To βίντεο με το ατύχημα των δυο παικτών του Διομήδη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

To βίντεο με το ατύχημα των δυο παικτών του Διομήδη

28 comments

Anonymous said...

Συγκλονιστικό,τα βοήθησε η Παναγία τα παιδιά και δεν είχαμε χειρότερα, τον οδηγό πρέπει να τον σκίσουν γιατί έλεγχε τον δρόμο και φαίνεται καθαρά οτι μόλις πέρασε το αυτοκίνητο βγήκε αδιαφορώντας για το μηχανάκι των παιδιών.

Anonymous said...

βρειτε τον αλητη με το αυτοκινητο και παρτε του ολα..περαστικα παιδια και σιδερενιοι ειχατε αγιο..

Anonymous said...

Τα παιδιά δεν πηγαίνανε και σιγά,από οτι φαίνεται κινούνται με ταχύτητα!Με μέτρο ρε παιδιά το γκάζι όταν οδηγάτε μηχανάκι!Παρόλα αυτά απαράδεκτος ο οδηγός του οχήματος γιατί είχε σταματήσει και έλεγχε και τον δρόμο!
Καλή και ταχεία ανάρρωση εύχομαι και στα δύο παιδιά,για τα υπόλοιπα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη!

Ένας Γονιός!

Anonymous said...

μπορεί να το παίξω συνήγορος του διαβόλου το φταίξιμο είναι 100% του οδηγού του ΙΧ και πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά! Αυτό που στεναχωρεί είναι ότι διακρίνω καθαρά πως τα παιδιά ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΚΡΑΝΟΣ! Τους εύχομαι γρήγορη και και ταχεία ανάρρωση και σύντομα και πάλι στα γήπεδα.....

Anonymous said...

Γιατί να δείχνετε αυτό το βίντεο;

Anonymous said...

συμφωνώ 100% δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει το βίντεο ούτε εδώ,ούτε πουθενά στο διαδίκτυο.

Anonymous said...

Δημοσιεύτηκε σε ενα τοπικο δημοσιογραφικο site ,είναι από κάμερα ασφαλείας ενός παρακείμενου καταστήματος.Ο οδηγός έχει βρεθεί ,δεν εφυγε απο εκει οπότε είναι γνωστός στις αρχές.

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες πώς πέρα από την εγκληματική απροσεξία αυτή η κατάρα που έχουμε ως έλληνες οδηγοί να μη θέλουμε τη ζώνη στα αυτοκίνητα και το κράνος στα μηχανάκια πρέπει να σταματήσει.
Ίσως και αυτό το βίντεο να είναι μια γροθιά στα στομάχια μας

Anonymous said...

Καταρχήν ολόψυχα περαστικά στα παιδιά . Εν συνεχεία ΣΩΣΤΑ προβάλεται το βίντεο προκειμένου να προβληματιστούμε όλοι .Τι σημαίνει να φοράμε κράνος ,να μην τρέχουμε και το κυριότερο αυτός ο κινητός κίνδυνος με το αυτοκίνητο αν έχει στοιχειώδη τσίπα ας παραδώσει ΤΩΡΑ το δίπλωμα του .Είναι το καλύτερο που μπορεί να πράξει αφού να γίνει άνθρωπος και οδηγός δεν το βλέπω εφικτό .

Anonymous said...

Τα λόγια σε τέτοιες σοκαριστικές στιγμές είναι περιττά.
Ο Θεός βοήθησε τα παιδιά και να είναι γρήγορα καλά και γρήγορα σιδερένια και κοντά στην οικογενειά τους και στήν ομάδα τους.
Με αληθινά αισθήματα αγάπης.
Ολα τα άλλα είναι περιττά.
Α.Ο ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΑΤΡΑΣ.

Anonymous said...

Συγκλονίστηκα (σαν πατέρας παιδιού & παίχτη της ηλικίας του Λευτέρη) βλέποντας το video.
Όλη μου η αγάπη & η σκέψη είναι στα παιδιά αυτά και τους γονείς τους.
Γρήγορα να είναι πάλι καλά να τους χαρούμε στα γήπεδα.
Μην τα βάζετε όμως με τον οδηγό του αυτοκινήτου. Ενοείτε πως φταίει 100% αλλά πείτε μου ποιος απο εσάς που οδηγεί είναι αλάνθαστος; Ποιος δεν έκανε λάθος κάποια στιγμή και απλά από τύχη δεν συνέβει ατύχημα;
Τι να πω, έχει σταματήσει και ελέγχει τη διασταύρωση, αλλά αυτή η κακιά ώρα...
Ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ ο οδηγός φταίει 100%.
Απλά τώρα είναι ώρα για ευχές και θετική ενέργεια προς τα παιδιά.

