Κρίθηκε στις λεπτομέρειες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κρίθηκε στις λεπτομέρειες

Νίκη στο νήμα για την «Ένωση» απέναντι στην μαχητική ομάδα της Έδεσσας

Σε μεγάλο ντέρμπι εξελίχθηκε η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Αερωπό Έδεσσας στο κλειστό του Βύρωνα. Οι φιλοξενούμενοι καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και διεκδίκησαν μέχρι το τέλος την νίκη, ωστόσο η «Ένωση» επιστράτευσε την εμπειρία της και στο φινάλε νίκησε με 28-27.

Η ομάδα της Έδεσσας έλεγχε το ματς από το 13’ έως το 55’ (25-26 με Κράλλη), έχοντας διαρκώς το
προβάδισμα με κορυφαίους τους Δέλιο, Αποστολίδη και Γιόσμου.Στα τελευταία πέντε λεπτά η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη έκανε την ανατροπή και με σερί 3-0 πέρασε μπροστά 28-26, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι. Δύο γκολ από αντεπιθέσεις των Γεωργιάδη, Μπακαούκα και ένα τέρμα του Δημοσθένους άλλαξαν τις ισορροπίες. Ο Αερωπός μείωσε στο τελικό σκορ, είκοσι δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Από την ΑΕΚ εξαιρετικό ματς έκανε ο Γεωργιάδης (10 γκολ), ενώ στοίχισε η απουσία του Νικολαϊδη (πρόβλημα στον αστράγαλο) που χρησιμοποιήθηκε μόλις για λίγα λεπτά.
Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, ενώ ο Αερωπός απέδειξε πως θα είναι πρωταγωνιστής στη φετινή Handball Premier.

Στη συνέντευξη Τύπου οι πρωταγωνιστές τόνισαν
Γιάννης Αρβανίτης (τεχνικός ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στον Αερωπό. Ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Εμείς δεν σταθήκαμε καλά στην άμυνα και γενικά στα τελευταία παιχνίδια δεν βγάζουμε την ενέργεια που θα έπρεπε. Έχουμε μια νέα ομάδα που μέρα με την μέρα βρίσκει τον δρόμο της. Ο Νικολαϊδης είχε πρόβλημα και προσπαθήσαμε να τον προφυλάξουμε, ελπίζω να μην έπαθε κάποια υποτροπή. Η απουσία του έπαιξε κάποιο ρόλο στο σημερινό ματς».

Βασίλης Δημοσθένους (πίβοτ ΑΕΚ): «Μας έβαλε δύσκολα ο Αερωπός. Μας επηρέασε η απουσία και του Νικολαϊδη. Στο τέλος ήμασταν πιο ψύχραιμοι και κερδίσαμε. Είμαστε νέα ομάδα και χρειαζόμαστε παιχνίδια».

Γιάννης Πηλαλίδης (προπονητής Αερωπού): «Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν έχουμε θέσει κάποιο στόχο. Είναι το τρίτο σερί ματς που μέχρι το τέλος διεκδικούμε τη νίκη και κρίνεται στις λεπτομέρειες απέναντι σε ομάδες με υψηλότερους στόχους από εμάς. Κάναμε καλό ματς, η απειρία στο τέλος μας στοίχισε».

Σωτήρης Γιόσμου (πίβοτ Αερωπού): «Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η ΑΕΚ στο τέλος ήταν πιο αποτελεσματική και κέρδισε τον αγώνα. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

ΑΕΚ- ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 28-27
Τα πεντάλεπτα: 3-2, 3-4, 7-8, 9-11, 11-12, 14-15 (ημχ.), 17-18, 19-20, 21-23, 24-25, 25-26, 28-27
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Μπακαούκας 6, Δούγιας, Γεωργιάδης 10, Φάμπατς, Δημοσθένους 5, Νικολαϊδης 2, Αργυράκης, Χατσίκας, Αντωνιάδης, Γκατφί 3, Γρηγοριάδης 2, Φίλης, Πλεχ, Στούμπης, Μπαλάσκας, Κολιούλης.
ΑΕΡΩΠΟΣ (Γιάννης Πηλαλίδης): Αθανασίου, Τζουβάρας Π. 3, Γιόσμου 6, Βλάχος, Τζουβάρας Φ., Κράλλης 4, Θεοδωρόπουλος 6, Δέλιος, Δημάκης, Αποστολίδης 3, Πίτος 3, Κυριάκου 2.
Διαιτητές: Τσάμος- Φωκίτης, δίλεπτα: 4-4, πέναλτι: 5/7-1/1

Φωτό: enwsi.gr

No comments