Ψάχνουν για λαβράκι ή άνθρακες ο θησαυρός;; - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ψάχνουν για λαβράκι ή άνθρακες ο θησαυρός;;

Σύμφωνα λοιπόν με εξαιρετικά επείγον έγγραφο της ΓΓΑ με θέμα Παροχή στοιχείων που αποκαλύπτει δημοσίευμα του antinews.gr και σε εντολή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων διαφθοράς της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών καλούνται όλες οι Ομοσπονδίες και Σωματεία να καταθέσουν αναλυτικό κατάλογο – πίνακα στον οποίο να εμφαίνονται τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας και ενεστώσας διαμονής των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων που κατείχαν τα αξιώματα του Προέδρου, Γενικού Γραμματέα, Αντιπροέδρου, Ειδικού Γραμματέα, Ταμία, Εφόρου κατά το χρονικό διάστημα 2004 – 2013. Η κλήση πήγε ήδη σε 71 Αθλητικές Ομοσπονδίες και Σωματεία που λαμβάνουν επιχορήγηση από την Πολιτεία ενώ έχει τη μορφή κατεπείγοντος αφού τα στοιχεία θα πρέπει να κατατεθούν ως την Πέμπτη 12/6 στην ΓΓΑ.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ όσοι διατέλεσαν σε αυτές τις θέσεις για την συγκεκριμένη δεκαετία
θα ελεγχθούν για παράνομο πλουτισμό, για τα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησαν το διάστημα αυτό καθώς και για πιθανές άλλες αξιόποινες πράξεις που μπορούν να έχουν γίνει με χρήματα του δημοσίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ενέργεια αυτή είχε ζητήσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο πλαίσιο των προτάσεων που είχε κάνει για την εξυγίανση του αθλητισμού ενώ ήταν και μια από τις πρώτες δεσμεύεις του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού στο πλαίσιο της δικαιότερης κατανομής των επιχορηγήσεων.

Πηγή: antinews.gr

Σχόλιο handball.gr : Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ξαφνιάζει το κατεπείγον του θέματος. Αν δεν είναι ενα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, απορία προκαλεί η επιλογή να ζητηθούν στοιχεία από το 2004 και μετά, όταν και οι πέτρες στον αθλητισμό γνωρίζουν ότι από το 1996 ή και πιο πρίν δίνονταν τεράστια ποσά για την Ολυμπιακή προετοιμασία και οι τακτικές επιχορηγήσεις δίνονταν απευθείας από τη ΓΓΑ στα σωματεία κάτι που σταμάτησε μετά το έτος 2004. Για να δούμε θα έχουμε λαβράκι ή άνθρακες ο θησαυρός;


2 comments

Anonymous said...

Πάλι τελικές φάσεις (επί πληρωμή των αθλητών) στον Βόλο !! χωρίς ανταποδοτικά για την ΟΧΕ. Τι έχει τελικά αυτός ο Βόλος ? μήπως υπάρχει κανένας δεσμός μελών ΟΧΕ-ΒΟΛΟΣ ?
Μήπως εκεί θα πρέπει να κοιτάξει ο έλεγχος της ΓΓΑ για όλα αυτά τα χρόνια ? και ας αφήσουν τα λόγια ότι ο περιφερειάρχης έδωσε για την Εθνική ομάδα και το διεθνές τουρνουά των γυναικών στην Λάρισα ,μέσα μπήκανε.

Anonymous said...

Όση σχέση έχει και το Diomidis Cup με το πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων. Είναι η μοναδική διοργάνωση που έχει δύο ονόματα. Γιατί άραγε πάει κάθε χρόνο εκεί; Μα φυσικά γιατί κάνουν την καλύτερη προσφορά.....