Α1 Ανδρών: Μια κατηγορία το ματς της Βέροιας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Α1 Ανδρών: Μια κατηγορία το ματς της Βέροιας

Το Σαββατοκύριακο διεξάγονται τέσσερα επίσης πολύ σημαντικά παιχνίδια για την 14η αγωνιστική της Α1 Ανδρών για την «μάχη» της τετράδας, αλλά και της παραμονής.
Χωρίς αμφιβολία όμως το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα σε Φίλιππο Βέροιας και ΧΑΝΘ, δηλαδή τις δύο από τις τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας.
Φίλιππος, ΧΑΝΘ και Αρχέλαος Κατερίνης ισοβαθμούν στους 5 πόντους και είναι φανερό ότι έχουν ξεχωρίσει ως οι ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή, μιας και η Αναγέννηση Βύρωνα (9η θέση) βρίσκεται στους 8 πόντους και ο Φοίβος Συκεών (10η θέση) στους 9.
Τα τελευταία δύο χρόνια η ΧΑΝΘ έχει πάρει ισάριθμα «διπλά» στη Βέροια και έχει αντιστρέψει την
κάκιστη παράδοση που είχε κόντρα στον Φίλιππο από το 2005 έως το 2011 με 8 συνεχόμενες ήττες.
Για τους γηπεδούχους σημαντική είναι η επιστροφή του Σταύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος ήταν τιμωρημένος στο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ.
«Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Μετά από 3-4 παιχνίδια θα μπορούμε να μιλάμε ξεκάθαρα για τις πιθανότητες που έχει κάθε ομάδα. Για εμάς κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικός, όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Πιστεύω θα κριθεί περισσότερο στην ψυχραιμία», σχολίασε ο τεχνικός του Φιλίππου Χρήστος Τζουβάρας.

Κερδίζει και «καθαρίζει»
Μετά το μεγάλο «διπλό» στην Κατερίνη επί του Αρχελάου, ο Φοίβος είναι έτοιμος να σημειώσει άλλη μία νίκη που αυτή την φορά θα του βάλει στέρεες βάσεις για την παραμονή στην κατηγορία και θα του διώξει το όποιο άγχος για την συνέχεια. Η ομάδα του Βασίλη Σκανδάλη υποδέχεται στις Συκιές τον πάντα επικίνδυνο Αερωπό Έδεσσας, που έχει κάνει την ζημιά στον Δούκα δύο φορές και έχει κερδίσει επίσης στις έδρες του Αρχελάου και της ΧΑΝΘ! Οι φιλοξενούμενοι βαθμολογικά είναι πιο άνετοι βαθμολογικά, αφού έφτασαν ήδη τους 10, ενώ στο δεύτερο γύρο έχουν θεωρητικά βατό πρόγραμμα.

Βλέπει τετράδα ο Ποσειδώνας
Στο Λουτράκι ο Ποσειδώνας θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ισοπαλία κόντρα στη ΧΑΝΘ. Οι γηπεδούχοι έχουν ξαναμπεί στο κυνήγι της τετράδας και αν επικρατήσουν θα φτάσουν ξανά τον Δούκα και τον ΠΑΟΚ στους 18 πόντους, ενώ θα αποσπαστούν τρεις πόντους από τον ΓΑΣ Κιλκίς που βρίσκεται στην 6η θέση. Από την άλλη πλευρά ο Αρχέλαος είναι «πληγωμένος» μετά την σκληρή ήττα από τον Φοίβο στην Κατερίνη και θα προσπαθήσει να κάνει μία καλή εμφάνιση και για ψυχολογικούς λόγους.

Μνήμες Κυπέλλου στον Βύρωνα
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή με την αναμέτρηση της Αναγέννησης Βύρωνα με τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» έχει «τραυματική» εμπειρία από την τελευταία του επίσκεψη στον Βύρωνα τον Δεκέμβριο, αφού αποκλείστηκε από την συνέχεια του Κυπέλλου μόλις στους «16», χάνοντας έναν από τους στόχους της χρονιάς. Επίσης το κλειστό του Βύρωνα παραδοσιακά είναι ένα «αφιλόξενο» γήπεδο για τον ΠΑΟΚ. Από το 2005 και έπειτα μετράει μόνο ήττες και οι περισσότερες βαριές. Έχει χάσει τρεις φορές από την ΑΕΚ (28-25, 27-20, 31-29), μία από τον Αθηναϊκό (36-21), μία από τα Βριλήσσια (35-25) και πλέον στην λίστα προστέθηκε και η Αναγέννηση Βύρωνα (24-20) πριν λίγους μήνες!

Το πρόγραμμα των αγώνων:
Σάββατο 22/2/2014
Α1 Ανδρών (14η αγωνιστική)
Λουτρακίου 18:00, Ποσειδών Λουτρακίου- Αρχέλαος Κατερίνης (Βέργος- Αβράμης, Κυριακούλιας)
Συκεών 18:00, Φοίβος Συκεών- Αερωπός Έδεσσας (Τζαφερόπουλος- Λινάρδος, Καζαντζίδης)
Φιλίππειο 18:00, Φίλιππος Βέροιας- ΧΑΝΘ (Τσάκωνας- Χασκής, Παρτεμιάν)

Κυριακή 23/2/2014
Βύρωνα 14:00, Αναγέννηση Βύρωνα- ΠΑΟΚ (Ανταλής- Τσάμος, Κορρές)

No comments