Άτυχος ο Διομήδης κληρώθηκε με το μεγαθήριο Rhein-Neckar Löwen - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Άτυχος ο Διομήδης κληρώθηκε με το μεγαθήριο Rhein-Neckar Löwen


Μίμης Δημητρούλιας: "Να το ευχαριστηθούμε" - Γκούντμουντουρ Γκούντμουντσον: "Μεγάλος Σεβασμός στο Διομήδη"
Μία από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, την Ράιν Νέκαρ Λόβεν θα βρει στον δρόμο του ο Διομήδης Άργους στους «32» του EHF cup. Η κλήρωση όχι μόνο δεν ευνόησε τον Κυπελλούχο Ευρώπης, αλλά του γύρισε και την πλάτη. Η Γερμανική ομάδα με μπάτζετ 5,5 εκατομμυρίων ευρώ (20πλάσιο από αυτό του Διομήδη) είναι πρωτοπόρος της Μπουντεσλίγκα με 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και τα τελευταία πέντε χρόνια βρίσκεται μόνιμα στις ημιτελικές και τελικές φάσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων! Πέρσι μάλιστα
έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του EHF, τη σεζόν 2010-2011 αγωνίστηκε στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ τη σεζόν 2007-2008 έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Έδρα της ομάδας, η οποία ιδρύθηκε το 2002 μετά την συγχώνευση με την Κρονάου Όστριγκεν, είναι η υπερσύγχρονη SAP Arena, χωρητικότητας 15.000 θεατών. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Ελλάδα 24 ή 25 Νοεμβρίου και ο επαναληπτικός στο Μανχάιμ μία εβδομάδα αργότερα.

Κάκιστη παράδοση
Σε 13 αναμετρήσεις με Γερμανικές ομάδες, μόλις μία φορά Ελληνική ομάδα έχει κερδίσει και καμία δεν έχει πάρει την πρόκριση.
Η αρχή έγινε το 1994-1995 με το Κιλκίς να αποκλείεται από την Χάμελν με 31-16 στη Γερμανία και 30-18 στην Ελλάδα.
Τη σεζόν 1998-1999 ο πρωταθλητής Δούκας αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λίγκ με το Κίελο και υπέστη δύο ήττες 26-22 εντός έδρας και 30-21 εκτός.
Στο Σίτι Καπ το Κιλκίς σε μονή αναμέτρηση το 2000 έχασε από την Γκροσβάλσταντ με 25-11, ενώ την ίδια χρονιά η Φλένσμπουργκ απέκλεισε τον Αρχέλαο με 35-18 και 21-35 για το Κύπελλο Κυπελλούχων.
Μετά από ένα χρόνο ο Φίλιππος Βέροιας άγγιξε το... θαύμα κόντρα στη μεγάλη Λέμγκο στον 3ο γύρο του EHF, κερδίζοντας την με 28-23 στη Βέροια, που είναι και η μοναδική νίκη, αλλά στον επαναληπτικό γνώρισε βαριά ήττα με 39-26.
Τελευταία ομάδα που έπαιξε κόντρα σε Γερμανική ήταν ο Πανελλήνιος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2002. Οι «Ολυμπιονίκες»... κοίταξαν στα μάτια την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα του Μαγδεμβούργου. Στο πρώτο ματς στη Γερμανία έχασαν μόλις με 30-29 και στο δεύτερο με 29-17.
Επίσης στις Γερμανοελληνικές μονομαχίες υπάρχουν φυσικά και οι δύο αγώνες της Εθνικής μας ομάδας με την «Νασιοναλμάνσαφτ» το 2010 για τα μπαράζ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2011. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά από καλή εμφάνιση στο Ντόρτμουντ έχασε 25-20, ενώ στην Δράμα ηττήθηκε με 27-20.

«Να το ευχαριστηθούμε»
Ο προπονητής του Διομήδη Άργους Δημήτρης Δημητρούλιας τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόκριση, αλλά σίγουρα για πρόκληση. Αυτή τη στιγμή η Λόβεν είναι μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στον κόσμο. Αν είναι να αποκλειστείς καλύτερα να συμβεί από τον καλύτερο. Είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Αντιμετωπίσαμε όλη η ομάδα με χαμόγελο την κλήρωση. Θέλουμε να παίξουμε δύο καλά παιχνίδια και να τα ευχαριστηθούμε. Είναι μια ομάδα που τα έχει όλα».

Η παρουσία του Αλβανού
Το καλοκαίρι του 2009 μετά από μία καταπληκτική τριετία στο Γκούμερσμπαχ ο Αλέξης Αλβανός δέχεται την πρόταση της Ράιν Νέκαρ Λόβεν με ένα εξαιρετικό συμβόλαιο. Όμως θα μείνει στο Μανχάιμ λίγους μήνες, αφού η ομάδα είχε ήδη αποκτήσει άλλους δύο παίκτες στη θέση του, τον Μίλερ και τον Στέφανσον και δεν πήρε τις ευκαιρίες που άξιζε.
Η Λούμπεκε εκφράζει το ενδιαφέρον της και τον εντάσσει στο δυναμικό της Στο πρώτο παιχνίδι με την νέα του ομάδα στις 30 Δεκεμβρίου 2009, η μοίρα τον φέρνει αντιμέτωπο με την Ράιν Νέκαρ Λόβεν, την οποία κερδίζει σχεδόν μόνος του, κάνοντας άνω κάτω την άμυνα της, σκοράροντας μεταξύ άλλων 6 γκολ. Αυτή η εμφάνιση του και η ήττα της Λόβεν, αναγκάζει τον διευθυντή του συλλόγου να κάνει δηλώσεις, κατηγορώντας την Λούμπεκε πως είχε αθετήσει την συμφωνία ο Αλβανός να μην παίξει στο μεταξύ τους ματς. Ωστόσο μάλλον ήταν μία καλή απάντηση από το Έλληνα άσσο στην μη χρησιμοποίηση του.
«Είναι η πιο δύσκολη κλήρωση που θα μπορούσε να έχει ο Διομήδης. Είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Είχα πλούσιες εμπειρίες από την παρουσία μου εκεί. Γνώρισα και συνεργάστηκα με αθλητές (Στέφανσον) που τους είχα πρότυπο», σχολίασε ο 32χρονος δεξιός ίντερ της ΑΕΚ.

2 comments

Anonymous said...

"στις Γερμανοελληνικές μονομαχίες υπάρχουν φυσικά και οι δύο αγώνες της Εθνικής μας"

ο πρώτος αγώνας της εθνικής μας με την Γερμανία είχε γίνει το '90 στην Φινλανδία και είχαμε χάσει με 10 γκόλ.
Με προπονητή τον Γεροδήμο και κορυφαίο τον Αποστολίδη

Anonymous said...

Φρέσκες ειδήσεις !
Το πρωτο μάτς θα γίνει τελικά Γερμανία γιατί έχουν μετα 2 μέρες παιχνίδι με το Κίελο και ζήτησαν να αλλαξουμε τη σειρά των ματς ώστε να είναι πιο ξεκούραστοι.
Το παιχνίδι στην Ελλάδα θα γινει 1-2 Δεκέμβρη και πολύ πιθανόν να γίνει Λουτράκι που είναι πιο μεγάλο σε χωρητικοτητα