Πύρρειος νίκη για τον Αμύντα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πύρρειος νίκη για τον Αμύντα

Σημαντική νίκη, η οποία όμως συνοδεύτηκε από πολύ κακή εμφάνιση, πέτυχε ο Αμύντας επί του Μέγα Αλέξανδρου Φλώρινας για την 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Β Εθνικής, με σκορ 17-20. Το παιχνίδι ήταν δυνατό και άκρως αμφίρροπο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο του δευτερόλεπτο και κρίθηκε στην διαφορά ποιότητας των παικτών του Αμύντα έναντι αυτών της Φλώρινας.

Η έναρξη του αγώνα ήταν πολύ καλή για τον Αμύντα, ο οποίος έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και προηγήθηκε με 2-4 στο 8ο λεπτό. Στη συνέχεια
όμως, η Φλώρινα επέβαλλε το αργό της τέμπο στο παιχνίδι κυνηγώντας τον Αμύντα ο οποίος σκόραρε συνεχώς από θέση εξτρέμ με τον Ηλία (7 γκολ), έχοντας και αυτή με την σειρά της ως ηγέτη τον Γιωργόπουλο (7 γκολ), ισοφαρίζοντας το παιχνίδι στο 20ο λεπτό (7-7). Εξαπολύοντας ένα μικρό σερί 2-4, το ημίχρονο έκλεισε με την διαφορά στα 2 γκολ υπέρ του Αμύντα, 9-11.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου να επιδίδεται σε ένα ιδιαίτερα σκληρό και σε ορισμένες φάσεις αντιαθλητικό παιχνίδι, που έμεινε ατιμώρητο από τους διαιτητές του αγώνα και επέφερε εκνευρισμό στους παίκτες του Αμύντα, προκαλώντας και την αποβολή του προπονητή του κ. Ελευθεριάδη στο 44ο λεπτό για διαμαρτυρία. Έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Σίσκο (5 γκολ), ο Μέγας συντηρούσε την διαφορά μέχρι το 45 (15-16), ώσπου ο Αμύντας με πρωτοστάτες τον Παναγιωτίδη (6 γκολ) και τον Παπαχρήστου Γιώργο (5 γκολ) αύξησε την διαφορά σε 4 γκολ στο 58ο λεπτό (16-20), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος και την αστοχία των παικτών της Φλώρινας σε κρίσιμα σημεία. Ένα γκολ του Τραίτση έκλεισε το παιχνίδι στο 17-20.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Παπαχρήστου Αναστάσης δήλωσε: «Κρατάμε μόνο την νίκη και τίποτα άλλο από το σημερινό ματς. Ήταν μια απαράδεκτη εμφάνιση, και θα πρέπει όλοι να αφυπνιστούμε άμεσα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλης της ομάδας στους φιλάθλους μας που ταξίδεψαν μέχρι τη Φλώρινα και μας στήριξαν!».

Αμύντας (Ελευθεριάδης Λευτέρης): Παππαϊωάνου, Λιάσης (τ/φ), Παπαχρήστου Α., Παπαχρήστου Γ. 5, Γεωργίου, Θωμαϊδης, Κωστόπουλος, Τόιτος, Γαβριηλίδης, Παναγιωτίδης 6, Κοσμίδης, Δημητρίου 2, Καλαϊτζίδης, Ηλίας 7, Θεοχαρίδης (τ/φ)

Μέγας Αλέξανδρος (Δούκας Βασίλης): Ντουμανίδης 1, Δούμτσης, Μακρόπουλος, Ιωάννου, Κομιανός, Κεσίδης, Τραίτσης 4, Φουδούλης, Βαραδίνης, Γιωργόπουλος 7, Τραϊκος, Μαύρος, Σίσκος 5, Μαγγόνας, Μάλλιος, Παπαχαραλάμπους

Δίλεπτα: 2-6
Πέναλτι: 4/9, 6/7
Δεκάλεπτα: 3-4, 7-7, 9-11 (ημιχ.), 13-14, 16-18, 17-20 (τελικό)

No comments