Έδρα της εθνικής γυναικών το Αμύνταιο; - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Έδρα της εθνικής γυναικών το Αμύνταιο;

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παρουσία της Εθνικής Ομάδας Χάντμπολ Γυναικών στο Αμύνταιο, την προετοιμασία της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2015 και τα διεθνή φιλικά παιχνίδια κόντρα στην Εθνική Βουλγαρίας. Παρόντες ηταν ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Ακριτίδης, το μέλος του Δ.Σ. και της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων ΟΧΕ κ. Ιωάννης Στρατάκης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών κ. Σωκράτης Βακάλης και η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κ. Μάρθα Λογδανίδου.

Η «γαλανόλευκη» θα δώσει αύριο (κλειστό Λεχόβου, 17:00) και μεθαύριο (κλειστό Αμυνταίου,
14:00) δύο φιλικούς αγώνες κόντρα στην Βουλγαρία για την καλύτερη προετοιμασία της, ενοψει των αγώνων στη Ζυρίχη (3-6/12) κόντρα σε Λευκορωσία, Σλοβενία και Ελβετία.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:
Γιάννης Στρατάκης (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ): «Η παρουσία της Εθνικής Ομάδας αποδίδεται στο ενδιαφέρον της περιοχής για το άθλημα του χάντμπολ. Ο Δήμος Αμυνταίου αγκάλιασε μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας αυτή την προσπάθεια, όπως και η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινα, η οποία ανέλαβε να φιλοξενήσει την Εθνική Βουλγαρίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις αυτοδιοικητικές αρχές που έχουμε την στήριξη τους μέσα σε δύσκολες οικονομικά εποχές. Ξέρουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει η ανάπτυξη του αθλητισμού ειδικότερα στις μέρες μας. Χαρήκαμε για την
πρόκριση του Αμύντα στην επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ μέσα σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο που κάθε αθλητής θα ήθελε να παίζει. Έχουμε κάνει συζητήσεις και με τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη και θα υπάρξει νέο ραντεβού παρουσία και του Προέδρου της ΟΧΕ κ. Γκαντή, ώστε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο το Αμύνταιο -που είναι η γεννέτειρα του ελληνικού χάντμπολ- να γίνει η βασική έδρα της Εθνικής Γυναικών. Ο συμβολισμός μιας τέτοιας κίνησης είναι πολύ μεγάλος».
Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης (Δήμαρχος Αμυνταίου): «Σαν Δημοτική Αρχή συνδράμαμε και εμείς στην πραγματοποίηση των δύο Ευρωπαϊκών αγώνων του Αμύντα, αλλά και της προετοιμασίας και των φιλικών της Εθνικής Γυναικών, δράσεις που θεωρώ απόλυτα πετυχημένες. Ως αυτοδιοίκηση στα πλαίσια των δυνατοτητων μας θα είμαστε δίπλα στο χάντμπολ. Η περιοχή αγαπάει το άθλημα που γεννήθηκε εδώ. Ευχαριστώ τον Γιάννη Στρατάκη που μας έφερε κοντά σε αυτή την συνεργασία με την Ομοσπονδία. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα».
Σωκράτης Βακάλης (Προπονητής Εθνικής Γυναικών): «Νιώθουμε μία θαλπωρή και μία ζεστασιά στο Αμύνταιο. Ο Δήμαρχος είναι κοντά στον αθλητισμό και πιστεύω ότι η κοινωνία θα του το επιστρέψει πίσω. Έχουμε έναν δύσκολο όμιλο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2015. Ειδικά οι αθλήτριες κάνουν τιτάνιο αγώνα να επιβιώσουν στον χώρο του αθλητισμού και όμως είναι πάντα παρούσες στο κάλεσμα της Εθνικής Ομάδας. Οι αθλητές είναι σύγχρονοι Έλληνες που κουβαλούν την Ελλάδα στην καρδιά τους. Παίζουμε για το Εθνόσημο, όλοι
γνωρίζουν ότι οι απολαβές είναι από ελάχιστες ως μηδανιμές. Έπρεπε να προσαρμοστούμε στον ρυθμό των αγώνων γι' αυτό και ήταν επιτακτική ανάγκη αυτά τα δύο φιλικά κόντρα στην Εθνική Βουλγαρίας. Στην Ελβετία θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχω έναν προβληματισμό σε σχέση με την διάρκεια. Σε αυτό θα επικεντρωθούμε στην προετοιμασία μας».
Μάρθα Λογδανίδου (Αρχηγός Εθνικής Γυναικών): «Είναι πολύ θετικό ότι θα έχουμε μία καλή προετοιμασία και δύο φιλικούς αγώνες. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές νέες αθλητριες που το μέλλον είναι μπροστά μας και μπορούμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και εκτός Ελλάδας. Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά της περιοχής που μπορούν να δουν από κοντά την προετοιμασία της Εθνικής».
Βαγγέλης Ακριτίδης (Αντιδήμαρχος Αμυνταίου): «Ήταν υποχρεωσή μας να κάνουμε το καλύτερο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το χάντμπολ μας αναδεικνύει, μας κάνει περήφανους. Καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα»

No comments