Κυπελλούχος Δ. Μακεδονίας γυναικών ο Φιλώτας Μ.Π.Σ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κυπελλούχος Δ. Μακεδονίας γυναικών ο Φιλώτας Μ.Π.Σ


Κυπελλούχος Δ. Μακεδονίας χειροσφαίρισης γυναικών αναδείχθηκε η ομάδα του Φιλώτα Μ.Π.Σ σε ένα συναρπαστικό τελικό που έγινε στην Καστοριά, κερδίζοντας τον Α.ΟΑ. Καστοριάς με σκορ 31-21! Αναλυτικότερα, στο πρώτο ημίχρονο οι αθλήτριες του Φιλώτα ξεκίνησαν πολύ δυνατά χωρίς να αφήσουν τις αντίπαλες να πάρουν ανάσα ούτε λεπτό. Οι συνεχείς αντεπιθέσεις και η πολύ καλή άμυνα διαμόρφωσαν ένα πολύ καλό προβάδισμα στο σκορ +8 και επέτρεψαν στην ομάδα του Φιλώτα να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού σε όλο το 1ο ημίχρονο προσφέροντας παράλληλα πλούσιο θέαμα. Έτσι το σφύριγμα του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια
με σκορ 10-18 και τον Φιλώτα εμφανώς ικανοποιημένο.
Στο 2ο ημίχρονο η γηπεδούχος ομάδα μπήκε εντελώς αλλαγμένη και εμφανώς αποφασισμένη να διεκδικήσει την νίκη. Οι φιλοξενούμενοι όμως διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με εύστοχες ενέργειες διατήρησαν τον έλεγχο του σκορ στο +6. Έτσι παρά τον δυναμισμό και την ενθάρρυνση της γηπεδούχου από την κερκίδα της ο Φιλώτας άκουσε, το νικητήριο για αυτόν, σφύριγμα της λήξης με τελικό σκορ 21-31.
Δεκάλεπτα: 1-8, 6-16, 10-18, 14-20, 17-24, 21-31
Στα αξιοπερίεργα του αγώνα ανήκει η διακοπή του αγώνα στο 49ο λεπτό από τον διαιτητή μέχρι η αστυνομία να απομακρύνει ορισμένους οπαδούς που δημιουργούσαν πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα καθώς και οι τραυματισμοί της Κέρλοβα και της Βογιατζή από τον Φιλώτα. Πρώτη σκόρερ του παιχνιδιού αναδείχθηκε η Τσουτσουλάκη με 8 γκολ από τον Φιλώτα και η Παπαβασιλείου με 8 γκολ από την Καστοριά, αλλά κορυφαία παίκτρια του αγώνα ήταν η Ταϊρίδου Θωμαή η οποία έκανε εκπληκτικές και καίριες αποκρούσεις.
Το Δ.Σ του συλλόγου επιθυμεί να συγχαρεί θερμότατα τις αθλήτριες και το προπονητικό Team για την κατάκτηση του Κυπέλλου και εύχεται το γεγονός αυτό να είναι προάγγελος μιας επιτυχημένης πορείας στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.
Τέλος επιθυμεί να ευχαριστήσει την ομάδα της Καστοριάς για την πολύ ωραία φιλοξενία της καθώς και τους διαιτητές Λαζαρίδη Λ. και Κοτζαφίλιου Α. για την εξαιρετική και ισορροπημένη διαιτησία τους.
Συνθέσεις ομάδων:
Φιλώτας Μ.Π.Σ: (Λιότσκα Θ. – Κούπας Δ.) Ταϊρίδου Θ. (ΤΦ), Κλάζογλου Ε., Κατωτοικίδου Α. (6), Σουμτάκη Ι. (ΤΦ), Φυλάκη Φ. (6), Βογιατζή Μ., Γκάτσιου Α. (4), Κέρλοβα Α., Τσουτσουλάκη Σ. (8), Παραστατίδου Σ., Αβραμίδου Γ. (4), Χαριτοπούλου Ο. (2), Κούπα Ι., Κεβρεκίδου Δ. (1), Στρατάκη Ε.
Πέναλτι: 4/4 - Δίλεπτες: 1
Α.Ο Καστοριάς: (Σαλλαγιάννης Ν.) Τολιοπούλου Χ., Κυβεντίδου Κ., Ζυγούρα Α. (3), Ζυγούρα Ι. (7), Τζιφονωτα Ε. (1), Λάζου Θ., Μπαζίνα Σ., Παρασκευαίδου Α. (1), Παπαβασιλείου Α. (8), Παπαρίζου Χ. (1), Δέλλα Ν., Αθανασίου Η., Μισκία Σ., Παπαρίζου Χ.
Πέναλτι: ½ - Δίλεπτες: 3
Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές τις οποίες έκαναν ο βουλευτής του Σύριζα κος Διαμαντόπολος και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Γυναικών κος Βακάλης.

No comments