Η άποψη μου (μέρος Α') - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η άποψη μου (μέρος Α')

Άκρως ενθαρρυντική και επιτυχημένη ήταν η διοργάνωση του 1ου συμποσίου στο Λουτράκι. Εκτός των αμιγώς τεχνικών θεμάτων συζητήθηκαν και θέματα της διοργάνωσης των πρωταθλημάτων, προβολής του αθλήματος, θέματα αθλητών και διαιτητών. Μέσα από το GREEK HANDBALL θα ήθελα να παραθέσω για διάλογο κάποιες σκέψεις μου σχετικά με αυτά τα θέματα.

Πρωτεύων θέμα είναι η προβολή η οποία κατά τη γνώμη μου είναι άμεσα συνδεδεμένη με το σύστημα διοργάνωσης του πρωταθλήματος. Η προβολή θα έρθει σταδιακά, αρκεί αυτό που θα "πουλήσεις" να είναι ανταγωνιστικό και θεαματικό. Δυστυχώς το πρωτάθλημα των 12 ομάδων με τη μορφή που έχει σήμερα  δεν προκαλεί το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού και των χορηγών. Από τα 140 συνολικά παιχνίδια που θα γίνουν στη χρονιά, ζήτημα είναι τα 20-25 να είναι πραγματικά ενδιαφέροντα και με γεμάτες κερκίδες. Εύκολα
καταλαβαίνει κανείς ότι η στόχευση πρέπει να είναι περισσότερα και δυνατότερα παιχνίδια που να προσελκύουν τον κόσμο.

Ένα πρωτάθλημα με 10 ομάδες ίσως να ήταν μια λύση. Ενδεικτικά αναφέρω τα παραδείγματα της Αυστρίας και η Ελβετίας που έχουν πρωτάθλημα 10 ομάδων και το σύστημα μετά την λήξη της κανονικής περιόδου (18 αγωνιστικών), για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα υποβιβαστούν, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Θα επιμείνω για μια ακόμη φορά ότι οι αναδιαρθρώσεις πρέπει να γίνουν με συμπίεση προς τα κάτω. Δύο Εθνικές κατηγορίες και μετά τοπικά.

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Πέρυσι έγιναν σημαντικές προσπάθειες  από πλευράς ΟΧΕ, ώστε να βρεθεί τηλεοπτική στέγη, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού η τηλεοπτική παραγωγή είναι πανάκριβη για ένα άθλημα με ελάχιστη τηλεθέαση. Φέτος ξανά τα ίδια. Μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και η τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων του πρωταθλήματος παραμένει αβέβαιη. Η λύση του live streaming που προκρίθηκε πέρυσι (ύστερα από μεγάλη καθυστέρηση) φάνηκε να φαντάζει οικονομική, εύκολη και πιο διεισδυτική, ιδιαίτερα στο νεανικό κοινό. Αλλά ακόμα κι αν ευοδώσουν οι προσπάθειες για την τηλεοπτική κάλυψη που κάνει ο κ. Δέτσης, νέος υπεύθυνος marketing της ομοσπονδίας, ποιο θα είναι το όφελος των ομάδων;

Επιμένω να νομίζω ότι αυτό δεν πρέπει να είναι δουλειά της ΟΧΕ και απορώ για δύο πράγματα. Αφενός πως η ομοσπονδία ανέλαβε, επίσημα μέσα από την ειδική προκήρυξη, μια τόσο μεγάλη ευθύνη τη στιγμή που δυο χρόνια δεν υπάρχει τηλεοπτική στέγη όχι μόνο για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά και για τη μεγαλύτερη συλλογική διάκριση του αθλήματος όπως αυτή του Διομήδη για τον τελικό του EHF Challenge cup στο Λουτράκι, αφετέρου πως τα σωματεία -ιδιαίτερα 4 με 5 που λειτουργούν σε επαγγελματικά και Ευρωπαϊκά πρότυπα και γεμίζουν τα γήπεδα τους- εκχώρησαν στην Ομοσπονδία τη βασικότερη πηγή κέρδους, δηλαδή την παραχώρηση όλων των δικαιωμάτων μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων τους, δικαίωμα που κατέχουν εκ του Νόμου, με μοναδικό όρο "Η ΟΧΕ δεσμεύεται ότι εφόσον από τη διαχείριση αυτή προκύψουν έσοδα αυτά θα διανεμηθούν μεταξύ αυτής και των σωματείων με δίκαιο και λογικό τρόπο".  

