Στο Κατάρ Πολωνία, Τσεχία, Αυστρία, Ρωσσία. Καταστροφή για τους Γερμανούς ο δεύτερος συνεχόμενος αποκλεισμός - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στο Κατάρ Πολωνία, Τσεχία, Αυστρία, Ρωσσία. Καταστροφή για τους Γερμανούς ο δεύτερος συνεχόμενος αποκλεισμός

Ύστερα από τους τέσσερις επαναληπτικούς των playoffs που έγιναν χθες, η Τσεχία, η Ρωσία, η Αυστρία και η Πολωνία θα ακολουθήσουν τις Ισπανία, τη Γαλλία, τη Δανία και την Κροατία που έχουν ήδη προκριθέι, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Κατάρ τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Η Σερβία είχε ένα προβάδισμα οκτώ γκολ από τον πρώτο αγώνα, αλλά ήδη από το πρώτο ημίχρονο ν οι Τσέχοι είχαν ήδη καλύψει τη διαφορά για να φτάσουν τελικά στην απίθανη νίκη πρόκριση με 12 γκολ (33:21). Η Ρωσία είχε επίσης οκτώ γκολ-προβάδισμα απέναντι στη Λιθουανία από τον πρώτο αγώνα και πέτυχε και δεύτερη νίκη με 11 γκολ αυτή τη φορά (33:22).

Τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια το Σάββατο ήταν θρίλερ. Η Αυστρία, η οποία είχε ένα προβάδισμα δύο γκολ από το εντός έδρας παιχνίδι κατά της Νορβηγίας, κατάφερε να προηγειθεί με πέντε γκολ στο Μπέργκεν, αλλά στο τέλος χρειάστηκε να παλέψει σκληρά για την πρόκριση την οποία και τελικά κατάφερε ύστερα από την ισοπαλία (28:28). 

Η Πολωνία που είχε νικήσει εντός έδρας τους Γερμανούς με ένα γκολ (25:24) βρέθηκε σε κάποιο σημείο πίσω στο σκορ μέχρι και 5 τέρματα, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας πήραν τη μεγάλη νίκη πρόκριση με ένα γκολ (28:29), αφήνοντας τους Γερμανούς για δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση εκτός.

Τα τελευταία πέντε Ευρωπαϊκά εισιτήρια  για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα βγούν στα σημερινά παιχνίδια.

Τσεχία vs Σερβία 33:21 (18:08) / Πρώτο παιχνίδι 15:23 - συνολικό σκορ: 48:44

Βρισκόμενοι οκτώ γκολ πίσω από το πρώτο παιχνίδι στη Σερβία, οι Τσέχοι φαίνονταν ότι είχαν ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης, αλλά με μια εκπληκτική απόδοση βρέθηκαν να έχουν ανατρέψει τη διαφορά και να έχουν ένα προβάδισμα 10 τερμάτων στο σκορ (18:8). Οι Τσέχοι είχαν έφτασαν τη διαφορά στο σκορ μετά από λιγότερο από 25 λεπτά παιχνιδιού (14:6) και σε λίγα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα πρόκρισης, καθώς αύξησαν το σκορ σε 16:07 για να κλείσει το ημίχρονο με το επιβλητικό 18:8.

Έχοντας πάρει προβάδισμα πρόκρισης όλοι περίμεναν την αντίδραση της Σερβίας η οποία δεν ήρθε ποτέ, αφού οι Τσέχοι μπήκαν ακόμα πιο δύνατά αυξάνοντας από νωρίς το προβάδισμά τους σε 12 γκολ, το οποίο δεν έπεσε σε καμμιά στιγμή κάτω από τα 10 τέρματα, κάνοντας τους 2.700 θεατές να πανηγυρίζουν τη μεγάλη πρόκριση.

Ήταν η ημέρα των εξτρέμ στην ομάδα της Τσεχίας, με το δεξί εξτρέμ Miroslav Jurka και τον συναθλητή του στην απέναντη πλευρά Jiri Motl, να είναι οι κορυφαίοι σκόρερ του αγώνα με εννέα τέρματα ο καθένας.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, παραιτήθηκε ο προπονητής της Σερβίας Vladan Matic

Λιθουανία εναντίον της Ρωσίας 22:33 (13:13) / Πρώτο παιχνίδι 22:30 - συνολικό σκορ: 44:65

Ακριβώς όπως η Σερβία, η Ρωσία είχε προβάδισμα οκτώ γκολ από το πρώτο παιχνίδι. Αλλά σε αντίθεση με τους Σέρβους, οι Ρώσοι δεν άφησαν ποτέ τη Λιθουανία να κάνει ότι έκαναν η Τσέχοι. Η Ρωσία ήταν συνέχεια μπροστά με ένα ή δύο γκολ σε όλο το πρώτο ημίχρονο, και παρόλο που το αποτέλεσμα στο ημίχρονο ήτανισόπαλο 13:13, οι Ρώσοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα.

Αυτό αποδείχθηκε σαφώς στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς η Ρωσία ανέλαβε για πρώτη φορά το προβάδισμα και πάλι για να φτάσει στη νίκη πρόκριση με 22:33.

Νορβηγία vs Αυστρία 28:28 (13:17) / Πρώτο παιχνίδι 26:28 - συνολικό σκορ: 54:56

Η Αυστρία απέδειξε ότι η καλή της εμφάνιση στο EHF EURO 2014, τον Ιανουάριο, όπου έφτασαν το κύριο γύρο, δεν ήταν συμπτωματική. Με ένα μικρό προβάδισμα δυο γκόλ (28:26)  από τον πρώτο αγώνα κατά της Νορβηγίας, οι Αυστριακοί πήραν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με μια ισοπαλία 28:28 μπροστά σε 2.500 θεατές στο Sotra Arena, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας το Μπέργκεν.

