Φιάσκο στο χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Φιάσκο στο χάντμπολ

Σε φάρσα εξελίχθηκε η γενική συνέλευση της ομοσπονδίας χάντμπολ, παρά τις κρίσιμες στιγμές που περνάει το άθλημα.
του Ηλία Τάταλα
iltatalas@yahoo.gr
Στο συνεδριακό κέντρο της Μίκρας φιλοξενήθηκε μία συνέλευση διάρκειας τεσσάρων ωρών στην οποία δεν πάρθηκε καμία απόφαση, δεν συζητήθηκε ουσιαστικά καμία πρόταση και δεν αφήνει την παραμικρή χαραμάδα αισιοδοξίας για το «αύριο» του ελληνικού χάντμπολ.
Το παρών έδωσαν μόλις 47 σωματεία, που υπερψήφισαν ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της ομοσπονδίας, με το έλλειμμα να φτάνει τις 960.846 ευρώ.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Παντελής Χατζηιωάννου, εξήγησε ότι λόγω των μίνιμουμ λειτουργικών δαπανών (μισθοδοσίες υπαλλήλων, ενοίκια κλπ) από τα 468.000 ευρώ της
επιχορήγησης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το 2014, περισσεύουν περίπου 20.000 ευρώ για αθλητική δράση, όταν οι ανάγκες μόνο για τις Εθνικές ομάδες ανέρχονται περίπου σε 300.000 ευρώ.
Το φυσιολογικό θα ήταν να γίνει συζήτηση για το πώς μπορεί να αναζητήσει επιπλέον χρήματα η ΟΧΕ για να καλύψει τις ανάγκες της αθλητικής δράσης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Όπως δεν έγινε καμία συζήτηση για το πώς θα βελτιωθεί η εικόνα του αθλήματος για να γίνει πιο ελκυστική σε χορηγούς και να έχουν έσοδα τα σωματεία.

Αυτά που ΔΕΝ ψηφίστηκαν
Όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας Κώστας Γκαντής, στην ΟΧΕ δεν έφτασε ούτε μία επίσημη πρόταση τις προηγούμενες ημέρες από κάποιο σωματείο για να συζητηθεί στη συνέλευση. Αντιθέτως, οι προτάσεις της ομοσπονδίας για το άμεσο μέλλον του αθλήματος, (που αποτυπώθηκαν σε μιάμιση σελίδα), περιελάμβαναν τα εξής:
Α) Τερματισμός καταβολής οδοιπορικών στις ομάδες.
Β) Αμοιβή διαιτητών στα 12 ευρώ για τα ηλικιακά πρωταθλήματα
Γ) Θέσπιση παραβόλου 1.700 ευρώ από κάθε ομάδα της Α1 για το νέο πρωτάθλημα, ώστε να πληρώνονται έτσι οι μετακινήσεις των διαιτητών
Δ) Οι ημιτελικές και τελικές φάσεις των μοριοδοτούμενων ηλικιακών πρωταθλημάτων να γίνονται με έξοδα των σωματείων και να διοργανώνονται όπου υπάρχουν χορηγίες.
Ε) Να διακοπεί η χρηματοδότηση των λειτουργικών εξόδων για όλες τις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές, με εξαίρεση τις Ενώσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης
ΣΤ) Να συσταθεί επιτροπή που σε συνεργασία με τους προέδρους των ομάδων της Α1 να διερευνήσει τη δυνατότητα δημιουργίας άτυπης λίγκας.
Αυτές οι προτάσεις ΔΕΝ τέθηκαν σε ψηφοφορία και ΔΕΝ θα εφαρμοστούν, διότι οι περισσότεροι εκπρόσωποι σωματείων (αλλά και μέλη του διοικητικού συμβουλίου) είχαν αποχωρήσει ήδη από τα μισά της συνεδρίασης και ως εκ τούτου δεν υπήρχε απαρτία για να γίνει ψηφοφορία.