Anonymous said...

Ποιός ακριβώς ο λόγος, αυτής της προβολής του βίντεο,σε ένα αθλητικό σάϊτ;

greekhandball.com said...

Ο λόγος είναι αυτός που έγραψε ένας φίλος παραπάνω. Φοράμε ΠΑΝΤΑ κράνος όταν ανεβαίνουμε σε δίκυκλο. Δυστυχώς "Ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα" ιδιαίτερα όταν πρόκειται για φίλους μας συμπαίκτες κλπ.

Anonymous said...

Καλημέρα κύριοι.Περαστικά στα παιδιά και δόξα το θεό που απότι φαίνεται γλύτωσαν τα χειρότερα.Είχαν άγιο και πιστεύω είναι πολύ τυχερά που δεν εκτοξεύθηκαν από το μηχανάκι.Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να γυρίσουν γρήγορα υγιή.
Θεωρώ απαράδεκτο και μόνο το γεγονός ότι ένα βίντεο με τέτοιο γεγονός δημοσιοποιείται απο ένα μέσο, μόνο και μόνο για την "ειδηση"
και την "αποκλειστικότητα".Δε μιλάω φυσικά για το blog του κυρίου Χατζηδημητρίου, αλλά για τον τοπικό σταθμό που το βρήκε και το "έβγαλε".Με εκνευρίζει αφάνταστα που τοπικά δημοσιογραφάκια και κανάλια της σειράς, βρίσκουν λόγο ύπαρξης και εκμεταλεύονται με τέτοιο τρόπο παρόμοια περιστατικά.Είναι μεγαλη κουβέντα αυτή περι δημοσιογραφικής δεοντολογίας βεβαίως,αλλά εγώ είμαι κάθετα αντίθετος.
Επίσης στη λογική μου ως αθλητής θεωρώ αδιανόητο το εξής.
Νεαροί αθλητές και μηχανάκι.Όταν ήμουν νέος δεν καβαλούσα ούτε για αστείο, ούτε για δέκα μέτρα.Ακόμα και ένα γδάρσιμο στο χέρι που λέει ο λόγος, μπορούσε να μου αποφέρει αγωνιστική απραξία πολλών ημερών.Δυστυχώς στην επαρχία έχουν μάθει διαφορετικά και οι νεαροί ζούνε με τις μηχανές απο πολύ μικροί και έχουν μάθει να το παίρνουν πιο "χαλαρά" το όλο ζήτημα.
Κακώς.
Φυσικά δεν είμαι αντίθετος με το δικυκλισμό αφού και γω είμαι μοτοσυκλετιστής,αλλά στα νέα παιδιά που το αίμα βράζει, η αίσθηση του φόβου λείπει και η εμπειρία είναι μηδενική, η χρήση μοτοσυκλέτας είναι πάρα πολύ επικίνδυνη.θα πει κανείς μεγάλε, τι φταίνε τα παιδιά, άλλος τους χτύπησε...
Προφανώς και άλλος τους χτύπησε, αλλά με τι ταχύητητα κινούνταν εκείνη την ώρα;Στο σημείο που κινούνταν, ήταν ορατοί απο τα υπόλοιπα διερχόμενα αυτοκίνητα;Ο οδηγός που τους χτύπησε έχει όλη την ευθύνη φυσικά, αλλά το θέμα πάνω στη μηχανή, είναι τι κάνουμε και μεις για να προστατέψουμε τον εαυτό μας από τους άσχετους και τους επικίνδυνους.Στην προκειμένη περίπτωση, τα παιδία δεν έκαναν απολύτως τίποτα.Ακόμα και μία γάτα να τους πεταγόταν, με αυτή την ταχύητητα, αυτό το μηχανάκι και την αθάνατη ελληνική άσφαλτο,οι συνέπειες θα ήταν παρομοίως οδυνηρές.
Για την έλλειψη κράνους δε νομίζω ότι πρέπει να το κουβεντιάσουμε καν.Από το είδος των τραυματισμών που υπέστησαν τα παιδιά γίνεται ηλίου φαεινότερον, πόσο απαραίτητο είναι το κράνος.Πάντα πρέπει να φοράμε κράνος ακόμα και όταν πάμε για τσιγάρα, όμως τέτοια χτυπήματα, σε κάνουν να θες να γκρεμίσεις τοίχο απο τα νεύρα σου.Κράνος παιδιά, πάντα φοράτε το γαμ&^*νο κράνος και μάλιστα full face που προστατεύει και το σαγόνι.Τα παιδιά θα είχαν πολύ λιγότερους μπελάδες τωρα αν φορούσαν ένα καλό full face κράνος.
Εύχομαι και πάλι περαστικά και καλή ανάρρωση στους μάγκες και αυτή η περιπέτειά τους να είναι τόσο για τους ίδιους όσο και για άλλους συνομηλίκους τους, εφαλτήριο για μεγαλύτερη προσοχή στην οδήγηση και στη λήψη μέτρων ασφαλείας.

