Ασταμάτητος ο Δούκας πέρασε και από το Λουτράκι - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ασταμάτητος ο Δούκας πέρασε και από το Λουτράκι

Την 6η σερί του νίκη στην Α1 Ανδρών σημείωσε ο Δούκας που νίκησε στο Λουτράκι τον Ποσειδώνα με 23-20. Σε ένα ματς πολύ σκληρό με 15 δίλεπτες αποβολές, η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» εμφανίστηκε πιο έτοιμη και συγκεντρωμένη και πήρε ένα πολύ σημαντικό δίποντο. Αυτή η νίκη βάζει τον Δούκα στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στα πλέι- οφ και βγάζει από αυτήν για πρώτη φορά φέτος τον Ποσειδώνα Λουτρακίου.

Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν χωρίς τον βασικό πιβοτ Γιώργο Τόμπρο, ο Ζαλώνης έπαιξε με πρόβλημα στον μηνίσκο, ενώ στις αρχές του
αγώνα έχασαν και τον Σαμαρά ο οποίος υπέστη διάσειση και του τοποθετήθηκε κολάρο.
Από την άλλη πλευρά ο Ποσειδώνας για δεύτερο συνεχόμενο ματς προβλημάτισε επιθετικά με
αρκετά αβίαστα λάθη και δεν μπόρεσε να διατηρήσει την καλή του εικόνα που είχε στις πρώτες έξι αγωνιστικές της σεζόν. Ο Δούκας επιστράτευσε για μια ακόμα φορά την καλή του άμυνα και τον τερματοφύλακα Γιώργο Γεωργιάδη που είχε 16 επεμβάσεις πολύ κοντά στο 50%.
Η ομάδα του Γιώργου Κρανάκη ξεκίνησε πολύ δυνατά και προηγήθηκε 4-11 στο 20' με ένα σερί 6-0 (από 4-5), κρατώντας τον Ποσειδώνα χωρίς γκολ για 11 λεπτά. Με το ίδιο «νόμισμα» πλήρωσαν όμως και οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έκαναν την αντεπίθεση τους και μείωσαν σε 8-11 στο 27', κρατώντας από το 21 μέχρι το 33 τον Δούκα χωρίς τέρμα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις λύσεις και είχαν ψυχραιμία διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι το φινάλε.



ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 20-23
Τα πεντάλεπτα: 1-2, 3-5, 4-7, 4-11, 5-11, 8-11 (ημχ.), 10-13, 10-15, 12-16, 15-18, 18-21, 20-23
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ (Νίκος Γραμματικός): Βλαχογεώργος, Σκρόμπιτς 1, Τσικογιαννόπουλος 2, Βαμβακάς 3, Πέρρος 7, Δημητρόπουλος, Παλαιολόγος, Άντρεγιτς, Μανιουδάκης, Κολιούλης, Μπάρμπας, Μελετάκος 4, Βασιλειάδης 1, Παπαδόπουλος, Ρουμελιώτης 2.
ΔΟΥΚΑΣ (Γιώργος Κρανάκης): Ζαλώνης, Ακάλεστος, Μουντζουρίδης 8, Τζανιδάκης 1, Τόμπρος, Τζηράς 8, Γκέρτσος, Ζαμπούνης 4, Μανουσέλης, Σαμαράς, Αιβαλιώτης, Γιαννάδης, Χρηματόπουλος, Μπάγιος, Γεωργιάδης, Αραπακόπουλος 2. Διαιτητές: Ανταλής- Τσάμος, Κόκκινη: 55:56 Αραπακόπουλος (τρία δίλεπτα), δίλεπτα: 7-8, πέναλτι: 2/2-4/6.