Το θέμα των διαιτητών
Υποτίθεται ότι στη γενική συνέλευση θα συζητούταν το θέμα με την καταβολή των οφειλόμενων, που στις αρχές του έτους προκάλεσε την απεργία επί 45 ημέρες στους διαιτητές. Από το σύνδεσμο της Αθήνας, που εκτελεί χρέη προεδρεύοντα μεταξύ των συνδέσμων διαιτητών δεν ήρθε κανείς. Το λόγο πήρε ο Γιάννης Θεοδοσάκης, πρόεδρος των διαιτητών της Θεσσαλονίκης, που αναφέρθηκε σε κάποια πρακτικά ζητήματα, χωρίς όμως στη συνέχεια να γίνει ουσιαστική κουβέντα που να φτάσει στο ζουμί. Δηλαδή, δεν συζητήθηκε τι θα γίνει με τα οφειλόμενα οδοιπορικά, τι θα γίνει με τις αμοιβές, γιατί δεν υπάρχει αξιολόγηση των διαιτητών κλπ.

To θέμα της λίγκας στην Α1 ανδρών
Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη και καμία συγκεκριμένη πρόταση από την ομοσπονδία. Καμία επιτροπή δεν έχει συσταθεί και καμία κουβέντα δεν έγινε για να παρουσιαστούν αποτελέσματα στη γενική συνέλευση. Από πλευράς σωματείων, ο πρόεδρος του Φοίβου, Αντώνης Σαουλίδης πρότεινε να δημιουργηθεί Ένωση Σωματείων της Α1 ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, χωρίς να γίνει επαγγελματικό το άθλημα και με τα παράβολα των ομάδων να καλύπτονται τα έξοδα διαιτητών, οι ανάγκες για μάρκετινγκ κλπ.

Το θέμα της ανάπτυξης
Οι λέξεις «ανάπτυξη» και «περισσότερα παιδιά στο χάντμπολ», ακούστηκαν και σήμερα, άλλωστε πρόκειται για φράσεις «all time classic» στο άθλημα. Κενολογίες που ακούγονται απλώς για να ακούγονται, καθώς δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο επί χάρτου. Κανείς δεν προβληματίζεται για το γεγονός ότι οι νεαροί αθλητές δεν μένουν στο χάντμπολ και δεν διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο. Αντιθέτως, το μόνο πραγματικό στοιχείο που υπάρχει είναι επιπλέον χαράτσια για όλες τις ομάδες που συντηρούν ηλικιακά τμήματα και στοχεύουν στην ανάπτυξη.

Το επιμύθιο
Επειδή ακριβώς δεν πάρθηκε καμία απόφαση και δεν συζητήθηκε τίποτα σε βάθος, προτάθηκε να συγκληθεί από την ΟΧΕ μία συνάντηση με τα σωματεία, μετά το τέλος των πρωταθλημάτων, ώστε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία σε επίπεδο προτάσεων.

http://sportsfeed.gr/

9 comments

Anonymous said...

να μια μεγαλη επιτυχια στο ελληνικο χανμπολ.

Anonymous said...

Καλά ρε παιδιά 47 σωματεία ήταν μόνο .Μεγάλη χαλάστρα τους έκανες ΠΑΠ τους χάλασες τη σούπα με τους ΜΗΤΣΟΚΑΠΗΔΕΣ ,τις ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΕΣ , τους ΕΦΗΒΟΥΣ ΧΙΟΥ κτλ .Καλά δεν ντρέπεστε καθόλου το άθλημα κλείνει και σφυρίζετε αδιάφοροι !!
Είστε τραγικοί ,παρατηθείτε είναι μια κίνηση που θα αποδεικνύει ότι τουλάχιστον έχετε μια ψιλοεπαφή με το άθλημα ,γιατί αν παραμείνετε μου θυμίζετε μοναρχικά καθεστώτα .

Anonymous said...

Δηλ η ΟΧΕ θα είναι η πρώτη ομοσπονδία που θα λειτουργεί άψογα για το άθλημα...χωρίς το άθλημα!