Anonymous said...

Υπάρχει άραγε στο πίσω μέρος του μυαλού σου, κύριε που έστω αναδημοσιεύεις το εν λόγω ντοκουμέντο κάτι που λέγεται κανόνας δεοντολογίας ?
Θα ήθελες να έβλεπες(πράγμα που αντεύχομαι ακόμα καιστο χειρότερο εχθρό μου) τα παιδιά σου σε ένα παρόμοιο βιντεάκι?
την άδεια για κάτι τέτοιο, ποιός σου την έδωσε?
Παρακαλώ με τον πόνο του άλλου σε τέτοια ζητήματα ας μην παίζουμε!!!

Anonymous said...

Εγώ έχω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Στάθη που έβαλε το βίντεο (αν και νομίζω ότι θα φανταζόταν την αντίδραση μερικών), δεν το έκανε επ' ουδενί για να ανεβάσει τα νούμερα του site καθώς τον ξέρω σαν άνθρωπο, αλλά για να παραδειγματιζόμαστε και να προνοούμε στη οδήγησή μας.
Είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι όλοι οι έφηβοι θα έπρεπε υποχρεωτικά να περνάνε μια φορά στη ζωή τους από το ΚΑΤ ένα σαββατόβραδο, (ξημερώματα Κυριακής) και να βλέπουν τι έρχεται εκεί. Όσο περισσότερα βλέπεις τόσο περισσότερο φυλλάγεσαι. Τόσο περισσότερο κατανοείς τις παγίδες και τους κινδύνους.
Μου είναι εντελώς αδιανόητο που ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν κατέβηκε αμέσως από το όχημά του να δει τι έπαθαν τα παιδιά. Εγώ τον βλέπω να απομακρύνεται σιγά σιγά. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, μπορεί να έκανε την μεγαλύτερη απροσεξία στον κόσμο, αυτό είναι ανθρώπινο, αλλά δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να μην βγεί αμέσως να προσφέρει βοήθεια.
Τέλος 3 επισημάνσεις για τους νεώτερους κυρίως: Το κράνος σώζει ζωές όσο ενοχλητικό κι αν είναι όταν το φοράς. Κινούμενοι προσεκτικά προστατεύουμε και τους εαυτούς μας και τους άλλους. Και δεν αρκεί να οδηγούμε χωρίς να κάνουμε λάθη εμείς, πρέπει να οδηγούμε προβλέποντας και την μαλακία του άλλου.
Καλημέρα και καλή ανάρρωση στα παιδιά!

Anonymous said...

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο οδηγός λιποθύμισε(απο το σοκ?) και ακινητοποιήθηκε το όχημά του λίγα μέτρα μακρυτερα

Ξέχωρα από το αν ισχύει ή όχι η απόδοση ευθυνών και ποινών είναι δουλειά της τροχαίας και της δικαιοσύνης οπότε δεν στέκομαι σε αυτό.

Εκείνο που μετράει είναι αν θα αποκτήσουμε ποτέ οδηγική παιδεία 'ΟΛΟΙ μας.Ζώνη στο αυτοκίνητο και κράνος στα δίκυκλα(και όχι μόνο στα σημεία ελέγχου που ειδοποιούμε ο ένας τον άλλον με τα φώτα...)

'Οσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος

greekhandball.com said...

@11:22
Αν είστε γονιός των δυο παιδιών, να το κατεβάσω αμέσως.

Αν όχι σας καλώ να σκεφτείτε το προφανές!!! Ότι και βέβαια δεν γνωρίζω τι γράφουν τα blog της Αργολίδας.