«Βγάλαμε ξανά MVP της αγωνιστικής!»
Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε οι δύο προπονητές συμφώνησαν ότι ο Δούκας πήρε δίκαια την νίκη. Την καλύτερη ατάκα ωστόσο την είπε ο τεχνικός του Ποσειδώνα Νίκος Γραμματικός: «Αποδειχθήκαμε κατώτεροι του αναμενομένου. Κάναμε πολλά λάθη και όταν παίζεις με τέτοιες ιστορικές ομάδες θα πρέπει σε όλο το ματς να έχεις συγκέντρωση. Για δεύτερη αγωνιστική με την απόδοση μας καταφέραμε και βγάλαμε MVP τον αντίπαλο τερματοφύλακα!».
Από την πλευρά του ο προπονητής του Δούκα Γιώργος Κρανάκης σχολίασε: «Ήταν ένα παιχνίδι με ένταση μέχρι το τέλος. Ήμασταν μπροστά από την αρχή. Είχαμε ελλείψεις που δεν φάνηκαν γιατί οι παίκτες που αγωνίστηκαν τα κάλυψαν. Τα περισσότερα λάθη, σχεδόν το 50% τα έκανε ο Μουντζουρίδης για αυτό και τον φέραμε στην συνέντευξη Τύπου (γέλια), είναι όμως ο αρχηγός μας, αυτός που ενώνει αυτή την ομάδα».
Νίκος Μουντζουρίδης (αρχηγός Δούκα): «Συγχαρητήρια στον Ποσειδώνα για την πορεία του. Είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Το πρωτάθλημα χρειάζεται τέτοιες ομάδες από την περιφέρεια. Ξέραμε ότι θα ήταν ντέρμπι, αλλά δείξαμε χαρακτήρα»
Πέτρος Παπαδόπουλος (παίκτης Ποσειδώνα): «Δεν είχαμε την εικόνα που θα θέλαμε. Δεν μας πήγε το παιχνίδι. Πρέπει να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια και να διορθώσουμε τα λάθη μας».

4 comments

Γιάννης said...

Βλέποντας το παιχνίδι από την τηλεόραση και διαβάζοντας την κάρτα των στατιστικών στο τέλος, νομίζω ότι αυτό που γράφει ο αρθογράφος για αβίαστα λάθη του Ποσειδώνα, είναι εντελώς λάθος. 9 λάθη το Λουτράκι εναντι 17 του Δούκα. Το βασικότερο είναι η αδυναμία του Ποσειδώνα να κάνει φάουλ. 23 το Λουτράκι απέναντι στα 40 του Δούκα.

Σήμερα και οι δύο προπονητές πάλαιψαν το παιχνίδι τακτικά. Κατά τη γνώμη μου το παιχνίδι κρίθηκε στην καταπληκτική 5:1 του Δούκα με τον εξαιρετικά ώριμο Ζαμπούνη που έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο (και επιθετικά) μέχρι το 48-50 λεπτό που παρέδωσε πνεύμα, να οδηγεί τον Πέρρο να μην έχει δεύτερο βήμα και μόλις 4 ή 5 δύσκολα σουτ, αναγκάζοντας έτσι και τους Τσικογιαννόπουλο και Σκρόμπιτς να βραχυκυκλωνουν χωρίς χώρους. Κάπως έτσι νομίζω ότι ήρθε και το υψηλό ποσοστό του πολύ καλού Γεωργιάδη που έδωσε την ευκαιρία στο Δούκα να βγάλει αρκετούς αιφνιδιασμούς και ευκολα γκολ.

Anonymous said...

Νικολάκη, ο Γεωργιάδης έχει κάτι καρύδια ναααα! Δεν σας έχει ανάγκη να τον βγάλετε εσείς MVP. Βγαίνει και μόνος του χωρίς να σας ρωτήσει.
Η δήλωσή σου ήταν πολύ ατυχής, μειώνει έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ τερματοφύλακα, και μειώνει και σένα σαν προπονητή και σαν άνθρωπο.
Ζήτα συγγνώμη και πες ότι σου ξέφυγε, μπας και το σώσεις λιγάκι...

Anonymous said...

Ρε παραξενε 10:38 το σχολιο ήταν για την δικη του ομαδα και οχι για τον αντιπαλο τερματοφυλακα. Οτι η δικη τους αστοχια καλλιεργησε και βοηθησε το εργο του Γεωργιαδη. Δεν εχει αναγκη την βοηθεια η την υποστηριξη ο Γιώργος.

Anonymous said...

Αφού δεν κέρδισες και αυτόν τον Δούκα με -3 παίκτες και με κάτι εφήβους μέσα να σου κάνουν πλάκα...παραιτήσουν Νικολάκη!