Ιούλιος Συναδινός: «Θέλουμε να δώσουμε οριστική λύση στο γηπεδικό» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ιούλιος Συναδινός: «Θέλουμε να δώσουμε οριστική λύση στο γηπεδικό»

Ο βασικός λόγος της επίσκεψης του Προέδρου της IHF ήταν η οριστική διευθέτηση του χρέους από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011, το οποίο και μειώθηκε σημαντικά (από 375.0000 ελβετικά φράγκα σε 100.000 ευρώ), έπειτα από ενέργειες της Ομοσπονδίας, την συγκατάθεση του Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν και φυσικά την βούληση της πολιτείας. Ο αρμόδιος από πλευράς πολιτείας ΓΓΑ κ. Ιούλιος Συναδινός που παραβρέθηκε στην συνάντηση, αναφέρθηκε στο θέμα, αλλά και στις ενέργειες που κ΄νει η πολιτεία για να βοηθήσει το άθλημα, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε άθλημα με ιδιαίτερη δυναμική. Ο κ. Συναδινός δήλωσε:

«Σε κάθε επαφή που έχω με τους ανθρώπους του χάντμπολ, ισχυροποιείται η απόφαση να είμαστε
κοντά στο άθλημα. Το χάντμπολ είναι στον βασικό σχεδιασμό του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Με την Ομοσπονδία έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για την αξιολόγηση και επιχορήγηση των ομοσπονδιών με αντικειμενικά κριτήρια με μετρήσιμα δεδομένα. Ίσως παρατηρήσατε ότι η πολιτεία δεν έδωσε χρήματα στο ποδόσφαιρο, αλλά προσπάθησε να δώσει παραπάνω χρήματα στις ομοσπονδίες των ερασιτεχνικών αθλημάτων. Θα στηρίξουμε τα αθλήματα που δεν είναι τόσο εμπορικά και δεν έχουν μεγάλη προσβασιμότητα σε χορηγίες».

Για το γηπεδικό είπε: «Έχουμε την βούληση να δώσουμε τόσο στην Ομοσπονδία του χάντμπολ, όσο και σε άλλες Ομοσπονδίες οριστική λύση στο γηπεδικό πρόβλημα. Για παράδειγμα συζητάμε την παραχώρηση της Ολυμπιακής εγκατάστασης του μπιτς βόλεϊ από κοινού σε ΟΧΕ και ΕΟΠΕ.
Εξετάζουμε την βιωσιμότητα, κατά πόσο οι ομοσπονδίες μπορούν από μόνες τους ή με την συνδρομή της πολιτείας ή της περιφέρειας να συντηρήσουν την εγκατάσταση.
Μία εναλλακτική λύση είναι το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων και προχθές που ήμασταν εκεί με τον κ. Κοντονή κάναμε μία κουβέντα σχετικά με την συγκεκριμένη εγκατάσταση.
Φυσικά εκεί εδρεύουν ήδη 7 ομοσπονδίες μαχητικών αθλημάτων και υπάρχει ιδιαιτερότητα με τον αγωνιστικό χώρο, αλλά σίγουρα είναι και μια κοστοβόρα εγκατάσταση που μία ομοσπονδία μόνη της -όπως είναι το χάντμπολ- δεν μπορεί να την συντηρήσει.
Σε σχέση με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις πρέπει να γίνει μία πλήρη καταγραφή των γυμναστηρίων σε όλη την χώρα, να δούμε σε ποια χωράει το χάντμπολ, γιατί είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλά γυμναστήρια, αλλά στα περισσότερα, λείπουν δύο μέτρα.
Σε άλλα έχουν μπει μπασκέτες μου δεν μετακινούνται, ξέρουμε τα προβλήματα…»

Για το χρέος είπε: «Προσπαθήσαμε να λύσουμε το πρόβλημα του χρέους. Δεν ήταν εύκολο, αλλά για εμάς υπάρχει ιεράρχηση. Ένα από τα πιο μαζικά αθλήματα και με δυνατότητα ανάπτυξης δεν θα μπορούσε να έχει …Δαμόκλειο σπάθη πάνω από το λαιμό του και να διακυβεύεται το μέλλον του. Θέλω να ξέρετε όλοι ότι στην εποχή που ζούμε τα 100.000 ευρώ είναι σημαντικό ποσό, είναι το κόστος της στεγανοποίησης τριών κλειστών γυμναστηρίων. Πρέπει όμως από αυτή την ιστορία να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα και να γίνουμε σοφότεροι. Η πολιτεία κάποτε παρακίνησε την Ομοσπονδία να κάνει ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα και η ίδια η πολιτεία φάνηκε ασυνεπής και εξέθεσε Διεθνώς την Ομοσπονδία. Φυσικά και κάποιες ομοσπονδίες –δεν εννοώ το χάντμπολ- αναπτύσσουν με την πολιτεία μη θεσμικές σχέσεις.
Σε κάθε περίπτωση το να βοηθήσουμε να σβηστεί αυτό το χρέος είναι πολύ σημαντικό για το άθλημα. Σίγουρα επίσης τα 100.000 ευρώ είναι πολύ μικρότερο ποσό από τα 8.000.000 ευρώ που μας ζητάει τελεσίδικα η Ερετβό για το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας που δεν έγινε ποτέ και δεν ξέρουμε από πού θα πληρωθούν, όταν όλο το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για τον αθλητισμό είναι 10.000.000 ευρώ!»

No comments