Άτυχη η ΑΕΚ στην κλήρωση του Champions League - Δηλώσεις Λαζόπουλου και Αρβανίτη - Παρουσίαση Μινσκ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Άτυχη η ΑΕΚ στην κλήρωση του Champions League - Δηλώσεις Λαζόπουλου και Αρβανίτη - Παρουσίαση Μινσκ

Άτυχη στάθηκε η ΑΕΚ στην κλήρωση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ που πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη. Η «Ένωση» κληρώθηκε στον 1ο όμιλο μαζί με τις Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία), Τατράν Πρεσόφ (Σλοβακία) και Μπεσίκτας (Τουρκία) και στον 1ο ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τους Λευκορώσους. Αν επικρατήσει τότε στον τελικό θα αγωνιστεί κόντρα στον νικητή του Τατράν Πρεσόφ- Μπεσίκτας.

Η Ντιναμό Μινσκ είναι ανερχόμενη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Χάντμπολ και δεν είναι υπερβολή ότι
είναι η χειρότερη δυνατή κλήρωση και μέσα στις 3-4 καλύτερες ομάδες όλης της προκριματικής φάσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι η πρωταθλήτρια Λευκορωσίας έφτασε μέχρι τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, καταφέρνοντας να προκριθεί από την προκριματική φάση με δύο νίκες επί της Μπεσίκτας (30-22 στην Τουρκία και 31-24 εντός) και στην συνέχεια στον 4ο όμιλο να σημειώσει 5 νίκες-1 ισοπαλία, καταλαμβάνοντας την 3η θέση με 11 βαθμούς. Για την ακρίβεια νίκησε Ζεγκεντ, Σαφχάουζεν (2 φορές), Κροάσια Ζάγκρεμπ (εκτός) και Φούχσε Βερολίνου, ενώ κόντραρε στα ίσια την Μπαρτσελόνα από την οποία ηττήθηκε 30-28 στην Λευκορωσία και 25-24 στην Ισπανία!

Στους «16» η Μινσκ αντιμετώπισε την Μέταλουργκ Σκοπίων του τεχνικού Λίνο Τσέρβαρ με την ομάδα της ΠΓΔΜ να κερδίζει και τα δύο ματς με 23-26 και 24-22. Αγωνίζεται στο «Παλάτι των Σπορ» του Μινσκ, χωρητικότητας περίπου 5.000 θεατών και είναι τις περισσότερες φορές γεμάτο.

Μετά από κλήρωση η Πρεσόφ έχει πρώτη το δικαίωμα να διοργανώσει τον όμιλο, δεύτερη έχει η Μπεσίκτας και τρίτη η ΑΕΚ. Η «Ένωση» κατέθεσε ένα πληρέστατο φάκελο για να αναλάβει το γκρουπ στο κλειστό του Ελληνικού, πληρώνοντας ακόμα και τα αεροπορικά εισιτήρια όλων των ομάδων, αλλά οι Σλοβάκοι φέρονται αποφασισμένοι να διοργανώσουν εκείνοι το τουρνουά το Σαββατοκύριακο 31 Αυγούστου- 1η Σεπτεμβρίου.

Λαζόπουλος: «Να μείνουμε προσγειωμένοι»
Ο Δημήτρης Λαζόπουλος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χάντμπολ για την κλήρωση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, στην οποία η ΑΕΚ δεν στάθηκε τυχερή καθώς καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ισχυρής Ντιναμό Μινσκ από την Λευκορωσία. «Κληρωθήκαμε στον πιο δύσκολο όμιλο και είμαστε απογοητευμένοι που δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε το τουρνουά» ανέφερε αρχικά για την κλήρωση και πρόσθεσε ενόψει της συνέχειας: «Χτίζουμε μια νέα ομάδα με αρκετούς παίκτες που επιστρέφουν από την γερμανική Μπουντεσλίγκα αλλά θέλουμε να παραμείνουμε “προσγειωμένοι”. Αν δεν πετύχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, θέλουμε να το κάνουμε στην φάση των ομίλων του EHF Cup, μια διοργάνωση για την οποία μάλιστα θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να φιλοξενήσουμε τους τελικούς της».

«Νταμπλ και πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ»
Ως τη χειρότερη δυνατή χαρακτήρισε την κλήρωση της ΑΕΚ για το Champions League του χάντμπολ ο Γιάννης Αρβανίτης. Μιλώντας στο μαγκαζίνο του «Inside ΚΑΡ web Radio», ο προπονητής της «Ένωσης» παραδέχθηκε πως η Ντινάμο Μινσκ είναι πολύ ισχυρός αντίπαλος. Εμφανίστηκε βέβαιος, ωστόσο, ότι η ομάδα του θα είναι ανταγωνιστική και ξεκαθάρισε ότι στόχος της -πέρα από την επανάληψη του νταμπλ- θα είναι και η ευρωπαϊκή πορεία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αρβανίτης:
Για τον αντίπαλο της ΑΕΚ: «Είναι η πιο δύσκολη κλήρωση που θα μπορούσαμε να έχουμε και σε συνδυασμό με την Τατράν και την Μπέσικτας, ίσως είναι από τους πιο δύσκολους ομίλους που θα μπορούσαμε να κληρωθούμε».

