Αποσύρθηκε από την Α1 γυναικών η Ορμή Λουξ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αποσύρθηκε από την Α1 γυναικών η Ορμή Λουξ

Με επιστολή της προς την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος η Ορμή Πάτρας ενημέρωσε για την αναστολή λειτουργίας της γυναικείας ομάδας. Αναλυτικά η επιστολή:

"Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα, η ομάδα μας, η καλύτερη ομάδα στο ελληνικό γυναικείο handball την τελευταία δεκαετία, αποφάσισε να αναστείλει τη συμμετοχή της γυναικείας ομάδας από το Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών και Κύπελλο Ελλάδος. Η ομάδα μας θα συμμετάσχει με τις νεάνιδες και τις κορασίδες στο EHF Cup στις 17&18 Οκτωβρίου στο Νις της Σερβίας.

Είναι μια σκληρή απόφαση, που έπρεπε να παρθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνει μία ομάδα πορεία πρωταθλητισμού επί δεκαπέντε (15) χρόνια, στηριζόμενη σχεδόν αποκλειστικά σε μεταγραφές Ελληνίδων και ξένων παικτριών. Το συγκεκριμένο «μοντέλο» είναι αδύνατο να
συνεχιστεί. Όσο γοητευτικό και συναρπαστικό είναι το ταξίδι του πρωταθλητισμού, δεν παύει να είναι απίστευτα κουραστικό και ψυχοφθόρο.

Οι οικονομικές συνθήκες, αλλά και οι γενικότερες αλλαγές που επιχειρούνται τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να παρθεί αυτή η απόφαση. Κρίναμε, ότι ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή για να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας, να ανασυνταχθούμε οργανωτικά και να προσπαθήσουμε να στηριχθούμε αγωνιστικά στις δικές μας δυνάμεις.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν στην ομάδα μας σαράντα (40) περίπου νεαρές αθλήτριες 13-18 ετών που μας έχουν δείξει ότι σε βάθος τριετίας μπορούμε να δημιουργήσουμε μια αμιγώς πατρινή ομάδα.
Η εποχή είναι κατάλληλη για ένα τέτοιο επιχείρημα, για μία ανασύνταξη. Ο χρόνος θα δείξει εάν αυτή η απόφαση θα μας δικαιώσει.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας σε όλους όσους συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί αυτή η σπουδαία για τα ελληνικά δεδομένα ομάδα. Περισσότερο από όλους, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκατό (100) και πλέον χορηγούς και υποστηρικτές μας, οι οποίοι είναι δίπλα μας από το 2000.

• Ειδικά θα πρέπει να αναφερθούμε στην οικογένεια Μαρλαφέκα, της κορυφαίας ελληνικής βιομηχανίας «ΛΟΥΞ» που για έντεκα (11) συνεχή χρόνια ταύτισε το όνομά της με το άθλημα του handball.
• Στη μεγάλη εταιρεία της πόλης μας «Coffee Island» και προσωπικά στον κ.Βαγγέλη Λιόλιο για την αμέριστη στήριξή του στις προσπάθειές μας.
• Στη μεγάλη εταιρεία «Grande Mυλωνάς» και στους κ.κ. Βασίλη και Ηλία Μυλωνά που για δέκα (10) περίπου χρόνια υπήρξαν φίλοι και συμπαραστάτες και «γλύκαιναν» τις προσπάθειες των αθλητριών μας.
• Στους κ.κ. Σπύρο Γεννατά και Βαγγέλη Αναγνωστόπουλο της εταιρείας ταξιδίων «Super Cargo» που μας «ταξίδεψαν» σε ολόκληρη την Ευρώπη με απόλυτη ακρίβεια και συνέπεια.
• Στον κ. Τάσο Κολοκυθά της εταιρείας καυσίμων «Kολοκυθάς GAS».
• Στον αγαπημένο φίλο της ομάδας και των αθλητριών κ. Γιάννη Τσαρσή («Αυστραλός»).
• Στα μαγικά χέρια του Παναγιώτη Κρίθη, που για πολλά χρόνια φρόντιζε να δίνει άμεσα λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα τραυματισμού παρουσιαζόταν.
• Στον Άκη Λιβιέρη του «Energy Fitness Club».
• Ιδιαίτερη αναφορά στον πρώτο χορηγό της ομάδας μας, κ. Παναγιώτη Φλογερά του «Καφέ Σταθμός».
• Και φυσικά, στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΟΡΜΗ, στον Αντώνη και στον Κυριάκο, γιατί χωρίς την παρουσία τους και τη συνεισφορά τους για περισσότερα από δέκα (10) χρόνια, δε θα είχε δημιουργηθεί και επιτύχει αυτή η ομάδα.

Στην ομάδα μας αγωνίστηκαν πολύ σπουδαίες αθλήτριες, οι οποίες προσέφεραν πάρα πολλά με την αγωνιστική τους παρουσία.

Radchenko, Freser, Ποιμενίδου, Γκόλια, Penev κ.α.. Όμως μία αθλήτρια, μία πατρινή αθλήτρια, πέτυχε κάτι που κανένας άλλος αθλητής ή αθλήτρια, σε κανένα άθλημα δεν κατάφερε στην πόλη της Πάτρας. Κατάφερε να κατακτήσει και να σηκώσει στον πατραϊκό ουρανό έξι (6) Πρωταθλήματα και τέσσερα (4) Κύπελλα Ελλάδος και να αγωνιστεί επί τέσσερα (4) χρόνια στο Champions League. Αννούλα Στράτου, σε ευχαριστούμε για όλα, για το ήθος σου και την προσφορά σου.

Υπάρχουν όμως και οι άνθρωποι που έβαλαν διαχρονικά η δική τους σφραγίδα στην κατάκτηση των τίτλων.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Κρανάκη για τους δύο (2) πρώτους τίτλους στην ιστορία της ομάδας μας.

Τον πολυνίκη τεχνικό, Zlatko Petronijevic, με τους πέντε (5) τίτλους, τον Ευθύμη Πιπελίδη για τους δύο (2) τίτλους που κατέκτησε, τον Ανδρέα Καραβέλα, που ήταν προπονητής όταν η ομάδα μας αγωνίστηκε στις «8» καλύτερες ομάδες του Challenge Cup.

Και φυσικά, στον προπονητή, άνθρωπο και καλό φίλο, Στέλιο Σεϊρεκίδη, που δίδαξε handball σε όλους μας και αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος στην ομάδα μας. Αγαπητέ φίλε Στέλιο, σε ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες και μας προσέφερες και λυπούμαστε ειλικρινά που αυτή τη χρονική στιγμή δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκίνησες.

Συνεχίζουμε και συνεργαζόμαστε και πάλι με τον πατρινό προπονητή Τάκη Καρακίτσο, που θα έχει την ευθύνη των νεανίδων, κορασίδων και παγκορασίδων της ομάδας μας.

Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τα Μ.Μ.Ε. και όλους τους δημοσιογράφους που συνέβαλαν στο μέγιστο βαθμό ώστε να γίνει γνωστή η ομάδα μας σε Ελλάδα και Ευρώπη και να κάνουν γνωστό το ελληνικό γυναικείο handball, μέσα από τις δράσεις της ομάδας μας, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Ευχαριστούμε τους πατρινούς φιλάθλους, που στήριξαν, αγάπησαν και ακολούθησαν την ομάδα μας σε όλες μας τις μικρές και μεγάλες στιγμές. Θέλουμε να υποσχεθούμε ότι θα προσπαθήσουμε μέσα απ’ τη δουλειά μας, να τους κάνουμε και πάλι χαρούμενους για την ομάδα μας."

No comments