Χ. Πιλαφάς: «Οι φιλίες είναι παντοτινές;» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Χ. Πιλαφάς: «Οι φιλίες είναι παντοτινές;»

Όλοι διαβάσαμε τις αποφάσεις του  5ου ΔΣ της ΟΧΕ που έγινε στης 17/12 με γενικολογίες και  αδιάφορες αποφάσεις που οι περισσότερες είχαν διαχειριστικό και μόνο χαρακτήρα , δηλαδή τίποτα το αξιόλογο.  Η απορία μου είναι άραγε, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να συζητηθεί; Όλα κυλούν βάσει του σχεδιασμού που μας εξήγγελλε ο κ.Γκαντής στην  Γεν. Συνέλευση;

Χαιρετίζω την απόφαση να δοθούν κάποια (ελάχιστα) χρήματα στα σωματεία μετά από τρία χρόνια. Η άποψη  μου είναι ότι τα  ποσά που δόθηκαν στα σωματεία και στους διαιτητές είναι πάρα πολύ λίγα για έναν ετήσιο προϋπολογισμό (2014)  κοντά στα 950.000 €, όταν μάλιστα έχουν κοπεί σχεδόν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες ή έχουν χρηματοδοτηθεί από χορηγούς, με τα 42.000€  να είναι σταγόνα στον ωκεανό. Ας το λάβουν
σοβαρά υπ’ όψιν τους τα σωματεία  και ειδικά αυτά που “πουλούν” την εκπροσώπηση τους αδιαφορώντας για τo άθλημα (ή μήπως αυτά έχουν άλλη χρηματοδότηση).

Θέλω όμως να υπενθυμίσω στον ειλικρινά αγαπητό μου Αντιπρόεδρο κ. Σπυρόπουλο (χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας), την συζήτηση που είχαμε κάνει στο lobby κεντρικού ξενοδοχείου στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης, ενώπιον και άλλων ατόμων από την αποστολή της ΧΑΝΘ  και του κ.Σειρεκίδη. Ο διάλογος μεταξύ  μας ήταν ότι αφού δώσω (και έδωσα) όσα πιο πολλά χρήματα μπορούσα σε ομάδες και διαιτητές το επόμενο βήμα μου, που  ήταν σχεδόν έτοιμο και  μελετημένο , θα ήταν η κεντρική χρηματοδότηση  από την ΟΧΕ, των μετακινήσεων των ομάδων, μέσω δημόσιου διαγωνισμού ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να προκηρυχτεί άμεσα.

Πιστεύω βέβαια ότι ένα τέτοιο γεγονός δεν ξεχνιέται εύκολα και πολύ  περισσότερο όταν πρόκειται να ανακουφίσει οικονομικά τα σωματεία. Μάλλον αυτό που πήγα να κάνω πείραξε κάποιους παλιούς προέδρους που έβλεπαν  ότι “χάλαγα την πιάτσα”  και φυσικά έμεινε στα χαρτιά.

Κύριοι ,το ΔΣ δεν είναι μόνο για να παίρνει διαχειριστικές αποφάσεις  αλλά και να προασπίζει τα συμφέροντα του αθλήματος και των σωματείων τα οποία μας ψηφίζουν και όχι κάθε φορά να κλείνουμε τα μάτια όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουμε τους κολλητούς μας όπως στον αγώνα της Αναγέννησης με την ΑΕΚ στο πρόσφατο παιχνίδι του πρωταθλήματος το οποίο αναβλήθηκε χωρίς κανείς να ξέρει τίποτα, μία μόλις μέρα  πριν την διεξαγωγή τους αν και ο κανονισμός ορίζει άλλα, βέβαια η ΔΕΠ με πρόεδρο των Γενικό Γραμματέα της ΟΧΕ και εκπρόσωπο της …ΑΕΚ  κ.Σταματιάδη έπαιξε άλλο παιχνίδι ! Ο κ.Σταυρακάκης  ειδικός Γραμματέας της ΟΧΕ  μέλος της ΔΕΠ  και Γεν. Γραμματέας της ΕΣΧΑ , όρισε ηλικιακά παιχνίδια την ίδια μέρα και την επόμενη , τα οποία γίνανε κανονικά.

Μάλλον ,κάποιος ή κάποιοι μας δουλεύουν κανονικά ή κάποιοι στις πλάτες του αθλήματος παίζουν διάφορα παιχνίδια μικροπολιτικών συμφερόντων φίλα προσκείμενων, προκαλώντας έτσι προβλήματα αξιοπιστίας του πρωταθλήματος.

Άραγε αυτό το σκηνικό εντάσσεται μέσα στον σχεδιασμό της ανάπτυξης της ΟΧΕ ; Αν το παιχνίδι ήταν τηλεοπτικό τι θα γινόταν άραγε ; Αλήθεια τι γίνεται με την περιβόητη σύμβαση με τον ΟΤΕ – TV  και το διαδικτυακό κανάλι ; Μάλλον δεν προλαβαίνετε να ασχοληθείτε με αυτά , μην στενοχωριέστε το πρωτάθλημα σε λίγο τελειώνει !!

Εύχομαι Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές σε όλους .

Πιλαφάς Μπάμπης

No comments