουλος 2, Γ.Γρούμπος, Χ.Μαρινάκης , Β.Μπέκος, Β.Οικονόμου 1, Αν.Φίλης 3.

Προοδευτική Αγρινίου:( Συράκος Παναγιώτης) Μπαζινάς, Ντάβης, Ληνός, Γεωργομήτρος 3, Σωτηρόπουλος , Κωνσταντόπουλος 4, Ανάλαυτος 7, Ράπτης 5, Γουργολίτσας 1, Ράϊκος, Μουζάκης Δήμου, Παπανίκος 4, Ράϊκος, Μαυρέλης.

Δίλεπτα 7-10 Πέναλτι 7/7 – 2/2
Διαιτητές: Κουτσός Η.-Ψύλλος Ε.

No comments