Δανήλος στο Sportit: «Όλα από την αρχή» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δανήλος στο Sportit: «Όλα από την αρχή»

Για τους νέους στόχους της Εθνικής ομάδας χάντμπολ Γυναικών και την καινούρια νοοτροπία μίλησε στο Sportit.gr ο νέος προπονητής, Μενέλαος Δανήλος.

Μαζί με τον Αλέξανδρο Ταρινίδη, ο Μενέλαος Δανήλος ανέλαβε πριν από περίπου δύο εβδομάδες το… τιμόνι της Εθνικής χάντμπολ Γυναικών. Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για τους μακροπρόθεσμους στόχους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ τόνισε πως πρόκληση η οποία τους δημιουργεί περισσότερη όρεξη για δουλειά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο νέος προπονητής της Εθνικής Γυναικών:


Για τις αλλαγές στη νοοτροπία της Εθνικής ομάδας: «Η Εθνική Γυναικών ξεκινάει να χτιστεί από την αρχή. Εμείς θέλουμε όλες οι ομάδες, η Γυναικών, η Νεανίδων Α” και Β” και σιγά σιγά και η Κορασίδων, να έχουν ίδιο μοντέλο παιχνιδιού. Να μη χρειάζεται να αλλάζουμε την προπόνηση στα κορίτσια σε κάθε μετάβασή τους από τη μία Εθνική στην άλλη. Αυτό θα το προσπαθήσουμε με προπονήσεις δύο φορές τον μήνα, ώστε να διατηρείται συχνή επαφή. Κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν, καθώς τα κορίτσια της Εθνικής μαζεύονταν μόνο πριν από κάποια διοργάνωση».

Για τους στόχους που θέτουν: «Μέχρι στιγμής το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν είχε κάποια διάκριση, απλά συμμετείχαμε. Ο στόχος μας τώρα είναι, μέσα στην επόμενη τετραετία να περάσει η Εθνική σε τελική φάση κάποιας μεγάλης διοργάνωσης. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει σε έναν μήνα, ούτε σε δύο, ούτε σε έξι. Ο στόχος μας είναι μακροπρόθεσμος, όμως είναι αυτός».

Για την περίπτωση να τους δημιουργούν άγχος οι νέες απαιτήσεις: «Δεν έχουμε κανένα άγχος. Αν δεν είχαμε αυτούς τους στόχους, προσωπικά δεν θα είχα αναλάβει την ομάδα. Είναι πρόκληση για εμένα και οι προκλήσεις δεν θέλουν άγχος. Αντιθέτως, δημιουργούν όρεξη και πάθος. Έχω όρεξη για την Εθνική και επειδή έχουμε στόχο, δεν ξέρουμε αν θα το κάνουμε, αλλά αυτό μας δίνει και τη δύναμη. Δεν μας είπε κάποιος ότι «αν δεν περάσει, θα γίνει κάτι». Μόνοι μας θέσαμε τους στόχους και εμείς οριοθετήσαμε την κατάσταση».

Για τη συνεργασία του με τον Αλέξανδρο Ταρινίδη: «Ο Αλέξανδρος κοντά ηλικιακά με εμένα και είναι και αυτός από την καινούρια φουρνιά προπονητών. Οι αντιλήψεις του για το χάντμπολ είναι πολύ κοντά στις δικές μου, ενώ έχει εμπειρία και στο γυναικείο χάντμπολ. Με βάση αυτά, πιστεύω πως η συνεργασία μας θα είναι πολύ καλή και θα βγει κάτι θετικό από αυτή».

No comments