Anonymous said...

Εκεί στην ΟΧΕ, έχει κανείς την ευτηξία να παραιτηθεί;

Anonymous said...

Όλα τα πρωταθλήματα αντρών, γυναικών,ηλικιακών και ιδιαίτερα της Α1 των αντρών έχουν περάσει από σαράντα κύματα φέτος.
Δεν θα έπρεπε πρόεδρε, πολύ πιο πριν από τη γενική συνέλευση
(όταν προέκυψαν τα προβλήματα) να συγκληθούν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των σωματείων για να κατατεθούν απόψεις και προτάσεις, να αξιολογηθούν από τη ΔΕΠ και το ΔΣ της ΟΧΕ και να κατατεθούν προς ψήφιση για τη νέα αγωνιστική περίοδο?

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΧΕ πρόεδρε, δεν εκπροσωπούν συλλόγους?
Που είναι οι προτάσεις των σωματείων τους έστω...?

Πρόεδρε, η αποχή και η αποχώρηση των εκπροσώπων των σωματείων από τη γενική συνέλευση του Σαββάτου σου φωνάζει "Σήκω και φύγε τώρα" !!!
Η έλλειψη συντονισμού και παραγωγής έργου των επιτροπών στην ΟΧΕ που είσαι επικεφαλής,έχει οδηγήσει το άθλημα στην καταστροφή.

Χρήματα δεν έφερες,να διοικήσεις δεν μπορείς, οι συνεργάτες σου σε πούλησαν, οι υπάλληλοι δεν θέλουν να σε βλέπουν,οι άλλοι στη Γενική Γραμματεία γελάνε μαζί σου, τα σωματεία έχουν ματώσει, την ανάπτυξη ¨την έκαψες ¨,το όνειρό σου " ΕΓΙΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ " το εκπλήρωσες, ΑΡΚΕΤΑ...ΕΚΑΝΕΣ ΠΙΑ.

Η ΑΠΟΧΏΡΗΣΉ ΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ .

Όσο για τη διαχείριση των χρημάτων για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και του ενοικίου της ΟΧΕ, μπορεί να το κάνει και ο θυρωρός της Γ΄Σεπτεμβρίου 56 .



Anonymous said...

Στέλιο,αρκετά τον άφησες να παίξει!
Κανόνισε να γίνουν δύο συναντήσεις με τους εκπροσώπους των σωματείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, για να γνωρίζουμε όλοι μας τι μέλει γενέσθαι την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο .
Να παραιτηθούν όλοι τους και να δημιουργηθεί διοικούσα επιτροπή ΣΩΤΗΡΙΑΣ του αθλήματος .
Έτσι μόνο θα συσπειρωθούν όσοι ενδιαφέρονται για το άθλημα.
Εσείς παίζεται κι εμείς τα σωματεία αιμορραγούμε.
Δεν πάει άλλο !

Anonymous said...

Ο Στέλιος έφερε λεφτά στο ελληνικό χάντ-μπωλ την εποχή που έπαιρνε λεφτά όποιος περνούσε βόλτα από την ΓΓΑ. Μπορεί όμως να μου πει κανένας πόσα λεφτά έβαλε από την τσέπη του στο άθλημα; (ως παράγοντας γαρ). Ο τύπος είναι απίθανος, κουβάλησε ως εκπροσώπους την υπάλληλο του, την γυναίκα του, τον εργολάβο του κλπ. ο Χαριτωνίδης που ήταν....

Anonymous said...

Μου αρέσει που μερικοί έχετε τον Αγγελούδη σαν σημείο αναφοράς επιτυχίας!Εαν είναι κάποιος υπεύθυνος για τα ξύλινα πόδια του Ελληνικού χάντμπολ,άνετα θα μπορούσε να είναι αυτός!

Anonymous said...

συνταγη πασοκ: μοιράζουμε από τα ξένα,τρώμε τσάμπα,την κάνουμε με ελαφριά πηδηματάκια,αφήνουμε τους άλλους να πεθάνουν.