Β ανδρών: Με Ριγανά ο Φαίακας πλώρη για Α2 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Β ανδρών: Με Ριγανά ο Φαίακας πλώρη για Α2

Σημαντική νίκη στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου της Β' Εθνικής Ανδρών πέτυχε η ομάδα του Φαίακα μέσα στην Καστοριά επί του τοπικού ΑΟΑ Καστοριάς με 16-17.

Η ομάδα της Κέρκυρας ταξίδεψε στην Καστοριά με 15 παίκτες και γεμάτο ρόστερ σε εκτός έδρας παιχνίδι μετά από καιρό, απόρροια του εξαιρετικού κλίματος που υπάρχει φέτος στην ομάδα και στη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται σε όλα την επίπεδα για την παρουσίαση μιας πολυμελούς ανταγωνιστικής ομάδας που θα παίζει καλό handball και θα επιστρέψει άμεσα στην Α2. Κύριος εκφραστής αυτής της προσπάθειας ο Νίκος Ριγανάς που με το βοηθό του Πέτρο Μπαρούμα από φέτος κατευθύνουν τους παίκτες τους από τον πάγκο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να προηγούνται γρήγορα με 2-0,
όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική, αφού οι παίχτες του Νίκου Ριγανά, δυνάμωσαν την άμυνά ενώ και η επίθεση βελτιώθηκε και το σκορ γύρισε και έφτασε το 3-8 στο 26' περίπου. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο χρόνο που απέμενε για το ημίχρονο κατάφεραν να ψαλιδίσουν τη διαφορά, για να πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια με το Φαίακα να προηγείται με 7-8.

Αμφίρροπη και η εικόνα στο 2ο μέρος, με τους Καστοριανούς να παίζουν καλύτερα και να πραγματοποιούν ανατροπή με 10-8, η οποία όμως έμελλε να είναι και η τελευταία φορά που προηγήθηκαν, καθώς στη συνέχεια η ομάδα της Κέρκυρας βρήκε τις επιθετικές λύσεις, προηγήθηκε στο σκορ και παρότι ποτέ δεν κατάφερε να χτίσει διαφορά ασφαλείας, κατόρθωσε να παραμείνει μέχρι τέλους μπροστά στο σκόρ και να πάρει το πρώτο ροζ φύλλο της φετινής χρονιάς, χάρη στην απόκρουση του Τσιλιμπάρη λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη σε σουτ από το εξτρεμ και ενώ το σκορ ήταν 16-17.

ΑΟΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΑΟ ΦΑΙΑΞ 16-17
Πεντάλεπτα:2-1,3-4,3-5,3-6,3-7,7-8(ημιχρ),8-8,10-10,11-13,14-15,14-16,16-17(τελικό)
Α.Ο.Α Καστοριάς: Μπουζόπουλος, Σαλαγιάννης, Τοκατλίδης(3), Δόκαλος, Τάσιος(2), Τερζόγλου, Ριζόπουλος, Σουκαλόπουλος(2), Αναστασίου(6), Κωνσταντινίδης(2), Παπακώστας, Μπαλάτσος(1), Τούλιος
Α.Ο Φαίαξ Κέρκυρας: Κουλούρης, Τσιλιμπάρης, Καραμανλής(3), Κυριακίδης(2), Βάγιας(2), Μαντζουρογιάννης, Ασμάνογλου(1), Κολοβός(4), Γιούργας(1), Μιχαλάκης, Ιμέρ, Δημητρέλος(3), Δελλής, Τσόνας, Νάστος(1)

Πέναλτι:3/3-2/3
Δίλεπτες: 4-4
Διαιτητές: Πάτιος, Τριανταφύλλου

No comments