Παραίτηση με αιχμές του Α. Κόγκα από τις Ε.Ο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Παραίτηση με αιχμές του Α. Κόγκα από τις Ε.Ο

Την παραίτηση του από την επιτροπή Εθνικών ομάδων, υπέβαλλε ο Πρόεδρος της Ορμής Λουξ, Ανδρέας Κόγκας. Στην επιστολή που κοινοποίησε στα ΜΜΕ, ο Αχαιός παράγοντας, αφήνει βαρύτατες για την αντιμετώπιση που έτυχε από την ΟΧΕ. Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης:

Κύριε Πρόεδρε

Ποτέ μου δεν διεκδίκησα θέσεις και αξιώματα στο άθλημα σε κεντρικό επίπεδο, για τον
απλούσταστο λόγο ότι έχω καταφέρει πολύ περισσότερα πράγματα με την ομάδα μου από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών που μετέχουν στο Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε. . Αρκεί να αναφέρω ότι οι χορηγίες που έχω φέρει στην Ομοσπονδία την τελευταία τουλάχιστον πενταετία ξεπερνούν τα 50.000  (παγκόσμιο νέων- τελικός κυπέλλου Α.Ε.Κ.- Π.Α.Ο.Κ. - φιλοξενία προκριματικού ομίλου γυναικών- πολλές φιλοξενίες ανδρών, γυναικών, νεανίδων κοκ).
Δε μου αρέσει να υποτιμάτε την προσφορά μου, την οποία θεωρώ ότι η Ομοσπονδία ουδέποτε σεβάστηκε, αλλά και τη νοημοσύνη μου. Ως εκ τούτου, σας γνωρίζω ότι αρνούμαι να δεχθώ μια θέση για την οποία σε τελευταία ανάλυση δε ρωτήθηκα, αλλά ενημερώθηκα από το Δελτίο Τύπου της Ο.Χ.Ε. ότι κατέχω.

Επίσης, υποβάλω την παραίτησή μου από μέλος της επιτροπής εθνικών ομάδων.


Με εκτίμηση
Ανδρέας ΚΟΓΚΑΣ
Πρόεδρος Ορμής Λουξ

34 comments

Anonymous said...

Σωστός !

Anonymous said...

Άλλη μια επιβεβαίωση ότι ο Παντελής θέλει αυλικούς. Με Ντόβα και Στρατάκη για τον οποίο επινοήθηκε και θέση γενικού γραμματέα εθνικών ομάδων. Με τι προσφορά? Έχει δίκιο ο Γκόγκας που έχει βοηθήσει πολύ να φωνάζει. Ας πάρει την εθνική κορασίδων που δεν υπάρχει ο Στρατάκης.

Anonymous said...

θελουν να εχουν μονο δικους τους. Δεν θελουν να μαθουν απο την τεχνογνωσια του Κογκα κ του καθε Κογκα που στο κατω κατω της γραφης στο γυναικων ειναι πολυ μπροστα απ ολους κ γνωστης πραγματων για να το παει μπροστα το αθλημα!!Αστο αυτο με το τελικο των ανδρων καλυτερα να μην συνεχισω γιατι .....................!

Anonymous said...

εθνική κορασίδων WHO?

Anonymous said...

από την οχε τώρα αναζητείται επειγόντως ο αντικαταστάτης υπεύθυνος της εθνικής κορασίδων !

Anonymous said...

Σωστο!!!Κογκας στις κορασιδες για να μεταφερει την εμπειρια του στην αναπτυξη που τοσα χρονια ασχολειται στην ΟΡΜΗ....Εχει πραγματι αξιοπροσεκτη προσφορα.... ενισχυοντας την κοινοτητα των κατα ταλλα ικανων ξενων αθλητριων που εφερε στο αθλημα1..ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΠΑΪΟΝΤΑ,ΜΗ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΟΛΑ!
Και κατι ακομη:η αναληψη καποιας θεσης ευθυνης δεν δινεται ως αντιπαροχη με οικονομικα ανταλλαγματα.&-

Anonymous said...

Αυτό σου λέει ρε τσιράκι , ότι δεν διεκδίκησε θέσεις ποτέ ως αντιπαροχή για τις χορηγίες στην ΟΧΕ . Εσύ νομίζεις ότι αν ήθελε δεν θα μπορούσε να έχει όποια θέση ήθελε ; Γιατί δεν παίρνεις εσύ τη θέση του στην κορασίδων ; Πλάκα μας κάνεις ;

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ said...

