Στη Μίκρα θα κριθούν ολα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στη Μίκρα θα κριθούν ολα

Η Εθνική Ανδρών ηττήθηκε, αλλά μπορεί να ανατρέψει την διαφορά και να προκριθεί στην επόμενη φάση του EURO 2018

Την ήττα με 30-25 από το Βέλγιο στην πόλη Άσελτ γνώρισε η Εθνική χάντμπολ Ανδρών για τα προκριματικά του EURO 2018. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ψαλίδισε την διαφορά από το +7 (26-19) στο 48' και να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η διαφορά των πέντε τερμάτων, με την βοήθεια και των φίλων του αθλήματος, είναι ανατρέψιμη στο δεύτερο ματς των δύο ομάδων την Κυριακή στις 19:30 (ΕΡΤ) στο «Σπίτι του χάντμπολ» στη Μίκρα Θεσσαλονίκης.

Το ματς

Στο 1ο ημίχρονο η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλά και με «ζεστούς» τους Τζούφρα, Μάλλιο προηγήθηκε 2-3 (4'), και 4-5 (7'). Σταδιακά οι Βέλγοι ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να περάσουν μπροστά (9-7) στο 13', ενώ κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το 25' (14-12). Η Εθνική κατάφερε να παραμείνει κοντά στο σκορ και σε εκείνο το σημείο έκανε το ξέσπασμα της. Με τέρματα των Μπασμαλή, Τζούφρα, Παπαδόπουλου προηγήθηκε 14-15 μετά από αρκετά λεπτά (28'). Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Κετζιόρα, αλλά με δύο τέρματα του Παπαδόπουλου η Ελλάδα έφτασε στο +2 (15-17), δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος με τους Βέλγους να μειώνουν (16-17) στην εκπνοή. Σημαντική σε αυτό το ημίωρο ήταν η συμβολή του τερματοφύλακα Μπάρμπα που σταμάτησε δύο φορές (στο 12-12 και στο 15-16) τα πέναλτι των Βέλγων.
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα δεν πήγαν καλά για την ελληνική ομάδα που ξεκίνησε μουδιασμένο, δεχόμενη σερί 4-0 σερί. Οι Βέλγοι προηγήθηκαν 19-17 (35') και ανέκτησαν πολύ γρήγορα το προβάδισμα. Ο Παπαδόπουλος μείωσε σε 19-18, αλλά οι Βέλγοι κατάφεραν να γείρουν την... πλάστιγγα υπέρ τους, φτάνοντας αρχικά στο 22-18 (41') και στην συνέχεια στο 26-19 (48') με νέο σερί 4-0 και συνολικό επιμέρους σκορ 11-2!
Σε αυτό το κρίσιμο σημείο με την διαφορά στο +7 και την ψυχολογία με το μέρος των Βέλγων, η ελληνική ομάδα βρήκε την δύναμη να μειώσει σε 26-23 στο 53' με σερί 4-0 και να ξαναμπεί στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Λίγο πριν το τέλος ο Τζούφρας μείωσε σε 29-25, αλλά πάλι ένα γκολ στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 30-25. Το σίγουρο είναι πως η διαφορά των πέντε γκολ είναι διαχειρίσιμη για την ελληνική ομάδα ενόψει της ρεβάνς.

ΒΕΛΓΙΟ- ΕΛΛΑΔΑ 30-25
Τα πεντάλεπτα: 3-3, 6-5, 10-9, 12-10, 13-12, 16-17 (ημχ.), 18-17, 21-18, 24-19, 26-22, 28-23, 30-25
ΒΕΛΓΙΟ: Μπολάερς Ν. 2, Μπόλαερς Τ. 2, Ντε Μπελ 6, Ντάνε, Γκλεσνέ 4, Χούμπρεχτς, Κετζιόρα Μ. 3, Κετζιόρα Ν. 6, Λέτενς, Λίεβενς, Ματίς, Ουμς, Κερίμι 3, Ρόμπινς 3, Σπούρεν, Βάλκενμποργκ 1.
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Αραπακόπουλος, Μπάρμπας, Μπασμαλής 3, Χερουβείμ, Ευαγγελίδης 2, Γουργούμης, Καφαντάρης, Κατσίκης, Μάλλιος 3, Μαστορογιάννης 1, Μυλωνάς 1, Παπαδιονυσίου, Παπαδόπουλος 8, Σαμαράς, Τσίλης, Τζούφρας 7.
Διαιτητές: Βέσοβιτς- Μίτροβιτς (Μαυροβούνιο), Παρατηρητής: Λαούριτζεν (Νορβηγία)
Δίλεπτα: 5-4, πέναλτι: 1/4-4/6

Ο προπονητής της εθνικής χάντμπολ Γιώργος Κρανάκης, μιλώντας για το παιχνίδι με το Βέλγιο, στάθηκε στα λάθη που στοίχισαν στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιχρόνου: «Συγχαρητήρια στο Βέλγιο για τη νίκη και τη γενικότερη φιλοξενία. Εμείς έχουμε μια νέα ομάδα, που ουσιαστικά τώρα δημιουργείται. Παίξαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα, έχοντας άλλη εικόνα στο πρώτο και άλλη στο δεύτερο ημίχρονο. Είπαμε στα αποδυτήρια να προσέξουμε στο πρώτο δεκάλεπτο του β΄ μέρους, όμως σε αρκετές φάσεις δώσαμε εύκολα την μπάλα στον αντίπαλο, με αποτέλεσμα να φθάσει στην τελική επικράτηση. Θα προσπαθήσουμε για την πρόκριση στη Θεσσαλονίκη, με την ελπίδα να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Θα έλεγα ότι είναι και δύσκολο και εύκολο να ανατρέψουμε τη διαφορά. Η απάντηση, πάντως, θα δοθεί μετά τον αγώνα της Κυριακής».


Από την πλευρά του, ο Βύρωνας Παπαδόπουλος ανέφερε: «Αρχίσαμε καλά στο παιχνίδι και στο πρώτο ημίχρονο προηγούμασταν στο σκορ. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια και στο β΄ μέρος, διάστημα στο οποίο σημειώσαμε μόλις οχτώ γκολ. Τώρα πρέπει να ...τρέξουμε και να καλύψουμε τη διαφορά στο δεύτερο παιχνίδι την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη».


Μιλώντας για το παιχνίδι ο Εριμε Σιλά, προπονητής της εθνικής Βελγίου, σχολίασε: «Το κλειδί για τη νίκη μας ήταν ότι στο β΄ μέρος αλλάξαμε την τακτική στην άμυνα και περιορίσαμε την ελληνική ομάδα μόλις στα οχτώ γκολ. Ξέρουμε καλά ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και ότι μας περιμένει δύσκολη αποστολή την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Πήραμε όμως καλή ψυχολογία και πλέον είμαστε περισσότεροι αισιόδοξοι για την πρόκριση».

No comments