Για το αν αλλάζει ο μεταγραφικός σχεδιασμός: «Όχι, γιατί ξεκινώντας τον σχεδιασμό ξέραμε ότι αυτές οι ομάδες υπήρχαν μέσα στην κλήρωση. Είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα η Ντιναμό, την οποία αντιμετωπίζουμε στην πρώτη φάση. Έχει κάνει πολύ καλό Champions League και έχει την εμπειρία, όμως εμείς θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για το πώς θα προετοιμαστούν για τη διοργάνωση: «Είναι σαφές ότι από εδώ και πέρα θα δούμε και το αν έχουν ενισχυθεί, αν έχουν αποκτήσει κάποιους παίκτες αλλά και τα παιχνίδια τους πέρυσι, ώστε να δούμε τη φιλοσοφία τους και να είμαστε έτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια. Πάντα ο κόσμος της ΑΕΚ είναι βοήθεια για την ομάδα».

Για τους στόχους της νέας περιόδου: «Επειδή μας ενδιαφέρει σιγά-σιγά να ασχοληθούμε με το Champions League, που είναι και στόχος του προέδρου, βασική επιδίωξη είναι να πάρουμε μεν και πάλι το νταμπλ, όμως ο σχεδιασμός γίνεται παράλληλα και για την Ευρώπη. Επανδρώνουμε την ομάδα και με νέα παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν, ώστε η ΑΕΚ να έχει παρόν, αλλά και πολύ μέλλον».

Το προφίλ της Ντιναμο Μινσκ
Αντίπαλος της ΑΕΚ στον 1ο ημιτελικό του 2ου ομίλου των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι η Ντιναμό Μινσκ. Μία πολύ νέα ομάδα, που ιδρύθηκε μόλις το 2008, αλλά έχει καταφέρει πάρα πολλά σε 5 χρόνια. Έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα Λευκορωσίας και ένα πρωτάθλημα Βαλτικής, ενώ στην Ευρώπη μετράει ήδη σημαντικές επιτυχίες, όπως η πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ την περσινή σεζόν, αλλά και στα προημιτελικά του EHF cup τη σεζόν 2011-2012 όπου και αποκλείστηκε οριακά από την Γερμανική Κόπινγκεν. Σε αυτή την πενταετία έχει αγωνιστεί δύο φορές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με απολογισμό 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 10 ήττες, ενώ άλλες δύο φορές (2011-2012, 2009-2010) αποκλείστηκε στα προκριματικά. Πρόκειται για μια ομάδα με μεγάλο μπάτζετ και ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, έχοντας πολύ καλά στατιστικά στοιχεία (μ.ο. 27 γκολ στην επίθεση και μ.ο. 25 γκολ στην άμυνα στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ).
Το θετικό για την ΑΕΚ είναι πως φέτος η Ντιναμό Μίνσκ θα είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα, με νέο προπονητή και τουλάχιστον 5 βασικές αλλαγές στο ρόστερ της. Ο Ουκρανός προπονητής Σεργκέι Μπεμπέσκο έδωσε την θέση του στον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικός της Εθνικής Σλοβενίας Μπόρις Ντένιτς. Ο Μπεμπέσκο φημολογείται ότι θα πάρει μαζί του στην Μότορ Ζαπορόζιε τους συμπατριώτες του Σεργκέι Ονουφριένκο (δεξί ίντερ, 43 γκολ πέρσι στο Τσάμπιονς Λιγκ), Βλάντισλαβ Οστρούτσκο (α. ίντερ), Ντιμίτρο Ντόροτσουκ (πίβοτ), Αλεξάντερ Σεβέλεφ (πίβοτ) και Νικόλα Στετσούρα (δεξί ίντερ). Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι παρελθόν θα αποτελέσει και ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 53 γκολ ο Μαυροβούνιος αριστερός ίντερ Βάσκο Σεβάλιεβιτς, ενώ το μεγάλο αστέρι της ομάδας ο Ρώσος πλέι μέικερ και πρώτος σκόρερ με 55 γκολ, Πάβελ Άτμαν πήρε μεταγραφή στην Μέταλουργκ Σκοπίων!
Η Ντιναμό φυσικά και δεν έχει μείνει με σταυρωμένα χέρια, αφού έχει προχωρήσει ήδη σε 5 μεταγραφικές κινήσεις. Πρόκειται για τον 33χρονο Βόσνιο πλέι μέικερ Νταμίρ Ντόμπορατς με θητεία στο Μαγδεμβούργο (Σλοβενία), τον 30χρονο δεξιό ίντερ Νταβίντ Μίκλαβτσιτς από την Γκόρενιε (Σλοβενία), τον Ούρος Μπούνταλο (24 ετών, πίβοτ) από την Σίμος Κόπερ (Σλοβενία), ενώ τα ηχηρά ονόματα είναι αυτά του Κροάτη Ιβάν Νίνσεβιτς (αριστερό εξτρέμ) που ήρθε από την Φούχσε Βερολίνου και του Ισπανού Μικέλ Αριζαμπαλάγκα που αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα και ήταν στέλεχος των «Φούριας Ρόχας» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!



No comments