προς τον φιλο ή φιλη 6:ο7(1/4/13)
Δυστυχώς το επιθετικό και πολλές φορές μειωτικό – υβριστικό πνεύμα στους διάφορους σχολιασμούς στο διαδίκτυο (Blogs), πίσω από την ανωνυμία που προσφέρουν, είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση και αυτό σχετίζεται γενικά με την παιδεία – κουλτούρα της σημερινής Νεοελληνικής κοινωνίας που βρίσκει τόπο ασφαλούς και χωρίς ανάληψη της προσωπικής ευθύνης ,έκφρασης.
Δεν συνηθίζω και δεν είναι ισότιμο να απαντάς επώνυμα σε ανώνυμα σχόλια, όμως αντιμετωπίζω το σχόλιο σου με καλή προαίρεση θεωρώντας ότι βρίσκεται στο παραπάνω πνεύμα και όχι γιατί μας χωρίζει κάποια προσωπική διαφορά, αφού πιστεύω δεν έχεις άμεση άποψη για το πρόσωπό μου.
Μάλλον εμπιστεύτηκες λάθος πληροφορίες από όχι καλά πληροφορημένους και ίσως κακόπιστους. Παρ’ όλα αυτά τολμώ να γράψω, ότι όταν κρίνουμε πρόσωπα ή καταστάσεις ακούμε τι λένε και οι άλλοι, αλλά καλύτερα να έχουμε δική μας άμεση αντίληψη. Στα πλαίσια αυτής της λογικής, σου γνωρίζω λοιπόν ότι στην ιδιωτική μου ζωή αλλά ιδιαιτέρα στην δημόσια ουδέποτε υπήρξα αυλικός κανενός, συνεργάστηκα όμως ισότιμα και εποικοδομητικά γιατί έτσι επιτυγχάνεις αποτελέσματα.
Μετά από μακρά θητεία στα κοινά, μου προτάθηκε και αποδέχτηκα να βοηθήσω στο άθλημα που παράλληλα με τ’ άλλα καθήκοντα και ασχολίες μου, έχω εμπλακεί από την δεκαετία του ’90 και μέχρι σήμερα.
Ο Σύλλογός μας του οποίου για πολλά χρόνια υπήρξα πρόεδρος και βασικό ιδρυτικό μέλος, είμαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζεις πως στο άθλημα της χειροσφαίρισης (γυναικείο)μετρά συνεχή παρουσία 20 χρόνων με πολλές επιτυχίες – πρωτιές Πανελλήνιες στα ηλικιακά πρωταθλήματα και συνεχή επιτυχή παρουσία στα Εθνικά πρωταθλήματα.
Δυο παίχτριες της Εθνικής Γυναικών σήμερα προέρχονται από τα φυτώρια του Συλλόγου αυτού και άλλες συμμετέχουν στα κλιμάκια των ηλικιακών, ελπίζοντας να φτάσουν και αυτές στο επίπεδο αυτό, ενώ ο Σύλλογός μας ήδη δραστηριοποιείται στο χώρο του Ανδρικού συμμετέχοντας στην κατηγορία παμπαίδων και σε μικρότερες ηλικίες. Περίπου 120 κορίτσια και αγόρια είναι στην αθλητική μας δύναμη.
Στην Επιτροπή Εθνικών Ομάδων συμμετέχω μετά από τιμητική πρόταση του προηγούμενου Δ.Σ (με αρμοδιότητα το Γυναικείο )και συνεχίζω και μετά τον Οκτώβριο του 2012 μετά την εκλογή μου στο Δ.Σ. της ΟΧΕ.
Είναι προφανές ότι δεν συμμετέχω για τις προπονητικές μου ικανότητες τις οποίες ασκούν άλλοι, που έχουν γνώσεις , έχουν επαγγελματική κατάρτιση και επιτέλους φτάνει πια αυτό το Ελληνικό φαινόμενο όπου όλοι είναι για όλα.
Γέμισε ο τόπος από ημιμαθείς παντογνώστες ,που είναι επικινδυνότεροι των αμαθών και ελπίζω να συμφωνείς σ’ αυτό.
Στην Επιτροπή Εθνικών Ομάδων, όπως προβλέπει ο κανονισμός που ισχύει από το Μάρτιο του 2003 προβλέπεται θέση γραμματέα, απλά για την τήρηση των πρακτικών και όχι βέβαια Γενικού Γραμματέα με βαρύγδουπη σημασία που αποδιδεις. Ενός προσώπου δηλαδή διαθέσιμου να συνδράμει με τις διοικητικές του γνώσεις στην λειτουργία της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων που όπως δηλώθηκε στην 1η συνεδρίασή της δεν συνεδρίασε ποτέ τα τελευταία χρόνια.
Οι διοικητικές μου γνώσεις ελπίζω να μην αμφισβητούνται, αν φυσικά γνωρίζεις την μέχρι τώρα ενασχόλησή μου σε θέσεις που συνέβαλαν και συμβάλουν σ’ αυτή τη γνώση.
Είμαι στην διάθεση σου για διάλογο εποικοδομητικό, με βασική προϋπόθεση τον Επώνυμο σχολιασμό, γιατί επιτέλους πρέπει ο καθένας μας να αναλαμβάνει την ευθύνη όσων λέει και γράφει.
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΩΤΑΣ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ 2-4-2013

