Κύπρος: Η ΣΠΕ Στροβόλου σούπερ πρωταθλήτρια - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κύπρος: Η ΣΠΕ Στροβόλου σούπερ πρωταθλήτρια


http://cyprus-handball.com
Στον αγωνιστικό τομέα, η ΣΠΕ Στροβόλου κατέκτησε δίκαια την ασπίδα για 21η φορά στην ιστορία της, αφού έδειξε ότι ήθελε περισσότερο να πετύχει αυτό το στόχο. Φυσικά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, το Ευρωπαϊκό ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο, έδειξε να έχει καλύτερη συνοχή και με καλύτερες επιθετικές επιλογές είχε για ένα 20λεπτο το προβάδισμα στο σκορ (10’ 3-1, 15΄4-2), ενώ 5’ πριν τη λήξη του ημιχρόνου κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά στο +3 (9-6). Σε αυτό το σημείο ήταν που ξεκίνησε και η αντίδραση της ΣΠΕ. Αφού βελτίωσε σε σημαντικό βαθμό την αμυντική της συμπεριφορά αλλά και
με τον Σάββα Ζωγράφο να βοηθά στην οργάνωση του παιγνιδιού και να πετυχαίνει ταυτόχρονα και καθοριστικά τέρματα, η ομάδα της Συνεργατικής με ένα σερί 4-0 γύρισε το παιγνίδι κι έφυγε για τα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα με 10-9.
Κι ενώ όλοι περίμεναν την αντίδραση του Ευρωπαϊκού στην επανάληψη, αυτή δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα, η ΣΠΕ ήταν η ομάδα που συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο ημίχρονο. Με καλή οργάνωση στην άμυνα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις αντεπιθέσεις και έχοντας τον έλεγχο του παιγνιδιού, όχι μόνο δεν επέτρεψε στο Ευρωπαϊκό να ξαναμπεί στο παιγνίδι αλλά αύξανε την υπέρ της διαφορά (10’ 15-11, 20΄21-16) για να πάρει τελικά τη νίκη με 25-19.
Σκόραραν για τη νικήτρια οι Ξ. Κυπριανού 1, Σ. Ζωγράφου 2, Β. Δημοσθένους 1, Χρ. Ταρτίος 1, Γ. Παπακυπριανού 8, Πέσιτς 4, Ν. Μιχαηλίδης 4, Γ. Χριστοδούλου 4. Τα τέρματα του Ευρωπαϊκού πέτυχαν οι Μ. Πελαγία 2, Ε. Κώστα 2, Ι. Αργυρού 3, Ι. Βούκα 6 και Κ. Αντωνιάδης 6.

1 comment

Anonymous said...

THIMITHIKES NA GRAPXEIS GIA TO HANDBALL STI KYPRO?KAPOIOS LOGOS THA YPARXEI I THA EXOUME ENIMERWSI APO FETOS?