Copy paste - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Copy paste

Από επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ 18 Οκτωβρίου 2012
«ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της ΟΧΕ κ. Παντελή Χατζηιωάννου και του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Αρβανιτόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας συνοδευόταν από το μέλος του Δ.Σ. Σάκη Μανδά και μαζί παρουσίασαν τις δράσεις που έχει υλοποιήσει και σχεδιάσει η ΟΧΕ, αλλά και ένα πλήρες πρόγραμμα με κοινές δράσεις ανάπτυξης με το Υπουργείο για την επόμενη χρονιά.
Υπουργός και Πρόεδρος έδωσαν τα χέρια και τόνισαν πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει κοινή συνισταμένη σε θέματα που αφορούν την Παιδεία και τον Αθλητισμό. «Για εμάς είναι προτεραιότητα η ανάπτυξη, διότι αλλιώς δεν υπάρχει μέλλον. Είναι υψίστης σημασίας να αισθανόμαστε δίπλα μας το Υπουργείο Παιδείας», τόνισε ο Πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Χατζηιωάννου.

5 μήνες αργότερα, εγκύκλιος του Υπουργείου και ιστοσελίδες βόλεϊ, μπάσκετ και στίβου

Διδακτικές επισκέψεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο - «Αγαπώ τον Αθλητισμό»

Το Υπουργείο Παιδείας , Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, Αθλητισμού σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΠΕ και την ΕΟΚ, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης των Διδακτικών επισκέψεων των σχολείων, υλοποιεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων της χώρας.
Σε συνέχεια της επιτυχίας που σημείωσε το πρόγραμμα των διδακτικών επισκέψεων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, που περιελάμβανε τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού, τα προηγούμενα έτη της εφαρμογής του, αποφασίστηκε, προς όφελος των μαθητών, να προστεθούν τα αθλήματα της Καλαθοσφαίρισης και της Πετοσφαίρισης.
Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει στους μαθητές ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Σταδίου, το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο αθλητισμού, πολιτισμού και ιστορίας στο κέντρο της σημερινής Αθήνας και παράλληλα, μέσω ενός οργανωμένου αθλητικού προγράμματος με τη μορφή παιχνιδιού, να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού, την Καλαθοσφαίριση και την Πετοσφαίριση.
Στη διάθεση των μαθητών, που θα επισκέπτονται το Παναθηναϊκό Στάδιο, θα τίθεται ένα σύγχρονο
σύστημα αυτόματης ξενάγησης, με σκοπό να γνωρίσουν κάθε γωνιά του Σταδίου και να μάθουν την
υπερδισχιλιετή ιστορία του.
Τη γνωριμία τους με τα αθλήματα οι μαθητές θα τη βιώσουν μέσω των προγραμμάτων Kids Athletics, τα οποία αφορούν στο άθλημα του στίβου και στο «Αγαπώ τον Αθλητισμό», πρόγραμμα σχετικό με το άθλημα της Πετοσφαίρισης και της Καλαθοσφαίρισης.
Το πρόγραμμα της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), το Kids’ Athletics, είναι ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: τα αγωνίσματα δρόμου, τις ρίψεις και τα άλματα.
Το πρόγραμμα "Παίζω Βόλεϊ" της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης περιλαμβάνει ασκήσεις, στόχους και καρφιά με ειδικές μπάλες, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και υλοποιείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο στίβο του Παναθηναϊκού Σταδίου.
Οι μαθητές επιπλέον, έρχονται σε επαφή με το δημοφιλές άθλημα της καλαθοσφαίρισης και τα βασικά μυστικά του.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, η πρώτη αφορά στις Α’, Β’ και Γ’ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου και η δεύτερη στις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις και θα διεξάγεται καθημερινά στο Παναθηναϊκό
Στάδιο από τις 9:00 π.μ έως 13:00 μ.μ, από έμπειρους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές. Θα είναι διάρκειας 2 περίπου ωρών με δυνατότητα επίσκεψης 9:00 - 11:00 ή 11:00 - 13:00. Στο τέλος του προγράμματος θα επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή των μαθητών, με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων.
Για το σχολικό έτος 2012-13 ως ημερομηνία έναρξης του προγράμματος ορίζεται η 27
η Μαρτίου 2013 και λήξης η 7η Ιουνίου 2013.
Τα Δημοτικά Σχολεία που προγραμματίζουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Αθήνα, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να διευρύνουν την επίσκεψής τους με παράλληλη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό» που υλοποιείται στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
...........................................Στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού σχεδιασμού επιβάλλεται, τόσο σε επίπεδο τάξης όσο και σχολικής μονάδας, οι διδακτικές επισκέψεις με επιμορφωτικό, βιωματικό και αθλητικό περιεχόμενο να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


6 comments

Anonymous said...

ε από αυτό και μόνο φαίνεται πόσο μας υπολογίζουν και πόσο θέλουν να αναπτυχθεί το χάντμπολ. προσπαθούμε απέναντι σε γίγαντες( μπροστά και πίσω από το παρασκήνιο) χέστηκαν για το χαντμπολάκι, δυστυχώς!!! τώρα ποιος φταίει και μας αντιμετωπίζουν έτσι , είναι άλλου παπά ευαγγέλιο! όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης αλλα η μερίδα του λέοντος πέφτει σε αυτούς που παίρνουν τις απόφάσεις και λιγότερο σε αυτούς που εκτελούν τις οδηγίες των "τεράστιων παραγόντων " του αθλήματος!!

Anonymous said...

δηλαδη οι παραγοντες φταινε; ο παντελης τι αλλο θα μπορουσε να κανει; πηγε στο υπουργειο με οτι πλανο του εδωσε ο ιατρουδης και εδωσαν τα χερια με τον υπουργο. γιατι δεν υλοποιηθηκε στη συνεχεια; απλα γιατι δεν ασχοληθηκε κανεις απο αυτους που πληρωνονται γι αυτη τη δουλεια. τα ιδια εγιναν και με το προγραμμα της παγκοσμιας που χωρις να το ξερει κανεις απο το συμβουλιο απαντησαμε αρνητικα και τωρα τρεχει ο παντελης να συμμαζεψει τα ασυμμαζευτα.

Anonymous said...

Μπράβο φερέφωνο-τσιράκι και αυλικέ του παντελή. Τους βρήκες τους ένοχους. Το τυράκι το είδες. Την φάκα δεν βλέπεις. Το πλάνο της οχε ποιος το έδωσε στο βόλεϊ και το προώθησε και το οικειοποιήθηκε σε εοε και υπουργ.παιδείας ( ο παντελής ο σάκης ή ο γιαννάκης δετσ..)

Anonymous said...

πανο μου δεν μας τα λες καλα....
τελικα με το πλανο σωτηριας που εδωσες στον προεδρο τελικα εσωσες το βολευ ???
τοτε να πας να πληρωνεσαι απο εκει ,ασε τα ευρουλακια της οχε...

Anonymous said...

πες μας τωρα οτι ο δετσης έδωσε το πλανο του ιατρουδη στο βολευ να μας τρελλάνεις εντελώς. απαντηση εχεις γιατι δεν υλοποιηθηκε ενω ειχε δοθει στον υπουργο και τι εκαναν οσοι πληρωνονται γι αυτη τη δουλεια?

Anonymous said...

Πληρώνεται ο γιάννης από το βόλεϊ δεν περισσεύουν για τον πάνο σου