Απρόσμενη εξέλιξη - Α. Κόγκας: "Αποσύρω την πρόταση για τις τρεις διοργανώσεις" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Απρόσμενη εξέλιξη - Α. Κόγκας: "Αποσύρω την πρόταση για τις τρεις διοργανώσεις"

Με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της Ορμής Λούξ Πατρών κ. Ανδρέας Κόγκας απέσυρε την πρόταση του για την ανάληψη των τριών διοργανώσεων στην πόλη της Πάτρας. Ο κ. Κόγκας στην ανακοίνωση του αναφέρει:

"Η απόφαση να καταθέσουμε πρόταση ανάληψης τριών (3) αθλητικών διορ- γανώσεων στην πόλη μας (Τελικός Κυπέλλου Ανδρών, Εθνική Ανδρών – Εθνική Σκοπίων, Πανελλήνιο Open Παμπαίδων), έγκειται στους εξής λόγους:

1) Θέλαμε η αθλητική νεολαία της Πάτρας και όχι μόνο, να γνωρίσει το handball και όλους τους
ξκι
ξ89
σύγχρονους αστέρες του από κοντά, καθώς σπα- νίως στο παρελθόν έχουν λάβει χώρα αγώνες handball ανδρών υψηλού επιπέδου στην πόλη μας.

2) Θέλαμε να τονώσουμε και πάλι το ανδρικό handball στην 3η πόλη της Ελ- λάδος, καθώς, όπως γνωρίζετε, δύο ομάδες της Πάτρας με μακρά πα- ρουσία στα πρωταθλήματα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους για οικονομικούς λόγους. Διοργανώνοντας, λοιπόν, τις τρεις αυτές διοργανώσεις στην Πάτρα, θα δίναμε μια νέα ώθηση στο αν- δρικό handball της πόλης και θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

3) Η Πάτρα διαθέτει πληρέστατες αθλητικές εγκαταστάσεις που μπορούν να ανταποκριθούν στις πλέον απαιτητικές διοργανώσεις, ενώ παράλληλα έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία από τη διοργάνωση αγώνων υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων (Προκριματικά Πανευρωπαϊκού Γυναι- κών - 3 φορές ομίλους Champions League, Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών κ’ Γυναικών, ημιτελική κ’ τελική φάση Πανελληνίου Πρωταθλή- ματος Νεανίδων).

4) Η Ορμή Λουξ όλα αυτά τα χρόνια στηρίζεται σε πόρους που προέρχονται από ιδιωτική πρωτοβουλία και κυρίως, για 9η συνεχή χρονιά τη «Βιομηχανία Αναψυκτικών ΛΟΥΞ», η οποία είναι και χορηγός σε όλα σχεδόν τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού της Ο.Χ.Ε., για 6η συνεχή χρονιά από τη με- γάλη εταιρεία «ΑΦΟΙ ΜΥΛΩΝΑ» και για 3η συνεχή χρονιά από την ταχύ- τατα αναπτυσσόμενη εταιρεία franchise στην Ελλάδα και την Ευρώπη, «Coffee Island».  Το ποσό που έχει διατεθεί όλα αυτά τα χρόνια ξεπερνά τις 80.000 €, ενώ για τις διοργανώσεις που είχαν ζητηθεί από την ΟΧΕ, είχε εξασφαλιστεί ποσό 30.000€, τονίζουμε πάλι χωρίς τη συμμετοχή οποιουδήποτε κρατικού φορέα.

5) Θέλαμε να διοργανώσουμε στην Πάτρα ένα μεγάλο αθλητικό event, ό- πως είναι το Open Πρωτάθλημα των Παμπαίδων, προκειμένου να τονώσουμε το κατά δύναμιν την τοπική κοινωνία και αγορά, που είναι σημαντικός αρωγός στην προσπάθειά μας όλα αυτά τα χρόνια.



Το Σαββατοκύριακο 22-23/02/2014, ο υπογράφων παρευρέθη στην κοινή συ- νεδρίαση του Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε. με τους Προέδρους των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών που έλαβε χώρα στο Τολό Αργολίδας και είχε σαν θέμα «Το μέλλον του αθλήματος, τα νέα οικονομικά δεδομένα, το μέλλον των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών κ.α.».

Δυστυχώς όμως, όπως όλες σχεδόν οι Γ.Σ. και συνεδριάσεις της Ο.Χ.Ε. τα τε- λευταία χρόνια (President, Αμύνταιο, Λουτράκι, Μουσείο Ακρόπολης), ανεξάρτητα από την κρισιμότητα των θεμάτων, σημαδεύτηκε από την απουσία πολλών μελών του Δ.Σ., αλλά και των Ενώσεων και Τ.Ε..

