Danaon cup: Kαλοκαίρι γεμάτο χάντμπολ και αναψυχή - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Danaon cup: Kαλοκαίρι γεμάτο χάντμπολ και αναψυχή

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαντμπολικούς προορισμούς αυτό το καλοκαίρι είναι το DANAON CUP στην Ελλάδα, το τουρνουά ηλικιακών κατηγοριών που θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου (6-11). Οι φιλόδοξοι διοργανωτές και μέλη, ταυτόχρονα, της πιο επιτυχημένης ελληνικής ομάδας χάντμπολ, του Διομήδη εργάζονται πυρετωδώς και προετοιμάζουν τις συνθήκες για μια αξέχαστη εμπειρία, η οποία αναμειγνύει το χάντμπολ, τον ήλιο και τη θάλασσα σε ένα πανέμορφο μέρος, την «Γη του μύθου», όπως είναι ευρέως γνωστή η περιοχή της Αργολίδας.

Το Handball-Planet.com μιλάει με τον Υπεύθυνο διεξαγωγής του τουρνουά, τον Νίκο Βλαχοσπύρο, σχετικά με τους στόχους τους στην τρίτη έκδοση του τουρνουά.

Το Danaon Cup ξεκινά σε πέντε μήνες από τώρα. Τι ετοιμάζετε για τους φιλοξενούμενους σας; Ποια
θα είναι η κύρια διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις;

Ετοιμάζουμε ένα τουρνουά υψηλών προδιαγραφών, που θα εκπληρώσει τις προσδοκίες των νεαρών επισκεπτών μας, με αποκλειστικό στόχο να συνδυάσουν το χάντμπολ και την αναψυχή στην πανέμορφη περιοχή της Αργολίδας, μια περιοχή με τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα. Στην φετινή διοργάνωση, η οποία και αυτή τη χρονιά υποστηρίζεται από την εταιρία αθλητικών Kempa, προστέθηκε και η ηλικιακή κατηγορία U13, τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο προπονητών κατά τη διάρκεια του τουρνουά, με κύριο εισηγητή μεγάλο Ευρωπαίο προπονητή, του οποίου το όνομα θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου.
Έχετε ήδη κρατήσεις και πόσες ομάδες και χώρες περιμένετε το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ελλάδα;
Εκτός από τις τοπικές ομάδες που έχουν ήδη κάνει κράτηση, είμαστε σε προχωρημένες συνομιλίες με ομάδες από το εξωτερικό και είμαστε κοντά στην οριστικοποίηση. Με τους περισσότερους  συλλόγους εξετάζουμε την συνδυαστική προσέγγιση, την  συμμετοχή δηλαδή  με U15 και U13 ομάδες τους σε αγόρια και κορίτσια. Για αυτό άλλωστε το λόγο έχουμε κάνει ειδικά προνομιακά πακέτα με έκπτωση που μπορεί να φτάσει και το 40% για συμμετοχή περισσότερων ομάδων ομάδας από τον ίδιο σύλλογο.

Η Ελλάδα δεν είναι μεταξύ των κορυφαίων χωρών στο  χάντμπολ. Παρόλα αυτά όμως  χάντμπολ, ήλιος, θάλασσα και ζεστοί άνθρωποι μοιάζουν ένας τέλειος συνδυασμός;

Αυτό είναι αλήθεια. Βασικός μας στόχος μέσω του Danaon Cup είναι συμβάλλουμε στην πρόοδο του ελληνικού χάντμπολ. Φιλοδοξία μας είναι να προωθήσουμε το χάντμπολ και να ενισχύσουμε τις διεθνείς σχέσεις μεταξύ των νέων, μέσω του χάντμπολ. Από την άλλη πλευρά αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε μέσω του promo video clip μας. Καλούμε τους μικρούς μας φίλους να φανταστούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές συνδυάζοντας χάντμπολ κάτω από τον ήλιο, δίπλα στη θάλασσα και μέσα από την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία. Τέσσερις περιοχές είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους επισκέπτες μας.

Ο Διομήδης ως διοργανωτής είναι ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά club σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στο handball. Πόσο μεγάλη σημασία έχει το Danaon Cup για τον σύλλογο, την πόλη και την περιοχή;

Το Danaon Cup είναι πρωταρχικής σημασία για τον σύλλογο και, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι αρκετά ευεργετικό και για την περιοχή της Αργολίδας, κάτι που μπορεί εύκολα να αποδειχθεί με την ανάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων των διοργανώσεων των προηγούμενων ετών στην τοπική αγορά. Επιπλέον, η επιτυχία του τουρνουά θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην εξέλιξη του συλλόγου του Διομήδη, σε επικοινωνιακό και κατ’ επέκταση οικονομικό επίπεδο, δεδομένου ότι θα αυξήσει την προβολή και την αναγνωρισιμότητα του συλλόγου τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο συμβάλλοντας καταλυτικά  στην προσπάθεια προσέλκυσης μεγάλων χορηγών. Από την άλλη πλευρά, μέσα από το τουρνουά, έχουμε ως στόχο την προώθηση του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή μας. Η Αργολίδα, η «Γη του μύθου», όπως είναι ευρέως γνωστή, είναι μια πανέμορφη περιοχή με μοναδικά γεωπολιτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που δεν συναντάς εύκολα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θα μπορούσατε να παρουσιάσετε με δύο λόγια τον σύλλογο στην παγκόσμια χαντμπολική κοινότητα;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο Διομήδης είναι σήμερα το πιο "καυτό" όνομα στο ελληνικό χάντμπολ. Εκτός από τα δύο πρωταθλήματα που κέρδισε κατά την τελευταία τριετία, το πιο σημαντικό επίτευγμα είναι αναμφίβολα η κατάκτηση του EHF Challenge Cup το 2012. Το μυστικό της επιτυχίας πίσω από αυτή την ομάδα είναι απλό και βασίζεται σε τρεις αρχές: δουλειά, δουλειά και δουλειά, στοιχείο που μας επιτρέπει να αναδεικνύουμε συνεχώς ταλαντούχους Έλληνες παίκτες, που κρατούν την ομάδα σε υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο, ακόμα και στην Ευρώπη. Καταλυτικός παράγοντας είναι αναμφίβολα ο προπονητής Δημήτρης Δημητρούλιας, ο οποίος, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι ένας από τους καλύτερους νέους προπονητές στην Ευρώπη.

Για το τέλος, ένα μήνυμα σε «τρείς λέξεις»: γιατί οι ομάδες θα πρέπει να συμμετέχουν στο Danaon Cup;
Φανταστείτε ένα καλοκαίρι γεμάτο χάντμπολ και αναψυχή, είπε ο Νίκος Βλαχοσπύρος.



No comments