"Έφυγε" ο Φώτης Μπάβας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

"Έφυγε" ο Φώτης Μπάβας

Θρήνος στο ελληνικό χάντμπολ από την απώλεια του Φώτη Μπάβα. Ένας από τους μεγαλύτερους διαιτητές που ανέδειξε ο ελληνικός αθλητισμός -διαφημίζοντας επί σειρά ετών την πατρίδα μας στο εξωτερικό- άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 58 ετών.

Μα πάνω απ' όλα ο Φώτης Μπάβας ήταν ξεχωριστός άνθρωπος, υπόδειγμα χαρακτήρα, ευχάριστος και με γεμάτο χιούμορ. Το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο. Το ελληνικό χάντμπολ είναι φτωχότερο.

Φώτη σε ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στο άθλημα.

Για περισσότερα από 20 χρόνια (1984-2005) ο Φώτης Μπάβας υπηρέτησε το ελληνικό χάντμπολ ως
διαιτητής, ενώ από το 1993 μαζί με το «ζευγάρι» του Σωτήρη Μίγκα βρισκόντουσαν ανάμεσα στους κορυφαίους της Ευρώπης.

Μεγαλύτερες στιγμές τους ήταν ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών Ρωσία- Σουηδία το 2000 στο Ζάγκρεμπ, ο μικρός τελικός στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 ανάμεσα σε Ρωσία και Ουγγαρία, ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών το 2003 Κριμ- Βαλένθια, αλλά και ο τελικός του Σούπερ Καπ Ευρώπης το 2002 Μπαρτσελόνα- Πόρτλαντ Σαν Αντόνιο.

Μετά από το τέλος της διαιτητικής του καριέρας, διετέλεσε παρατηρητής τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Τους τελευταίους μήνες είχε σοβαρά προβλήματα υγείας, έχοντας χτυπηθεί από την επάρατη νόσο.

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου και όλο το Δ.Σ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Συντετριμμένος ο Σωτήρης Μίγκας αρκέστηκε να πει: «Έχασα ένα σπουδαίο φίλο και έναν σπουδαίο συνάδελφο, μία μεγάλη ψυχή».
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔ Αθανάσιος Νικολίτσας εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, τονίζοντας ότι το κενό που αφήνει είναι πολύ μεγάλο.

Επίσης ο ΣΥΔΧΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Χειροσφαίρισης Αττικής θρηνεί το χαμό του Φώτη Μπάβα ο οποίος υπήρξε κορυφαίος διαιτητής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το Αττικό χώμα που θα τον σκεπάσει».

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο πρώην διεθνής διαιτητής και παρατηρητής Φώτης Μπάβας σε ηλικία 59 ετών. O Φώτης υπηρέτησε και τίμησε την ελληνική διαιτησία στο εξωτερικό, αγωνιζόμενος με τον Σωτήρη Μίγκα σε πολύ υψηλό επίπεδο, όπως τελικούς ευρωπαικών πρωταθλημάτων και κυπέλλων καθώς και Ολυμπιακών αγώνων. Πέρα από εξαίρετος διαιτητής υπήρξε κι ένας γνήσιος άνθρωπος που διακρινόταν για την καλοσύνη και την αγνότητα του. Όσους μας τίμησε με τη φιλία του θα τον θυμόμαστε για πάντα. Θερμα συλληπητήρια        

13 comments

greekhandball.com said...

Σε ευχαριστώ που με τίμησες με τη φιλία σου. Καλό ταξίδι. Θερμα συλλυπητήρια στη Μαρία, τον Κώστα και τον Αντώνη!!!

greekhandball.com said...

Η κηδεία θα γίνει αύριο στις 10.30 στο Ι.Ν Αγίου Γεωργίου στο Χαλάνδρι

Anonymous said...

Βιαστηκεs να φυγειs φιλε, οπωs βιαζοσουν να γινειs πρωτοs σε ολα και τα καταφερεs. Mε διδαξεs πολλα και σε ευχαριστω που εγινα φιλοs σου..
Καλο ταξιδι φιλε μου ευχαριστω το θεο που δεν πονεσεs

Tσακωναs Δημητριοs

Γιαμούρης Νίκος said...

Καλό ταξίδι,φίλε Φώτη....ήσουν πάντα αυστηρός,αλλά χαμογελαστός κ ευγενικός ταυτόχρονα κ πάντα κέρδιζες τον σεβασμό μας μέσα κ εξω από τους αγωνιστικούς χώρους...θα σε θυμόμαστε πάντα κ σίγουρα η προσωπικότητά σου θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους διαιτητές,αθλητές,παράγοντες κ ανθρώπους γενικότερα....Να είσαο καλά εκεί ψηλά....

Γιαμούρης Νίκος

Anonymous said...

ΔΑΣΚΑΛΕ καλό ταξίδι εκεί που θα πας και είμαστε σίγουροι πως και εκεί πάλι ΠΡΩΤΟΣ θα είσαι!
ΠΟΙΟΣ μπορεί να ξεχάσει την βαριά και βραχνή φωνή σου όταν ήθελες να μας βοηθήσεις στις δύσκολες στιγμές που είχαμε στον αγώνα!
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΩΝΗ σου υποσχόμαστε ότι θα την ακούμε συνέχεια στα αυτιά μας σε κάθε αγώνα που θα παίζουμε!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΠΟΛΥ!
Δεν είναι τυχαία εξάλλου η ημέρα που μας άφησες!
Ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει ΔΑΣΚΑΛΕ-ΦΙΛΕ-ΦΩΤΗ ........ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Πατιός Κώστας
Τσιάνας Βασίλης



Anonymous said...

1984 πανελλήνιο παίδων στο κλειστό στο Χαλάνδρι και σαν αθλητής τρωω δίλεπτη απο τον Φώτη .... Η πρώτη γνωριμία .... 30 χρονια μετα ο φίλος Φωτης δεν ειναι πια μαζί μας ... ΝΤΟΜΠΡΟΣ πάντα ... Φωταρα καλό σου ταξίδι Φιλε...

Κωστας Κατσικης

Βακάλης Σωκράτης said...

Καλό ταξίδι Φώτη.... ακόμη ένας καλός λιγότερος...

Anonymous said...

Καλο ταξιδι Φωτη.Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που σε σκεπαζει.

Δημητρης Πητας

Ι.Ο. said...

Καλό ταξίδι κ. Φώτη δεν πρόλαβα να σας γνωρίσω από κοντά αλλά έχω αγαπήσει το έργο σας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σας σκεπάζει.

Anonymous said...

Καλο ταξιδι κ. Φωτη. ΑΕΚ

Anonymous said...

Φώτη καλό ταξίδι. Θα σε θυμόμαστε για πάντα.

Anonymous said...

Καλό ταξίδι φίλε Φώτη και σε ευχαριστούμε για ότι πρόσφερες στο αγαπημένο σου άθλημα και για όλες τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε.


Χασκής Θανάσης

Anonymous said...

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του κι ας δώσει κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του..Δεν τον είχα γνωρίσει εκτός γηπέδων,αλλά εντός σαν διαιτητή και νομίζω, ότι με το έτερον του ήμισυ κ. Σωτήρη Μίγκα,ήταν από τους κορυφαίους σε παγκόσμιο επίπεδο.