Λυπάμαι που το αναφέρω, αλλά έζησα μία δυσάρεστα μη αναμενόμενη
εμπειρία. Ατελείωτες και χωρίς κατάληξη συζητήσεις για το προφανές, προσωπικές αντιπαραθέσεις, αλλά κυρίως έλλειψη επιχειρηματολογί- ας και προτάσεων καθώς και ατολμία λήψης αποφάσεων. Γενικά ένα Δ.Σ. χωρίς προσωπικότητα, όραμα, οργάνωση, τόλμη, σχέδιο δράσης και χωρίς καν να γνωρίζει τους κανόνες του σύγχρονου marketing.

Ήταν μεγάλη απογοήτευση, δεδομένου ότι καταθέσαμε μία πλήρη πρόταση η οποία αφορά μία πόλη 300.000 κατοίκων, όπως είναι η Πάτρα, και που αφορά την προοπτική και δυνατότητα μέγιστης προβολής του αθλήματος, προκειμένου να προσπαθήσει να πλησιάσει σε δημοτικότητα άλλα ομαδικά αθλήματα, ιδιαίτερα τη στιγμή που δυο ομάδες τις πόλης μας αποχώρησαν λόγω αξεπέραστων οικονομικών δυσκολιών. Προβολή με τη συνδρομή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και όχι με «χορηγίες» της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, που η συνέχεια τους εξαρτάται από την εκλογή του κάθε υποψηφίου παράγοντα του αθλήματος. Είναι πλέον εμφανές ότι ο κρατικοδίαιτος αθλητισμός των επιχορηγήσεων έχε σβήσει και το μέλλον του αθλήματος θα υπάρξει μόνο αν στραφεί στην ιδιωτική χρηματοδότηση.


Δυστυχώς, διαπιστώθηκαν συνθήκες «αθέμιτου ανταγωνισμού», καθώς η περσινή, απόλυτα επιτυχημένη, διοργάνωση του Open Πρωταθλήματος Πα- μπαίδων που πραγματοποιήθηκε στο Άργος, είχε προσυμφωνηθεί να διοργανωθεί και πάλι εκεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, κατά δήλωση του κ. Χεβιδόπουλου, παρά τη διαπίστωση ότι τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε. έδειξαν να αγνοούν αυτή τη συμφωνία. Πιθανόν να έγινε κάποια συμφωνία εν αγνοία των μελών του Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε, μα ακόμα κι αυτό να συνέβαινε είναι ανεξήγητο γιατί δεν λήφθηκε έστω απόφαση, αφού η πρόταση της πόλης μας, είναι γνωστό ότι δεν μπήκε καν στη διαδικασία ψηφοφορίας!!!

Στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια και σε όλα τα αθλήματα δεν υφίσταται χρηματοδότηση της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη βοήθεια χορηγιών εκ του ιδιωτικού τομέα.

Εδώ εγείρονται ορισμένα ερωτηματικά στα οποία η ΟΧΕ θα πρέπει να απαντήσει πειστικά:

1) Τι εξυπηρετεί την Ο.Χ.Ε. και το handball να δοθεί μία μεγάλη διοργάνωση για δεύτερη συνεχή χρονιά στην ίδια πόλη και το σημαντικότερο γιατί δεν μπήκε σε διαδικασία ψηφοφορίας η πρόταση μας.

2) Τι εξυπηρετεί την Ο.Χ.Ε. και το handball να δίνονται μεγάλες διοργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τους γονείς των αθλητών, στις ίδιες και ίδιες μικρές πόλεις;

3) Τι εξυπηρετεί την Ο.Χ.Ε. και το handball, τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα να διοργανώνονται σε  συνεργασία με Δήμους και Περιφέρειες, τη στιγμή που σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση ομάδων και events αντλείται από μεγάλες εταιρείες και βιομηχανίες.

4)    Δεν ενδιαφέρει την Ο.Χ.Ε. η συνεργασία με μεγάλες βιομηχανίες όπως η «ΛΟΥΞ» στην Πάτρα και πιθανόν άλλες εταιρείες/βιομηχανίες σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδος; Δεν αντιλαμβάνεται ότι με αυτό τον τρόπο και ιδιαίτερα της απαξίωσης εταιρειών τέτοιου μεγέθους.