Anonymous said...

"...αυτό σχετίζεται γενικά με την παιδεία – κουλτούρα της σημερινής Νεοελληνικής κοινωνίας..."
Nα υποθέσουμε ότι σ αυτό δεν ευθύνεται κανείς:
ούτε αυτοί που ψηφίζουν,ούτε αυτοί που εκλέγονται

Anonymous said...

Κύριε Στρατάκη σου ζητάω συγνώμη για το αυλικός. Μέχρι εκεί όμως. Πρέπει να απαντήσεις επί της ουσίας. Θεωρείς σωστό αυτό που έγινε με τον Κόγκα? Ποια ήταν η θέση σου? Γιατί δεν μπορεί θα είχες κάποια άποψη. Έχεις απάντηση? Ακόμα περισσότερο αν έχεις αυτήν την άποψη και τα προσόντα που γράφεις, αν υποθέσουμε ότι δεν το επεδίωξες, δεν καταλαβαίνω γιατί δέχτηκες να αναλάβεις την γυναικών όπου υπάρχει σχέση με τον προπονητή οπου όλοι λένε ότι εσύ τον επέβαλλες και όχι μόνο. Έπρεπε να περιμένεις τι θα ακολουθούσε. Γιατί δεν ανέλαβες εσυ την κορασίδων αφού ασχολείσαι με τις υποδομές? Να μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω για τις προθέσεις σου.

Anonymous said...

Ρε τσατσάκιτου Κογκα-1.05΄
Μηπως μπορεις να με πληροφορησεις:
-Αν οι υπηρεσιες που προσφερει ειναι αμοιβόμενες ή οχι;γιατι μαλιστα μέχρι πρόσφατα 'ηταν Γενικός Δντης στην ομάδα του.
-Για απλήρωτους απολυμένους προπονητές και παίχτριες και απλήρωτους τρίτους καθως και Συλλόγους απο τους οποιους πηρε παίχτριες;
-Για την των μοριων που παιρνουν παιχτριες οταν κερδισουν τιτλους πανελληνιους!!!
Ελεος πια σαυτη τη Χωρα των δ.....

Anonymous said...

Για ακόμα μία φορά χάνεται το νόημα.Με μια Ομοσπονδία ανύπαρκτη,απούσα, με έναν τελικό ανδρών που έπρεπε και θα μπορούσε να ήταν διαφήμιση και είναι σα να μην έγινε ποτέ,με τις παραιτήσεις από τις επιτροπές τη μία μετά την άλλη,με τις ανύπαρκτες εθνικές ομάδες κυρίως των γυναικών,με την "παραίτηση" από τους Μεσογειακούς,βγαίνει ο Στρατάκης, του οποίου το όνομα αναφέρθηκε μια φορά σε αυτό το Blog να μας μιλήσει για τις ακαδημίες της ομάδας του,για τις παίκτριες που έχει δώσει η ομάδα του στην εθνική.Η μία εκ των οποίων είναι η κόρη του,βασικό και αναντικατάστατο μέλος της εθνικής γυναικών με προκλητικά κάτω του μετρίου παρουσία και φθίνουσα απόδοση όσα χρόνια αγωνίζεται.
Μία ερώτηση έχω να κάνω να μας λυθεί και εμάς η απορία.
Για τις εθνικές ανδρών/εφήβων/άντε και παίδων και για την εθνική γυναικών να το καταλάβω.Οι υπεύθυνοι στις εθνικές νεανίδων και κορασίδων ποιες ακριβώς αρμοδιότητες έχουν;Γελάει ο ντουνιάς.

Anonymous said...

