Έλληνες του εξωτερικού - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Έλληνες του εξωτερικού


Μεγάλη Νίκη για την Μέλσουνγκεν 32-27 την Γκούμερσμπαχ - Ισοπαλία για την Eintracht Hildesheim, ήττα για την Empor Rostock - HF Springe: Φέτος δεν είναι η χρονιά της.
Μεγάλη νίνη για την Melsungen 32-27 την Gummersbach μέσα στο Κάσσελ μπροστά σε 2.000 θεατές με κορυφαίο τον Σάββα Καρυπίδη που σκόραρε 9 φορές.
Στο πρώτο ημίχρονο η δύο ομάδες ξεκίνησαν εξίσου δυνατά στο παιχνίδι όμως οι γηπεδούχοι πήραν μια διαφορά 3 τερμάτων στο 13' (6-3) διαφορά που κράτησαν μέχρι και σχεδόν το τέλος του ημιχρόνου (11:9). Στο 2ο ημίχρονο όμως η Melsungen ανέβασε ρυθμούς και με ένα σερί 3-0 στα πρώτα 3 λεπτά αύξησε την διαφορά στα +7 τέρματα και έφτασε εύκολα στο τελικό 32:27.

MT Melsungen: Appelgren, Sandström, Stenbäcken, Mansson, Kubes, Fahlgren (6), Vasilakis (5), Hildebrand, Danner (3), Sanikis, Karipidis (9/7), Allendorf (5), Vuckovic (4)


VfL Gummersbach: Ristovski, Rezar, Mladenovic, Schindler (5), Kopco (2), Krause (2), Putics, Lützelberger (2), Teppich, Mahé (5/1), Pfahl (7), Gaubatz, Sprem (2), Zrnic (2)


ισοπαλία μέσα στην έδρα της παραχώρησε η Eintracht (χθες Κυριακή) στην Bietigheim την ομάδα έκπληξη του φετινού πρωθλήματος της Bundeliga 2. Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι από την αρχή έως και το τέλος, με το ισόπαλο 26:26 να φαντάζει δίκαιο αποτέλεσμα. Από Ελληνικής πλευράς ο Νίκος Χατζιάρας πέτυχε 5 τέρματα, ενώ ο Δημήτρης Τζιμούρτος που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και τελικά αγωνίστικε σκόραρε 2 φορές. Με τον βαθμό αυτό η Eintracht παρέμεινε στην 10η θέση με 7 βαθμούς σε 7 αγώνες.

Eintracht Hildesheim: Qvist (7), Nartey (7), Chantziaras (5), Meschke (2), Kreutzmann (2), Tzimourtos (2/1), John (1)

Bietigheim: Schäfer (8/7), Haller (6), Schulz (5), Lohrbach (3), Salzer (2), Heuberger (1), Freudl (1)

Αντίθετα με την Eintracht, την ήττα γνώρισε η Empor Rostock των Βύρωνα Παπαδόπουλου και Γιαν Κόμινεκ στην έδρα της από την Huttenberg με 25:27 μπροστά σε 1.500 φιλάθλους της με τον Θεσσαλονικιό εξτρέμ να βρίσκει δίχτυα 4 φορές και τον Τσέχο να κάνει καλή εμφάνιση. Η Ροστόκ έμεινε στην 13 θέση με 6 βαθμούς σε 7 παιχνίδια


Empor Rostock: Kominek, Thormann (5), Papadopoulos (4), Ivankovic (4/3), Langhans (3), Todosijevic (3), Wetzel (3), Zemlin (2), Gruszka (1)

Huttenberg: Faulenbach (7), Wernig (6/1), Scholz (4), Lex (3), Fernandes (2), Laudt (2), Pechstein (1), Pausch (1), Lex (1)


Μπορεί πέρσι να διεκδίκησε μέχρι τελευταία αγωνιστική την άνοδο της στην 2η κατηγορία της Bundesliga, φέτος όμως τα άσχημα αποτελέσματα δεν έχουν τέλος για την HF Springe που για ακόμη μία αγωνιστική έχασε βαθμούς, αυτή τη φορά γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από την Fredenbeck με 31:27 και έμεινε στην 12 θέση της βαθμολογίας με 5 μόλις βαθμούς σε 7 παιχνίδια.

Oι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι και το 50' (25:25) όμως οι γηπεδούχοι στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πιο αποτελεσματικοί και κατάφεραν να πάρουν την νίκη (31:27). Οι Έλληνες της Springe τελείωσαν τον αγώνα με 5 γκόλ ο Χαράλαμπος Μάλλιος, με 4 ο Νίκος Τζούφρας και 3 ο Νίκος Ριγανάς, ενώ για ακόμη φορά δεν αγωνίστηκε ο Θόδωρος Ευαγγελίδης λόγο τραυματισμού.

Ο μάνατζερ της Springe,  Dennis Melching αρκετά απογοητευμένος δήλωσε μετά το παιχνίδι: "Είχαμε τις ευκαιρίες να μπορέσουμε να πάρουμε την νίκη αλλα τελικά δεν τα καταφέραμε αν και προηγούμασταν στο ημίχρονο με 13:15, έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς φέτος και είμαστε προς τον παρόν εκτός στόχων, όμως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά."



HF Springe: Stange, Kinne, Deutsch 10, Mallios 5/1, Tzoufras 4, Riganas 3, Karpstein 2, Hinz 2, Eichenberger 1, Kolditz, Gorpishin.



No comments