5)    Το Τμήμα Marketing και Επικοινωνίας της Ο.Χ.Ε. τι λέει για όλα αυτά;



Καθώς λοιπόν σε αυτό το σοβαρό ζήτημα δεν καταφέρατε μετά από 3 συνεχόμενες συνεδριάσεις που ξεπέρασαν τις 12 ώρες να αποφασίσετε, ύστερα από μεγάλη συζήτηση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, Δ.Σ. και χορηγούς, αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ να αποσύρουμε την πρότασή μας και για τα 3 events που αιτηθήκαμε στην Ο.Χ.Ε. να αναλάβουμε, διότι κρίναμε ότι είναι προτιμότερο να ασχοληθούμε και να διαθέσουμε πόρους σε άλλες δράσεις, που αφενός θα ικανοποιούν τους χορηγούς μας και αφετέρου δε θα μας φέρει αντιμέτωπους με ομάδες και πρακτικές."

15 comments

Anonymous said...

Ρε τι κανει ο ανθρωπος για λίγη δημοσιότητα

Anonymous said...

Ναι ρε γιδι. Δημοσιότητα ήθελε. Αυτα που εγραψε τα διαβάσες; Για να δούμε θα απαντήσει ο Χατζηιωαννου στα ερωτήματα;

Anonymous said...

Το ερώτημα είναι γιατί κάποιος που έχει κάνει κατά γενική ομολογία την καλύτερη πρόταση αποσύρη την πρόταση του σήμερα ενώ ξέρει ότι η απόφαση για τον ανάδοχο των διοργανώσεων θα παρθεί αύριο.

Anonymous said...

Καλό ερώτημα. Για απάντησε το εσύ. Και δώσε και μια εξήγηση γιατί δεν πάρθηκε η απόφαση το Σαββατο και θα πρέπει να παρθεί αύριο;

Anonymous said...

Δεν ξέρω, ξέρεις εσύ; Κι επειδή φαίνεσαι πιο σχετικός, υπάρχει κάτι που να προδιαγράφει πότε πρέπει να παρθεί μία απόφαση;

Anonymous said...

Μήπως χρειάζεται χρόνος να ετοιμαστούν 3 διοργανώσεις σε μία μόνο πόλη κ αυτός ο χρόνος έχει ήδη περάσει για τη μία διοργάνωση?Εκτός αν θέλουμε πανηγυράκι όπως πέρσι τον Τελικό Κυπέλλου.
Μήπως οι χορηγοί που λέει ότι στηρίζουν την πρόταση για τις 3 διοργανώσεις,για να βγάλουν χρήματα από την τσέπη τους θέλουν χειροπιαστά πράγματα και ότι ραδιοφωνικές εξαγγελίες?
Μήπως για τους λόγους που αναφέρει μέσα η δήλωση; --> έχει "δοθεί" η μία τουλάχιστον διοργάνωση σε άλλη πόλη από πέρσι,χωρίς να το γνωρίζει ο Πρόεδρος της ΟΧΕ,όπως φάνηκε από τα λεγόμενά του πριν 5 μέρες σε ραδιόφωνο της Πάτρας?
Τα "μήπως" είναι πολλά ακόμα και επειδή και εσύ σχετικός φαίνεσαι σύμφωνα με τις απορίες σου,τα ξέρεις πολύ καλά.
Η κατά γενική ομολογία καλύτερη πρόταση αποσύρθηκε.Δώστε τις διοργανώσεις εκεί που τις είχατε τάξει από το 2013, το 2012 κοκ και καλές επιτυχίες.
Υ.Γ.:Τελικά Πρόεδρας της ΟΧΕ ποίος είναι?

Anonymous said...

Μείνανε κάτι κοτόπουλα από πέρυσι και πρέπει να φαγωθούν.

Anonymous said...

Το πιο συντομο ανεκδοτο. ΚΟΓΚΑΣ!!!!!

Anonymous said...

Ο Διομήδης πρέπει να έχει κάποια κέρδη από το τουρνουά γιατί ο Χεβιδόπουλος πάει σπίτι του μετά τις εκλογές του Μαίου και δεν θα έχει χρηματοδότηση από την περιφέρεια.

Anonymous said...

Ρε Παντελη ρε Παντελη !!!! Τι το ηθελες το ηχητικο για να γινεις παλι ρομπα??? Αφου ο Χεβιδοπουλος κανει κουμαντο,θα αφεινε τοσα λαλα να πανε σε αλλη πολη???? Ρε ξεφτιλες ολοι σας μαζεψεστα κ εξαφανηστηται ερπετα που θελετε λιγκες ????? που να βρεθουν οι χορηγοι ρε κακοριζικοι για τις λιγκες ???? Πεντε θα μεινετε στο τελος πεντε !!!!!ΟΥΣΤ κ ακομα πιο περα !!!! Θελω να βγαλετε στην φορα την αποφαση για το πανπαιδικο ποτε κ που την πειρατε κ ποιοι ????

Anonymous said...

