Μεγάλη εμφάνιση και νίκη της Ασπίδας Ξάνθης επί των Ιωαννίνων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μεγάλη εμφάνιση και νίκη της Ασπίδας Ξάνθης επί των Ιωαννίνων

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση σε όλη την διάρκεια του αγώνα η Ασπίδα Ξάνθης επέστρεψε στις νίκες, μετά τις τρεις διαδοχικές ήττες, και την επιστροφή της μετά από δύο συνεχόμενα παιχνίδια στα εντός επικρατώντας με 27-22 του ΑΟ Ιωαννίνων.

Η ομάδα του Θόδωρου Βαφειάδη δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν πως μπορούν να φύγουν από το “Φίλιππος Αμοιρίδης” της Ξάνθης με θετικό αποτέλεσμα, δείχνοντας απο τα πρώτα κιόλας λεπτά ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης.

Ειδικά μετά το 15′ λεπτό που μέχρι εκεί το οι φιλοξενούμενοι ήταν κοντά στο σκορ, οι παίκτες της
Ασπίδας πάτησαν γκάζι και συνεχώς ανέβαζαν την διαφορά, έχοντας σε μεγάλη μέρα επιθετικά εκείνο το διάστημα τους Βάκκα και Πιστόλα αλλά και για ακόμη μια φορά τον “κέρβερο” Καίκη κάτω απο τα γκολπόστ.  Είναι χαρακτηριστικό πως απο το 4-3 που ήταν το σκορ στο 15′ οι γηπεδούχοι σε 10′ λεπτά λεπτά πήγαν την διαφορά στο +5 και στο +6 με το τέλος του πρώτου μέρους με τα 4 γκολ του Βάκκα να παίζουν καθοριστικό παράγοντα.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μπουν πιο δυνατά και με τέσσερα γκολ προσπάθησαν να ρίξουν την διαφορά, και όχι μόνο δεν το κατάφεραν αλλά με τους Ναθαναηλίδη, Μπρατίδη και Καζαντζίδη να φορτσάρουν η διαφορά ανέβηκε ακόμη περισσότερο, φτάνοντας 15′ λεπτά πριν το τέλος στο επι μέρους σκορ 20-12 και τα 8 γκολ διαφορά. Έχοντας την διαφορά υπέρ τους οι παίκτες της Ασπίδας προσπάθησαν να προσφέρουν και θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, επιτρέποντας ωστόσο στους φιλοξενούμενους να δώσουν την τελευταία προσπάθεια για να μειώσουν το σκορ για την ρεβάνς στα Γιάννενα σε περίπτωση ισοβαθμίας, το τελικό 27-22 και τα πέντε γκολ διαφορά με την εικόνα που έδειξαν οι δύο ομάδες αδικεί τους γηπεδούχους που ωστόσο έδειξαν πως δεν είναι ομάδα για να παλεύει για την παραμονή της.

Σχεδόν όλοι οι παίκτες της Ασπίδας ήταν σε εξαιρετική μέρα, με τους Βάκκα, Πιστόλα, Μπρατίδη, Ναθαναηλίδη, Καζαντζίδη αλλά και τα κρίσιμα γκολ του Τζίνεβη συν τον εξαιρετικό για άλλο ένα παιχνίδι Καίκη οδήγησαν τους Ξανθιώτες σε μία άνετη νίκη. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Λιάτσος, Γεωργίου, Δούγιας και Χριστακόπουλος  που φαινόταν σαν να παλεύουν μόνου τους. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα της Ξάνθης ο Δίας Πολίχνης στην Θεσσαλονίκη.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ - ΑΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 27-22
Δεκάλεπτα: 3-2, 8-4, 12-6 (Ημίχρονο), 17-10, 21-14, 27-22(Τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Θ. Βαφειάδης): Καίκης(τ.), Βάκκας 4, Γκουντούλαςμ Ναθαναηλίδης 4, Βαρδάκας 1, Καζαντζίδης 3, Μπέλλιας, Παπαϊωάννου, Τσεσμετζής, Καραπαπάζογλου 1, Τζίνεβης 3, Μπρατίδης 5, Νικάκης, Κόλλιας 1, Ευθυμίου(τ.), Πιστόλας 5

ΑΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ(Δ. Μανίκης): Φωτιάδης(τ), Μπέλλος(τ.), Γεωργίου 6, Τσαμπούρης, Λιάτσος 6, Δούγιας 4, Γότσης, Χριστακόπουλος 5, Ζαμπάλλας, Πατραμάννης 1, Σήτας, Βέργος, Δήμου, Μιχαηλίδης, Σαρασίδης, Παναγιώτου

Διαιτητές: Ηλιάδης – Ουζούνης

Πηγή: thrakisports.gr

No comments