Παρόλα αυτά επιμένω στην επιλογή να προβληθεί για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω, όσο σοκαριστικό είναι το παράδειγμα, ώστε στο μέτρο του δυνατού οι φίλοι, συμπαίχτες, συνομήλικοι αθλητές, να δουν ότι ΚΡΑΝΟΣ και δίκυκλο πάνε πακέτο.

Anonymous said...

...είμαι γονιός (οχι των συγκεκριμένων παιδιών )και ματώνει η ψυχή μου και μόνο που περνά η υποψία για το προφανές στα δικά μου παιδιά...
Να ξαναπώ οτι τα δικά μου παιδιά δεν θα θελα να τα βλεπε η μάνα τους να χτυπάνε έτσι ...
Το παράδειγμα με το ΚΑΤ (που αναφερετε παραπάνω)είναι πολύ καλυτερο κατα μόνας και οχι φόρα παρτιδα τραγικά προσωπικά δεδομένα.
Θεωρώ οτι θα πρεπε να ξανασκεφτείς και να το κατεβάσεις ζητώντας συγνώμη απο την οικογένεια των παιδιών

Anonymous said...

Ρε πάτε καλά που σας έπιασε όλους τώρα η ευαισθησία και οι κανόνες δεοντολογίας; Το βίντεο προβλήθηκε από τοπικό κανάλι, δόθηκε στην Αστυνομία και μοιράστηκε (ως όφειλε) σε όλα τα μέσα. Δεν διαφέρει καθόλου από τα τόσα βίντεο που καταγράφουν κάμερες ασφαλείας στους δρόμους και δείχνουν ατυχήματα. Ούτε πρόσωπα έδειξε, ούτε πινακίδες, ούτε ανθρώπους, ούτε γραφικά κοντινά στιγμιότυπα. Ο πόνος των γονιών δεν ξεπερνιέται ούτε επιβαρύνεται με ένα βίντεο. Στις ειδήσεις καθημερινά βλέπουμε χειρότερα βίντεο με πυροβολισμούς, ατυχήματα, βομβαρδισμούς, νεκρά πτώματα και άλλα πολλά. Εκεί, δεν σας πιάνει η ευαισθησία σας; Ούτε μπράβο πρέπει να πούμε σε αυτούς που το δημοσιεύουν, δεν έκαναν κανένα κατόρθωμα. Οφείλουν, αφού πέφτει στα χέρια τους το βίντεο να το δημοσιεύσουν. Και μην ξεχνάτε, ότι σε μια κλειστή κοινωνία όπως το Άργος, χίλια μύρια ψευδή και ράδιο αρβύλα ακούγονται και ακούστηκαν για το συγκεκριμένο τροχαίο. Μήπως μέσω του βίντεο πράγματι κάποια πράγματα ξεκαθαρίστηκαν και διαλευκάνθηκαν;

Anonymous said...

Eπίσης να προσθέσω σε αυτά που λέει ο φίλος 2.12 πώς κατά καιρούς η ίδια η τροχαία χρησιμοποιεί τέτοια βιντεο από κάμερες ασφαλείας στις καμπάνιές της για πρόληψη ατυχημάτων ,πόσοι δεν έχουμε δει στην τηλεόραση σποτακια με σκηνες ατυχηματων απο το υπουργειο δημόσιας τάξης

Και ένα παιδί να το δει και να χρησιμοποιεί στο εξής το κράνος του κέρδος θα είναι

Anonymous said...

Άντε τώρα να ζητήσεις εξηγήσεις για δεοντολογία στην Ελληνική Αστυνομία. Οι γονείς των παιδιών σε αυτά τα βίντεο (που ίσως να ήταν και θανατηφόρα) τί να πουν, όταν επίσημος κρατικός φορέας τα χρησιμοποιεί για πρόληψη; http://www.youtube.com/watch?v=iadMvOnlpXg

Anonymous said...

Ναι έχετε δίκιο...τώρα που προβλήθηκε το βίντεο απο δω και πέρα ολοι οι νέοι θα φοράνε ζώνες και κράνη....Το πιστέψατε....
Α ρε μυρωδιάδες,το θέμα είναι η παιδεία και οχι τα βίντεο....άμα το παιδί βλέπει απο μικρό το πατέρα ή τη μητέρα του χωρίς ζώνη και κράνος σιγά μην ενοχληθεί απο το βίντεο...που και να ενοχληθεί δηλαδή θα το φορέσει μια βδομάδα και μετά πάλι θα το έχει στο χέρι για επιαγκωνίδα....έλεος που ζείτε?