από την ΟΧΕ αναζητείται τώρα και αντικαταστάτης πρόεδρος,στέλιο άλλαξε τον να τελειώνουμε,έχει γίνει συγνώμη μπουρδέλο το άθλημα,φίλοι του χάντμπωλ δε πάει άλλο αυτή η κατάντια,ξεσηκωθείτε τώρα όλοι μαζί,ήδη γινονται κινήσεις αλλαγής,βοηθάμε όλοι να φύγουν οι ανίκανοι

Anonymous said...

Φίλε για την κόρη του Στρατάκη είσαι παντελώς άσχετος προφανώς ίσως γιατί δεν την εχεις δει να παίζει,επέτρεψε να σου πω από ίδια άποψη που την βλέπω συνεχώς σε όλους τους αγώνες ότι παίζει εκπληκτική άμυνα σκοράρει σε κάθε μάτς με σταθεροτατη απόδοση πάντα και έχει ένα απίστευτο προσόν πέρα από τον χαρακτήρα της......ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΗΣ

Anonymous said...

Να μπει ο Γκαντης που έχει προσφέρει και πολλα στο άθλημα.Αφου τα καταφέρνει με τα πρωτοπαλληκαρα τον Γιωργακη τον Παναγιώτη και έχοντας βέβαια τις ευλογίες του Μεγάλου Δεν αξίζει μετά απο τέτοια προσπάθεια να τα διαλύσει όλα να γίνει πρόεδρος μέχρι να γυρίσει πίσω ο Σωτήρας .καθε ομοσπονδία για να στηθεί θέλει και τα λαμόγια της

Anonymous said...

Και βέβαια για το άθλημα του Χάντμπωλ ένας άνθρωπος σαν τον Στρατάκη με την προσωπικότητά του και τις ικανότητές του είναι ΛΙΓΟΣ, μπροστά σε αυτές τις θρυλικές μορφές που έχει το άθλημα και που τολμάνε να τον κρίνουν κιόλας. Ρε ουσττ γατάκια!!!! ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΩΛ. Αρκετό αίμα ήπιατε.

Anonymous said...

καλημέρα
ΓΚΑΝΤΗ φύγε
δεν 'εχει λεφτα πλεον το αθλημα
οσο ειχε δεν εχεισ παραπονο.....
πηγαινε σωσε το πασοκ τωρα!!!!
αλλα μην ξεχνας οπου πας διαλυονται.... η αχρηστος εισαι η γκαντεμης ....
φυγε ......

Anonymous said...

Μήπως το σωστότερο είναι να φύγουν και ο Γκαντής και ο Παντελής και ο Μανδάς και ο Στρατάκης και ο Σάββας και ο Αντωνάκης και……και να αλλάξουμε σελίδα με πρόσωπα άφθαρτα που δεν εξαρτώνται από ομάδες και από τα παιδιά τους?????

Anonymous said...

ναι φιλε μου να φυγουν ολοι !

Anonymous said...

Ένα μήνα τιμωρία για Συρεπίσιο -Μερτινιάν και Μίγκα για τον αγώνα Ν.Ιωνία -Ορμή .

Anonymous said...

μερτινιάν αληθεύει ότι δουλεύεις για τη σοφία του χατζηιωάννου στο κολυμβητικό τμήμα του ΟΦΝΙ?

Anonymous said...

Άσχετοι η τιμωρια αφορά το φύλο αγώνα γιατι γράψανε 16 άτομα Αντί για 14.

Anonymous said...

Ναι να φύγουν όλοι.... Και να έρθει ποιος ...ο Αγ. Σώστης να μας σώσει. Ρε χαλαρώστε ...αθλητισμό κάνουμε σ ενα άθλημα με λίγα χρήματα. Παρακαλάτε να δίνουν απο ΓΓΑ αυτά τα λίγα χρήματα που δίνουν ... Το ότι η δουλειά βγαίνει με λιγότερους υπαλλήλους στην ΟΧΕ είναι αλήθεια... Αλλα τι πρέπει να γίνουν να χάσουν τις δουλειές τους ... Οχι ρε μάγκες μην σας πιάνει αυτό το μίσος και η ισοπέδωση.

Anonymous said...

Ας μας πει η ΟΧΕ πόσα χρήματα πάνε στις ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ και για πείτε μας ποιοι δουλεύουν εκεί... Τα χρήματα στο άθλημα μας πρέπει να πάνε εκει που πρέπει. ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ λοιπόν και αφήστε τις λαϊκίστικες ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ φανφάρες

Anonymous said...

