Άλωσε το Κίελο η Μελσουνγκεν (25:29) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Άλωσε το Κίελο η Μελσουνγκεν (25:29)


Την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της πέτυχε χθες η Melsungen κερδίζοντας 25:29 μέσα στο Κίελο το μεγαθήριο του παγκοσμίου handball. Παρά τις απουσίες του Αλέξανδρου Βασιλάκη και του γρήγορη Σανίκη η Melsugen παίζοντας με υπομονή και πειθαρχία σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα έκανε την μεγάλη έκπληξη αν και βρέθηκε να χάνει στο πρώτο ημίχρονο με 14:12.

Το Κίελο είχε μικρό προβάδισμα στο σκορ (+2) μέχρι και το 36', αλλά η Melsungen επέμενε και με ένα σερί 4-0 πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Danner (18:21). O
προπονητής των Γερμανών πρωταθλητών Gislason στο σημείο αυτό άλλαξε την άμυνα του από 6-0 σε 3-2-1 όμως δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των φιλοξενούμενων που όσο περνούσε η ώρα δεν έδειχναν διατεθειμένοι να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και με γκολ του Σάββα Καρυπίδη 75 δεύτερα πριν την λήξη πήρε διαφορά 3 τερμάτων (25:28) και με γκολ του Nenad Vuckovic διαμόρφωσε το τελικό 25:29.

 Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα του Κίελου στην έδρα του μετά από 1.5 χρόνο και 101 συνεχόμενους κερδισμένους πόντους στην βαθμολογία της Bundesliga.

 Σε δήλωση του στο handball.gr ο Σάββας Καρυπίδης τόνισε:

"Ήταν μια μεγάλη βραδιά για την Melsungen, τo Κιελο είχε να χάσει στην έδρα του πάνω από 1.5 χρόνο. Είναι πραγματικά όνειρο να κερδίζεις την μικτή κόσμου μέσα στην έδρα της και όλος ο χαντμπωλικός κόσμος σήμερα να μιλάει για εμάς. Νιώθω υπερηφάνεια σας Έλληνας και ξέρω ότι με αυτή την μεγάλη νίκη κάνω περήφανους και όλους όσους ασχολούνται με το handball στην Ελλάδα."

THW Kiel - MT Melsungen 25:29 (16:14)

THW Kiel: Palicka , Omeyer,  Toft-Hansen (1), Sigurdsson (4), Sprenger (2), Ahlm (1), Ekberg (1), Zeitz (1), Narcisse (5), Ilic, Klein, Jicha (6/1), Vujin (4/1); Trainer: Gislason.

MT Melsungen: Appelgren , Sandström, Stenbäcken (2), Mansson, Kubes, Fahlgren (3), Schröder (2), Hildebrand, Danner (6), Karipidis (4/2), Allendorf (7), Vuckovic (5); Trainer: Roth.

No comments