Anonymous said...

Έστω και ένας νέος να το κάνει ρε ψευτοψαγμένε, επιτυχία είναι και ας είναι από βίντεο ενός "μυρωδιά".

Anonymous said...

Το βίντεο καλά έκανε ο Στάθης και το ανέβασε. Είναι για να το δείτε εσείς οι πιτσιρικάδες και να μάθετε να φοράτε το κράνος σας. Οι γονείς σας (κακώς για εμένα), σας δίνουν το μηχανάκι για να πάτε στη δουλειά σας και να γυρίσετε σπίτι το μεσημέρι για να φάτε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Βάλτε μυαλό και μετά... βάλτε και το κράνος σας!

Anonymous said...

έχει πλάκα ο νεοέλληνας !
μιλά για παιδεία,κανόνες δεοντολογίας,συμπεριφορά κλπ
Το πάει μετά παραπέρα και μιλά για σάπια κοινωνία,σκάρτο σύστημα,τοκογλύφους ευρωπαίους κλπ κλπ
Τις ευθύνες του στην διαιώνηση αυτών, πότε θα τις αναγνωρίσει ?
Το γεγονός και η εικόνα.
Η ουσία και το τυπικό.

Περαστκά στα παιδιά.

ΥΓ
πριν το ατύχημα γιατί δεν υπήρχε άνωθεν προστασία ?

Anonymous said...

Καλή η παπαρολογία σου 6 παρά 10 το πρωί, είχες ψηλά νοήματα νομίζω γι' αυτό κανείς δεν κατάλαβε τίποτα φιλόσοφε. Είναι δύσκολες εκείνες οι ώρες, οπότε σε δικαιολογώ... Και δεν έρχεται ούτε η κάτωθεν βοήθεια ρε γαμώτο!!!

Anonymous said...

Σας πληροφορώ φίλοι μου οτι είμαι απτους νεοέλληνες από τους οποίους φοράνε ζώνη και δεν ανεβαίνει σε μηχανάκια(η έστω πολύ σπάνια..!εγώ τα μυαλά μου τα έχω μέσα στο κεφάλι...Για το θέμα λοιπόν του βίντεο δεν θα το συνεχίσω γιατί άκρη δεν πρόκειται να βγεί από αυτό το θέμα δεν πρόκειται να αλλάξετε γνώμη (και ας υπάρχει και ολόκληρο κεφάλαιο στην νεοελληνική γλώσσα την οποία δεν έχετε διδαχθεί ορθά που μιλάει περί του θέματος) έγω απλά θέλω να απαντήσω στο κύριο που μιλάει περί 'διαιώνησης αυτών' και λέω : Δεν μπορείς να μιλάς για τον νεοέλληνα επειδή εσύ τον έκανες το σκουπίδι που κατέντησε...εσυ τα πολιτικά σου πιστέβω,το καλοβόλεμα σου και τα ρουσφέτια σου φίλε μου!επίσης θα ήθελα να σου επισημάνω ότι η παιδεία αυτή που έχω εγώ σαν νεοέλληνας υποκινείτε απο πιο ψηλά,άρα στην ουσία εσύ με χειραγώγησες και με έκανες σαν τα μούτρα σου...οπότε απο το να χαλβαδιάζεις στα site και ta blogs κάτσε διάβασε λίγο ιστορία και λίγο νεοελληνική μπας και ανέβεις έστω και 1 επίπεδο ποιότητας,πολιτισμού και ανθρωπιάς απτο τελευταίο που είσαι τωρα...
Υ/Γ 2 φίλοι μου που είδανε προχτές το βίντεο,είρθανε στον απογευματινό cafe της παρέας χωρίς κράνος με τα μηχανάκια τους(βέβαια μπορεί να μην αντιστοιχούν στη μάζα αυτών που είδανε το βίντεο αλλά ευτυχώς θα σωθεί ο΄'ένας' που θα δει το βίντεο όπως είπε και κάποιος παραπάνω)

Anonymous said...

Νεότερες πληροφορίες. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ για να χειρουργηθούν εκεί μιας και διαθέτει εμπειρότατους νευροχειρουργούς και γναθοχειρουργους που απαιτούνται, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή ιατρική βοήθεια