και γιατί κε θα πρέπει να διαλυθεί εντελώς το άθλημα,
αλλά πάνω στις πλάτες του κάποιοι να έχουν τα προνόμοιά τους?
Ακριβώς ό,τι έκαναν οι πασοκονουδούλες στην τόπο.
Διόρισαν όλους και τους κατέστησαν άχρηστους,ενώ ταυτόχρονα διέλυσαν και τον παραγωγικό ιστό της χώρας
Τα αποτελέσματα τα βλέπετε πλέον όλοι
Το αστείο δε της υπόθεσης είναι ότι αναμένετε λύση από τους καταστροφείς...

Anonymous said...

καλος ο κ. ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ εμαθε απο τον παντελη που τοσα χρονια πληρωνει η οχε για να εχει προπονητεσ θυμησου πενιεφ εθνικη γυναικων και ΝΕΑ ΙΟΝΙΑ τσαβδαριδης εθνικη και ΠΑΤΕΡΙΤΣΑ ΙΟΝΙΑΣ τωρα ο απιστευτος προπονηταρας
ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΙΟΝΙΑ ετσι και ο ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ-ΒΑΚΑΛΗΣ-ΦΙΛΩΤΑΣ ειναι ενα και η ΟΧΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ετσι ειναι μας αρεσει δεν μας αρεσει και κανουμε και τους μανατζερ για το που θα πανε οι αθκητριες ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ

Anonymous said...

τελικα η σελιδα κριτικαρει οτι την βολευει γιατι εχθες ειδα σχολιο σχετικο με την ενωση θεσσαλονικης και σημερα χαθηκε Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ!!!!!

greekhandball.com said...

Καλύτερα να πόσταρες: "Έγραψα ένα σχόλιο σε greeklish μήπως και προλάβει να το δει κανείς, αφού ήξερα από την αρχή ότι θα σβηστεί και τώρα διαμαρτύρομαι γιατί σβήστηκε"

Anonymous said...

κια ξαναγραφω οτι στην ενωση θεσσαλονικης η υπαλληλος παει στις 10 και φευγει στισ 1 και την καλυπτουν ερωτιαρηδες παραγοντες και δεν θα θελαμε να πουμε ουτε ποιος την εβαλε και ουτε με ποιον ηταν οταν μπηκε γιατι σεβομε τον πατερα του!!! και δεν περιεχει υβρεις αλλα πραγματικα γεγονοτα που τα ξερουν ολοι στην θεσσαλονικη και οχι μονο.......και ελπιζω να περασει αυτη την φορα την λογοκρισια και να μην σβηστει!!!!!!

Anonymous said...

Επί της ουσίας. Η υπάλληλος της Θεσσαλονίκης είναι μακράν η καλλίτερη που διαθέτει το άθλημα. Όταν και όπου την φωνάζουν είναι παρούσα (εθνικές, συμβούλια, τελικές φάσεις κ.λ.π) χωρίς αμοιβή. Ατέλειωτα απογεύματα την έχω δει να είναι στο γραφείο (είμαι αθλητής) και πάντα με το χαμόγελο και εξυπηρετικότατη. Μήπως ο παραπάνω ''έφαγε χυλό΄΄ και τα γράφει? Μήπως στα πλαίσια της γενικότερης ανεργίας κάποιος γουστάρει για κάποιον δικό του να αδειάσει η θέση? Τιποτένιε , τα προσωπικά του καθένα είναι προσωπικά δεδομένα. Αλλά ξέρω, οι ''ορεινοί'' της πόλης βάζουν ''στόχους'' ή οι κομπλεξικοί. Και όσον αφορά την ποιότητα δουλειάς της συγκεκριμένης κυρίας, ρωτήστε ΟΛΟ το πραγματικό Χάντμπολ. Αυτά για να μην επανέλθω.

Anonymous said...

ντροπη να ασχολείστε με τους υπαλλήλους. Αηδία έχετε καταντήσει, μίζεροι και γραφικοί

Anonymous said...

εισαι αθλητης και πας και στα συμβουλια και παντου? μπραβο αγορι μου αντε και προεδροσ σιγα σιγα βρε αντε σταματηστε να καλυπτετε την μιζερια σας και αν εισαι οντως αθλητης ασχολησου με το τοπι και ασε αυτη την κριτικη και τις αποψεις για αλλουσ πιο εμπειρους απο εσενα....και οταν το διαβασεις παρε και δεκα καμψεις!!!! που μου εχεις και αποψη!!!

Anonymous said...

''Έμπειρε'' το τελικό σ με ς και όχι με σ......

Anonymous said...

καμψεις εκανες?