Αρβανίτης: "Δουλέψαμε πολύ" - Τούτσης: "Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αρβανίτης: "Δουλέψαμε πολύ" - Τούτσης: "Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας"

Δίκαιη χαρακτήρισε την επικράτηση της ΑΕΚ ο προπονητής του Φιλίππου Κώστας Τούτσης. Από την άλλη ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης στάθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα του ώστε να αφήσει πίσω της τον κακό της εαυτό και να επανέλθει στις νίκες. Ας δούμε τι δήλωσαν μετά το ματς:

Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): «Ξέραμε ότι το ματς ήταν οριακό για εμάς. Ερχόμασταν από πολύ χαμηλά, είχαμε κάνεις ήττες που μπορεί να επηρεάσουν και την πορεία μας στο πρωτάθλημα. Ξέραμε ότι αυτό το ματς θα μας έβαζε ξανά στο παιχνίδι, όπως και έγινε. Δουλέψαμε πολύ για να βγάλουμε ενέργεια μέσα στο παιχνίδι. Στο προηγούμενο είχαμε έλλειμμα
ενέργειας, μπαίναμε και πιστεύαμε ότι με την φανέλα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Θέλει κούραση, θέλει δουλειά. Σήμερα δώσαμε ένα δείγμα αυτής της ομάδας. Σιγά – σιγά τα προβλήματα μας λύνονται και κύρια το γηπεδικό. Μέχρι πριν 1,5 εβδομάδα γυρίζαμε από γήπεδο σε γήπεδο. Τώρα βρήκαμε τον χώρο μας. Είναι αλλιώς τα πράγματα, μπορούμε να δουλέψουμε και να λύσουμε προβλήματα. Είμαστε χαρούμενοι. Γνωρίζω ότι η ήττα φέρνει στεναχώρια και κατανοώ τον Κώστα, είναι δύσκολο, ειδικά όταν έρχεσαι μετά από μια μεγάλη πρόκριση στην Ρωσία. Είναι δύσκολο μετά από ένα τέτοιο ματς να πάρεις το 100% από την ομάδα σου και από αυτό επωφεληθήκαμε εμείς».

Κώστας Τούτσης (προπονητής Φιλίππου): Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ, κέρδισε δίκαια. Η ΑΕΚ ήταν πιο συγκεντρωμένη. Έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο διότι αν δεν έπαιρνε το αποτέλεσμα θα έμενε αρκετά πίσω. Λογικό είναι να υπήρχε μια εγρήγορση στους πάντες. Είχαν συγκέντρωση και αποφασιστικότητα και αυτό φάνηκε πολύ στο ένας εναντίον ενός σε αρκετές φάσεις, είτε όταν έκαναν επίθεση είτε όταν έκαναν άμυνα. Εμείς είχαμε να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση από την άποψη ότι στο βασικό αμυντικό κορμό μας έλειπαν δυο παίκτες. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω δικαιολογίες, απλά το αναφέρω ως ένα κομμάτι του παιχνιδιού. Όταν σε μια ομάδα λείπουν από το κέντρο της άμυνας τα δυο βασικά κορμιά που θα παλέψουν με τα πίβοτ και με τα σουτ, είναι δύσκολο να βρεθούν λύσεις. Φάνηκε ότι ήμασταν ανέτοιμοι για το παιχνίδι, παίξαμε και με ένα σχήμα που δεν είχαμε ξαναπαίξει, προσπαθήσαμε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου να ξαναμπούμε στο παιχνίδι, μειώσαμε, πιέσαμε, βγάλαμε πιο έξω την άμυνα, οδηγήσαμε τον αντίπαλο σε 1-2 λάθη αλλά δυστυχώς ήμασταν άστοχοι. Όταν είσαι πίσω στο παιχνίδι, δεν έχεις τον ρυθμό που θέλεις, για να φτάσεις το ματς μέχρι το τέλος πρέπει να είσαι εύστοχος. Δυστυχώς εμείς ήμασταν άστοχοι και το παιχνίδι κατέληξε εκεί που κατέληξε. Καμιά ομάδα δεν κερδίζει τίποτα τον Οκτώβριο μήνα. Εμείς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Στην διακοπή θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τρία πράγματα. Να ξεκουραστούμε διότι η ομάδα θέλει φρεσκάρισμα και στην συνέχεια να βάλουμε όγκο δουλειάς για να φτάσουμε μέχρι την διακοπή των Χριστουγέννων. Είμαι στεναχωρημένος, δεν μπορώ να το κρύψω. Όμως έχουμε τους παίκτες και την βάση να δουλέψουμε. Καμιά φορά καλά που έρχονται και τέτοιες ήττες νωρίς διότι σε τραβάνε το καμπανάκι διότι υπάρχει ένας αντίπαλος που μπορεί να σε κερδίσει.


Κώστας Γρηγοριάδης (ΑΕΚ): Προερχόμασταν από αρνητικά αποτελέσματα. Ξέραμε ότι θα παίζαμε σε μια δύσκολη έδρα αλλά θέλαμε ένα θετικό αποτελέσματα για να αλλάξει η ψυχολογία μας και τα καταφέραμε. Δουλέψαμε πολύ αυτή την εβδομάδα, ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι. Μέσα από ομαδική δουλειά βγάλαμε πάθος και δύναμη και δείξαμε ποιοι είμαστε. Στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν ψεύτικο αυτό που βγάζαμε προς τα έξω.

Σάββας Καρυπίδης (Φίλιππος): Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ. Έδειξαν δύναμη και ψυχή και ήρθαν σε μια δυνατή έδρα και κέρδισαν. Εμείς από την πλευρά μας δεν δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Μπήκαμε νωθροί και κρύοι θα έλεγα. Μας φόβισε ότι ήμασταν το φαβορί απέναντι στην ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τα τεχνικά, τα σουτ εκτός εστίας και τις αποκρούσεις των τερματοφυλάκων. Ήταν μια κακή ημέρα για εμάς. Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Θα βελτιώσουμε τα όποια λάθη κάναμε.



No comments