Ειναι καιρος να ξυπνησετε εκει στην ΟΧΕ.δεν ειναι σωστο να δινετε μεγαλες διοργανωσεις σε χωρια και μαλιστα για δευτερη συνεχωμενη χρονια. Δεν παω τους πατρινους με τιποτα.Ειναι ομως μεγαλο λαθος να σας παρασυρουν κομματικες σκοπιμοτητες και συντεχνιες.ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΑΝΤΕΛΗ να σε τραβουν απο την μυτη ΧΕΒΙΔΟΠΟΥΛΟΙ ΓΚΑΝΤΗΔΕΣ και ΚΟΥΛΕΣ και να νομιζεις οτι εισαι προεδρος της ΟΧΕ.Μετα απο ολα αυτα που βλεπουν το φως της δημοσιοτητας και ακομα χειροτερα αυτα που δεν γινοντε γνωστα Θα επρεπε τουλαχιστον να απευθυνθειτε σε ολους τους ανθρωπους που αγαπουν το χαντμπολ να ορισετε καποιυς κανονες και να ζητησετε να κατατεθουν προτασεις ενδιαφεροντος για τις διοργανωσεις. δεν μπορει με το 'ετσι θελω' ο Χεβιδοπουλος και η υπολοιπη συντεχνια να καρπουνται ολα τα 'φιλετα' συνεχως ουτε ο Κογκας να σας βριζει και εσεις να κρυβεστε. παραιτηθειτε πηγαινετε σε εκλογες ΜΗΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ.ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ Η ΟΜΟΣΟΝΔΙΑ.

Anonymous said...

Η περσινή διοργάνωση στο Αργος ήταν μια απο τις καλύτερες του αθλήματος μας στις μικρές κατηγορίες. 28 ομάδες , 500 αθλητές , 100 αγώνες, 4 γήπεδα , 100 εθελοντές . Προγραμμα με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που συνέδεσαν τον αθλητισμό με τον πολιτισμό της περιοχής.
Μια διοργάνωση προσεγμένη , οικονομική για τους συμμετέχοντες στην οποία συμμετείχαν δυο πολεις και το Αργος και το Ναύπλιο.
Το diomidis cup ήρθε για να μείνει και όλοι θα πρέπει να χαίρονται για την διοργάνωση αυτή.
Όσο για την Περιφέρεια , τους Δήμους , τον Χειβιδόπουλο εγώ λέω μπράβο που στηρίζουν καταρχήν το άθλημα μας και ύστερα την περιοχή τους που ειναι απο τις νέες κυψέλες του Αθλήματος μας. Ας μην αδικούμε όμως την διοργάνωση Ήταν τέλεια .
Αν η Πάτρα στηρίζεται στους χορηγούς και στον Κόγκα ας κάνει μονη της ένα open τουρνουά ακόμα και στις ίδιες ημερομηνίες να ανταγωνιστεί το diomidis cup. Έτσι για να δούμε ποσά απίδια πιάνει ο σάκος..........

Anonymous said...

Η υπεροψία σας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εσείς είστε και κανένας άλλος. Κρατήστε και καμμία πισινή. Ααα και μην ξεχάσετε τις πλεξούδες με τα σκόρδα!!!!

Anonymous said...

Το diomidis cup ήρθε για να μείνει?? Κρατηστε τα προσχήματααααα

Anonymous said...

Αγαπητέ 1.Ο4...καλό θα είναι πρίν σχολιάζεις πόλεις να γνωρίζεις και την ιστορία τους...΄Να εισαι συγκεκριμένος σε πρόσωπα και σε ομάδες...Εγώ προσωπικά σέβομαι και εκτιμώ αυτά που έχει προσφέρει ο Διομήδης στο αντρικό χάντμπολ , απλά θα ήθελα να προβληματιστείς με τι πλάτες κάποιος καταφέρνει κάτι. Η Πάτρα έχει αποδείξει όλες τις φορές που αναλαμβάνει οποιαδήποτε διοργάνωση ( ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΔΡΩΝ- ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ-ΤΕΛΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΝΑΝΙΔΩΝ -ΤΟΥΡΝΟΥΑ μίνι beach-handball- ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΥΡΟΥΣ CL ΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ- ΚΛΠ) ΝΑ αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις...Απλά δεν είμαστε στα κέντρα αποφάσεων και γλειψίματος...για να μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα παραπάνω για το καλό του αθλήματος. Να μας απαντήσει κάποιος γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι με την ΟΧΕ ( παράγοντες -προπονητές )είναι από Αθήνα-και Β.Ελλάδα?????
Μάλλον μας προστατεύετε από τα έξοδα μετάβασης στα κέντρα αποφάσεων της διάλυσης του αθλήματος..Ευχαριστούμε..ΠΑΤΡΑ.