Λουξ cup: O Momir Ilic στην Πάτρα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Λουξ cup: O Momir Ilic στην Πάτρα

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου χάντμπολ θα βρεθεί στην Πάτρα για το «Open Λουξ U13».

Ο Σέρβος Μομίρ Ίλιτς, πρώτος σκόρερ του τσάμπιονς λιγκ και φιναλίστ φέτος με την ούγγρικη Βέζπρεμ, θα έρθει στην Πάτρα στις 23 Ιουνίου και θα βρεθεί κοντά στα 700 και πλέον παιδιά, που θα βρεθούν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας για το όπεν.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έλθω στην Πάτρα για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Αυτά τα παιδιά αποτελούν το μέλλον του αθλήματός μας και οφείλουμε όλοι να είμαστε δίπλα τους, να τα συμβουλεύσουμε, να τα διδάξουμε τις τεχνικές, να τα ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν. Η Πάτρα είναι μία όμορφη πόλη και έχει μακρά ιστορία στο ελληνικό χάντμπολ, το οποίο βρίσκεται σε
πολύ καλά επίπεδα. Για το τουρνουά μου τηλεφώνησε ο φίλος μου, Αλέξης Αλβανός, με τον οποίο έχουμε μοιραστεί τις ίδιες αγωνίες, αλλά και την αγάπη μας για το χάντμπολ και έτσι η επίσκεψή μου στην Πάτρα είναι μία καλή ευκαιρία να τον συναντήσω ξανά», δήλωσε ο Ίλιτς.

Ο Σέρβος σταρ ήταν συμπαίκτης του Αλβανού στην Γκούμερσμπαχ και μαζί κατέκτησαν το EHF Cup το 2009. Την τετραετία 2009-13 αγωνίστηκε στο Κίελο και τα δύο τελευταία χρόνια φορά τη φανέλα της Βέζπρεμ. Έχει 125 συμμετοχές και 456 γκολ με την εθνική Σερβίας. Αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, καλύτερος Σέρβος παίκτης 2012, καλύτερο αριστερό ίντερ του τσάμπιονς λιγκ 2013-2014 και πρώτος σκόρερ του τσάμπιονς λιγκ 2013-2014, 2014-2015. Έχει κατακτήσει επίσης, το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του 2012 με τη Σερβία, ενώ είναι κάτοχος του τσάμπιονς λιγκ το 2010 και το 2012 με το Κίελο.

No comments