Σπουδαία βράβευση για την κυπελλούχο ΙΕΚ Ξυνή του 1995 από την UNESCO - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σπουδαία βράβευση για την κυπελλούχο ΙΕΚ Ξυνή του 1995 από την UNESCO

Στην ετήσια λαμπρή γιορτή της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο HILTON Αθηνών, σε μια κατάμεστη αίθουσα, βραβεύτηκαν η κυπελλούχος το 1995 ομάδα του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ στο handball, καθώς και η σημερινή ομάδα handball του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Δικέας που πρωταγωνιστεί με τις επιτυχίες της στο πρωτάθλημα της Α1!

Με επικεφαλής τον Τάσο Δανήλο, τον αρχιτέκτονα των επιτυχιών της σπουδαίας ομάδας του 1995 βρέθηκαν στην εκδήλωση και οι Νίκος Τσαφαντάκης, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Άγγελος Μοσχοβέλης, Γιάννης Βάσιλας, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, Βαγγέλης Ματζόπουλος, Δημήτρης Φλούδας, Χαράλαμπος Προδρομίδης και ο Μιχάλης Φουντεδάκης αρχηγός εκείνης της ομάδας.
Για την κυπελλούχο ομάδα handball του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, μίλησε ο τότε τερματοφύλακας και αρχηγός της
κ. Μάικ Φουντεδάκης, εξαίροντας τη συμβολή του καθηγητή κ. Σοφοκλή Ξυνή, προέδρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στην ανάδειξη και ενίσχυση του δίπολου «Αθλητισμός-Εκπαίδευση»: «Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ήταν το πρώτο μεταλυκειακό ίδρυμα που κατέστησε τον Αθλητισμό ως συνοδοιπόρο της Εκπαίδευσης. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σοφοκλή Ξυνή που όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μας, σε όλους τους αγώνες, και μας στήριζε».

Ο κ. Φουντεδάκης έκανε και μια μικρή ιστορική αναδρομή της πορείας της ομάδας handball του ΙΕΚ ΞΥΝΗ. «Ήμασταν μια παρέα παιδιών, μια μικρή οικογένεια, που φτιάξαμε την ομάδα με τον κ. Ξυνή στις 5 Σεπτεμβρίου 1985 και κάναμε τις πρώτες προπονήσεις στο Πεδίον του Άρεως. Το 1991-1992 ανεβήκαμε στην Α1 και το 1995 πήραμε το Κύπελλο Ελλάδος. Η ομάδα μας ουσιαστικά ήταν ο πρόδρομος για τη σημερινή ομάδα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Δικέας, που είναι σήμερα πάλι, με ισχυρή παρουσία, στο πρωτάθλημα της Α1».

Στη σπουδαία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» του ξενοδοχείου HILTON, βραβεύτηκε και ο κ. Σοφοκλής Ξυνής για τη σημαντική προσφορά του στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Εκπαίδευση, και την ελληνική οικογένεια, που τόσο πολύ δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια από την κρίση.

No comments