Ολοκληρώθηκε χθες το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ολοκληρώθηκε χθες το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών

Ολοκληρώθηκε χθες το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2017 που ξεκίνησε την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και περιλάμβανε δύο φιλικά με τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ και την Εθνική Νέων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει τον Ιανουάριο τέσσερα επίσημα παιχνίδια που θα κρίνουν και την τελική έκβαση του 3ου ομίλου από τον οποίο η πρώτη ομάδα θα προκριθεί στα πλέι οφ.

H Εθνική στα δύο πρώτα παιχνίδια που έδωσε τον Νοέμβριο είχε μία ήττα απέναντι στη Λετονία και μία νίκη κόντρα στην Κύπρο, ενώ το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσει τις Ουκρανία (7/1 εκτός, 10/1 εντός), Λετονία (13/1 εντός) και Κύπρο (17/1 εκτός).

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Πέτρος Μπουκοβίνας επεσήμανε: «Είναι μια σειρά παιχνιδιών πολύ
δύσκολη. Ξέρουμε ότι μας θεωρούν το αουτσάιντερ, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό σε αυτούς τους αγώνες και γιατί όχι να μην διεκδικήσουμε την πρόκριση. Δεν έχει τελειώσει κάτι, είναι τέσσερα παιχνίδια που αν τα κερδίσουμε θα έχουμε σοβαρές πιθανότητες.
Η προετοιμασία κυλάει πολύ καλά, έχουμε και τα φιλικά που πιστεύω θα μας βοηθήσουν. Για κάθε αθλητή είναι τιμή να φοράει το εθνόσημο και το έχω πει πολλές φορές ότι στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς για να έχω μια σταθερή παρουσία στην Εθνική».

Από την πλευρά του ο αριστερός εξτρέμ Παντελής Κωστακίδης είπε: «Όλα τα παιδιά που είμαστε εδώ έχουμε διάθεση και όρεξη. Όλοι θέλουμε την διάκριση, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και ο στόχος δύσκολος. Σίγουρα όπως φαίνεται και από την βαθμολογία είμαστε σε μειονεκτική θέση, αλλά εμείς θα παλέψουμε και θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση των προκριματικών».

No comments