Πριν τον αγώνα η λίστα των τραυματιών της Νορβηγίας είχε αυξηθεί με τον τερματοφύλακα Ole Erevik να τραυματίζεται στον αστράγαλο στην προπόνηση της Πέμπτης. Ωστόσο, δεδομένου ότι η Νορβηγία είχε ακόμη πολυ καλούς τερματοφύλακες, τους Espen Christensen και Magnus Dahl, αυτό δεν θεωρήθηκε ως μεγάλο μειονέκτημα.

Ωστόσο, οι Αυστριακοί κατάφεραν να επικρατούν τα πρώτα 45 λεπτά, έχοντας προβάδισμα τριών και τεσσάρων τερμάτων και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ακολουθούσε στον ίδιο ρυθμό για τους Αυστριακούς. Σιγά σιγά όμως η Νορβηγοί βρήκαν τα πατήματα τους και κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ με 25:24 στο 54' με τον πρώτο τους σκόρερ Espen Lie Hansen.

Για το υπόλοιπο του αγώνα, το σκορ άλλαζε συνεχώς μεταξύ ισοπαλίας και ενός γκολ για τη Νορβηγία, αλλά όταν ο Viktor Szilagyi σκόραρε το 27:27για την Αυστρία με 40 δευτερόλεπτα πρίν το τέλος, όλα τελείωσαν για να φτάσουμε στο τελικό 28:28.

"Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος και λυπάμαι για τους αθλητές μου που πάλαιψαν τόσο σκληρά για να γυρίσουν αυτό το παιχνίδι. Έχουμε όλο και περισσότερη εμπειρία και στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές δυνατότητες σε αυτή την ομάδα, αλλά προφανώς είμαστε πολύ απογοητευμένοι όταν χάνουμε την πρόκριση έχοντας τέτοια ευκαιρία σαν αυτή" δήλωσε ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Νορβηγίας Christian Berge.

Γερμανία vs Πολωνία 28:29 (14:10) / Πρώτο παιχνίδι 24:25 - συνολικό σκορ: 52:54

Ήταν μάρτυρες ενός θρίλερ οι θεατές στο Μαγδεμβούργο το απόγευμα του Σαββάτου. Για ένα μεγάλο μέρος του πρώτου μισού είδαν μια γερμανική ομάδα, η οποία φαινόταν να ταξιδεύει σχεδόν σίγουρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στο δεύτερο ημίχρονο, έβλεπαν μια συνεχώς μεταβαλλόμενη εικόνα με τη Γερμανία να είναι στο Κατάρ το ένα λεπτό και την Πολωνία να είναι εκεί το επόμενο λεπτό.

Στο τέλος, η πολωνική ομάδα είχε  μεγαλύτερη ψυχραιμία προσθέτοντας άλλη μια νίκη ενός γκολ (29:28) μετά από εκείνη (25:24) εντός έδρας το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στη Γερμανία. Εκτός από το προβάδισμα 4:2 των Πολωνών, οι Γερμανοί κυριαρχούσαν τα πρώτα 30 λεπτά, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον τερματοφύλακα Silvio Heinevetter. Λόγω της απόδοσης του Heinevetter, οι Γερμανοί μετετρεψαν το 2:4, σε ένα προβάδισμα πέντε γκολ σε 12:07, για να προηγηθούν στο ημίχρονο 14:10 και να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης.

Τα πράγματα ήταν όμως διαφορετικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου οι Πολωνοί μέσα σε λίγο χρόνο κάλυψαν τη διαφορά, κάνοντας το υπόλοιπο του αγώνα ενα συνεχές θρίλερ, με το προβάδισμα να αλλάζει σχεδόν συνεχώς.

Όταν Karol Bielecki ισοφάρισε 24:24 εννέα λεπτά πριν το τέλος, ήταν γεγονός ότι η Γερμανία χρειάζεται μια νίκη με δύο γκολ για να προκριθεί, ενώ η Πολωνία θα μπορούσε να κάνει με μια ήττα ενός γκολ, λόγω της 25:24 εντος έδρας νίκη της στον πρώτο αγώνα.

Η Γερμανία κατάφερε να πάρει δύο γκολ προβάδισμα 26:24 και 27:25, αλλά τρία αναπάντητα γκολ της Πολωνίας, το τελευταίο μόλις 38 δευτερόλεπτα που έκανε το σκορ στο 27:28, ξεκαθάρισαν τα πράγματα για την Πολωνία. Στα δευτερόλεπτα που απέμεναν ένα ακόμα γκολ για κάθε ομάδα δεν άλλαξαν την κατάσταση, με την Πολωνία να είναι έτοιμη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ το γερμανικό χάντμπολ να υποφέρει από μια άλλη απογοήτευση, αφού ύστερα από τον αποκλεισμό για το EHF EURO 2014, δεν θα συμμετάσχει όυτε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

1 comment

Anonymous said...

ρε τα γερμανικά πολυεργαλεία.!
Από τους σκατοπολωνούς (όπως τους αποκαλούν) την έπαθαν !
Αντε ρε ξερόλες , πείτε τωρα τί φταίει και δεν μπορούν να ξεκολλήσουν απ τον πάτο οι άριοι