Ξεκινά τις υποχρεώσεις της η Εθνική ανδρών. Απόψε με Ολλανδία στις 20:30 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ξεκινά τις υποχρεώσεις της η Εθνική ανδρών. Απόψε με Ολλανδία στις 20:30

Οκτώ χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις είναι πολλά για την εθνική μας ομάδα χάντμπολ. Ο Γιώργος Κρανάκης και οι παίκτες του είναι αποφασισμένοι να μπουν με το... δεξί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2015, ξεπερνώντας στην αυριανή (20:30) πρεμιέρα το υψηλό εμπόδιο της Ολλανδίας στο Σιτάρντ. Το «πάντρεμα» νέων και παλιών είναι το μεγάλο «στοίχημα» του ομοσπονδιακού τεχνικού. Ο κ. Κρανάκης ποντάρει τόσο στην εμπειρία της «παλιάς φρουράς» όσο και στη «δίψα» για διάκριση του «νέου αίματος», προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει στην ελίτ του παγκοσμίου χάντμπολ και να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τα γήπεδα του Κατάρ.

«Ξεκινάει ένας καινούριος στόχος με πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ολλανδία. Έχουμε πολύ καλό
κλίμα στην ομάδα, καθώς οι παλιοί δέχονται τα νέα παιδιά και τα καθοδηγούν. Επιβάλλεται η σταδιακή ανανέωση και μόνο κέρδος θα έχει το «νέο αίμα» από την «παλιά φρουρά» που έχει εμπειρίες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τυνησίας. Είναι καταπληκτική η «χημεία» της ομάδας, καθώς τα παιδιά τρέχουν σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν την εθνική χωρίς να έχουν κέρδος», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Κράνακης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο ρυθμός θα είναι το «κλειδί» του αγώνα με τους «Οράνιε»: «Η Ολλανδία παίζει μοντέρνο χάντμπολ και έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Παίζουν πολύ γρήγορα και έτσι εμείς θα πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό. Πρέπει να περιορίσουμε τους αιφνιδιασμούς τους, προκειμένου να αποφύγουμε τα εύκολα γκολ. Είμαι μία ομάδα με κινητικούς παίκτες, που σουτάρουν από όλα τα σημεία του γηπέδου».

«Αξίζουμε να πάμε ξανά σε μεγάλη διοργάνωση»
Η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας με πλήρη σύνθεση μπορεί να μην έγινε στους χρόνους που αυτή θα ήθελε, αφού οι «λεγεωνάριοι» ενσωματώθηκαν μόλις την Δευτέρα στην αποστολή, όμως ο Αλέξης Αλβανός υποσχέθηκε πως οι διεθνείς θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό: «Ξέρουμε τη σημασία του παιχνιδιού και πρέπει να ανταπεξέλθουμε στην κάθε δυσκολία που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε. Δυστυχώς είμαστε μόνο δύο ημέρες όλοι μαζί και δεν μπορούμε να είμαστε 100% έτοιμοι. Πιστεύω όμως ότι αυτή η ομάδα έχει την απαραίτητη εμπειρία και έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως σε τέτοια παιχνίδια παρουσιάζει τον καλό της εαυτό. Οι Ολλανδοί είναι πολύ υπολογίσιμοι. Έχουν κάνει μία σημαντική ανανέωση και η ομάδα τους αποτελείται από παίκτες που συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων και κατέλαβαν την πέμπτη θέση».
Ο άσος της ΑΕΚ, ο οποίος έχει αγωνιστεί τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τυνησίας, γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι για την «γαλανόλευκη» να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις: «Θα ήταν ότι καλύτερο να αγωνιστούμε και πάλι σε μία μεγάλη διοργάνωση. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν ατυχίες όσον αφορά τις κληρώσεις. Όμως, αυτή η ομάδα αξίζει να συμμετάσχει ξανά σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα ώστε αυτό να αποτελέσει αφετηρία ανάπτυξης του αθλήματος. Είναι φυσικό να έρθουν νέα παιδιά στην εθνική. Χρειάζεται το «νέο αίμα». Με την εμπειρία και την καθοδήγηση των παλιών, τα νέα παιδιά θα πρέπει να μπορέσουν να αντικαταστήσουν σταδιακά εμάς τους μεγαλύτερους».

Αποστολή ΠΣΑΤ
Βασίλης Χατζηδάκης

6 comments

Anonymous said...

ρε παιδιά, παίζει κανένα link για να δούμε το ματς σε live streaming???
όποιος ξέρει ας βοηθήσει

Anonymous said...

http://www.handbal.nl/live-stream/

Anonymous said...

μηπως ξεκινα 9.30 ?

Anonymous said...

25-20 τελικό σκορ.

Anonymous said...

ενταξει θα κερδισουμε εντος εδρας με 6 και θα περασουμε...χαχαχαχα ε ρε φουμαρα που πουλανε εδω και 10 χρονια...ολοι οι μεγαλοπαραγοντες και τα τσιρακια τους οι προπονηταδες...ολοι ξηλωμα τωρα...

Anonymous said...

Τόσο άσχημα δηλαδή; Ούτε ο Μεσσήνης δεν μπόρεσε να αλλάξει την κατάσταση;