Οι ομάδες πρέπει επιτέλους να αναζητήσουν έσοδα από την ΚΟΙΝΗ τους δραστηριότητα. Είτε αυτό λέγεται τηλεοπτικά ή χορηγός του πρωταθλήματος ή live streaming ή μπάλα των αγώνων ή εισιτήρια ή μετακινήσεις ή δεν ξέρω τι άλλο. Σχεδόν σε όλη την Ευρώπη οι ομάδες έχουν συνεταιριστεί (λίγκες)  και οι Ομοσπονδίες διατηρούν την εποπτεία του αθλήματος, τη διαιτησία και τις Εθνικές ομάδες. Θεωρώ ότι αποτελεί μονόδρομο πλέον, ο συνεταιρισμός των ομάδων της Α1 ανδρών, ιδιαίτερα τώρα που η κρατική επιχορήγηση αποτελεί γλυκιά ανάμνηση. Όσο καθυστερήσει μια τέτοια εξέλιξη, ολοένα και οι δυσκολίες των σωματείων θα μεγαλώνουν. Ίσως ένα τέτοιο γεγονός αποτελέσει την αρχή για ένα καλύτερο μέλλον για όλους του συντελεστές του αθλήματος.

Για να υπάρξει μια εικόνα για το πώς βλέπουν στην EHF τα θέματα προβολής συνεταιρισμών, οργάνωσης κλπ, παραθέτω δύο παρουσιάσεις του Dorou Simion, ανώτερου υπαλλήλου της EHF, με θέμα το προϊόν χάντμπολ, από το σεμινάριο της Βιέννης.

Brand Handball - Professional leagues, clubs, players, trainers

A Brand called Handball - Professional leagues, clubs, players, trainers

Αύριο το Β μέρος για τα θέματα μεταγραφών


Στάθης Παπαχαρτοφύλης
Διαχειριστής GREEK HANDBALL


29 comments

Anonymous said...

Δέχομαι ότι ένα πρωτάθλημα handball δεν είναι και στις πρωτες προτεραιότητες των καναλιών , κυρίως των ελεύθερων.Από την άλλη υπάρχουν δύο συνδρομητικές πλατφόρμες(μιλάω nova -ote tv) που ίσως θα τα ενδιάφερε να γεμίσουν κάποιες ώρες στο πρόγραμμα τους εκεί που θα δείχνουν διάφορες κονσέρβες.

Ας μην ζητήσει αμοιβή η οχε ως πρώτο βήμα ας τα δωσει δωρεάν για ενα χρόνο δοκιμαστικα.Σε πρώτη φάση αυτό που ενδιαφέρει είναι η προβολή.Τουλάχιστον θα μπορούσε να συζητησει το πακετο των ντερμπυ της κανονικης περιοδου ,του τελικου κυπελου(ισως και των ημιτελικων) ,των playoffs και των τελικών που είναι βέβαιο ότι με γεμάτα γήπεδα θα γίνουν άρα θα υπάρχει και διαφημιστικό ενδιαφέρον

Anonymous said...

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΤΣΙ ; ΤΩΡΑ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ. ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΤΕΣ . ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠ ΕΞΩ , ΑΚΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ , ΑΠΟ ΠΟΥ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ; ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ .
ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΧΕ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ, ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΤΟΙ, ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΘΗΝΟΠΤΕΡΑ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ.

Anonymous said...

xaxaxaxaxaxaxaxa sigoyra kouna ligo to kefali sou... oso polemo kai an kanete me oses apeiles ferete opoious goustarete emeis den paizoume... kai plhrwnoume monoi mas tis metakinhseis oxi h Oxe...

Anonymous said...

ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ , ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

Anonymous said...

EGW DOULEYW DEN ZW APO TO HANBALL ESY PSWROLYSSSA POU PSWFAS GIA 5 EYRW GKRINIAZEIS...KLEISTO TO MAGAZI DEN MPOREIS...ELA NA SOU TA DWSW EGW NA FAS...

Anonymous said...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ,ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟ.ΠΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ -ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ-ΝΑ ΣΦΥΡΙΞΟΥΝ .
ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ,ΑΛΓΕΡΙΝΟΙ κτλ ΦΤΗΝΟΙ ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ,ΑΝΕΞΟΔΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Anonymous said...

ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΓΑΤΑΚΙΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ , ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΛΥ , ΜΑ ΕΝΝΟΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ . ΔΥΟ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΓΕΡΙΝΟΥΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΛΠ ΤΟΥ ΕΙΡΩΝΙΚΟΥ ΣΑΣ ΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ .
ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ, ΕΝΝΟΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ

Anonymous said...

ΓΡΑΨΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ...ΒΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ...ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ Η ΟΧΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ..ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΑΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ,,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ Α1 ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΟΧΕ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ...Α! ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΔΗΘΕΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΝΕ.....

Anonymous said...

ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ,
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ, ΚΡΙΤΕΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ.
ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΙΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑΪΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ): ΕΣΤΩ ΓΙΑ 10 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΞΟΔΕΥΟΥΝ (ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ) 900 ΕΥΡΩ (450 ΕΚΑΣΤΟΣ) ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΑ, ΣΥΝ ΤΙΣ ΦΘΟΡΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ. ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ Α2 & Β ΑΝΔΡΩΝ Ή Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ). ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 1200 ΕΥΡΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ (ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΥΣΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ). ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΟΧΕ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ, ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 20%. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΑΠΟ 240 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ, ΕΝΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ. ΔΗΛΑΔΗ 240-450=-210 Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ Η ΟΧΕ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΙΚΑ. ΟΙΚΟΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ. ΑΝ ΒΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ, ΑΝΤΕ ΨΑΞΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ.
ΣΥΜΠΕΡΕΣΜΑ (ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΝΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ): ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Ο.Χ.Ε., Η ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.
ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ, ΕΙΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ. ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ, ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ (Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ) ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, ΑΘΛΗΤΕΣ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΕΦΙΚΤΟ. ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣΑΜΕ!!!
ΦΙΛΕ 8.32, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ.
ΦΙΛΕ 10.49, ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΟΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΥΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ), ΕΝΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ. ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΘΟΥΝ ΞΕΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΗΠΕΔΟ ΩΣ ΘΕΑΤΕΣ (ΤΖΑΜΠΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΑΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛΑΚΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΚΑΙ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΑΤΗ, ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ.

Anonymous said...

2.01 γιατί δεν υπογράφεις με το ονομα σου
που το παιζεις και συνδικαλιστής
και χρηματοδότης του χαντμπολ
Ευχαριστώ
Μπάμπης Τσετίνης

Anonymous said...

skeftite kai toys paixtes poy paizoyn tsampa ..........re.......misthoforoi...oloi........se kathe paixnidi..yparxoyn 3 me 4 sxoleia.....opoy yparxei artho me oxe...xamos .....ola ta lamogia mazi....kai meta krinetai alikako......eipe o gaidaros ton petino kefala....oyst lamogia ola.............prepei na kanoyn apergia oi diaitites..na erthoyn apo thn omospondia na zhthsoyn to logo...kai na mazeytoyn oi paixtes na barane kai ta korakia kai tis omospondias ta aala korakia......

Anonymous said...

Τελος το χαντμπολ.(Επιτελους)αντεδρασαν οι διαιτητες(τα χρωστουμενα αποσο ξερω ειναι πολλα και δεν προκειται να ξανακανουν ακομη ενα πρωταθλημα τσαμπα)και οι ομαδες δεν ειναι διατεθειμενες να πληρωσουν τους αγωνες.Λυπαμαι γιατι υπαρχεουν παιδια απο πισω που γουσταρουν πολυ το αθλημα κ δεν προκειται να αξιωθουν.Και αθλητες και διαιτητες...

Anonymous said...

@11:56 ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ. ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ , ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΩΛ ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ .
ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΧΕ, ΜΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ. ΣΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

Anonymous said...

Είναι πολύ ευφάνταστος ή παντελώς άσχετος όποιος νομίζει ότι διαιτητές άλλων χωρών θα έλθουν για να σφυρίξουν εδώ. Υπάρχουν αξεπέραστα εμπόδια που λέγονται έγκρισης της Ευρωπαϊκής και εθνικής ομοσπονδίας, συναδελφική αλληλεγγύη και διαπροσωπικές σχέσεις, πέρα από άλλα μικρότερης σημασίας (χρόνος, τόπος κλπ.). Κάτι τέτοια γραφικά έλεγε και ο Αλικάκος και η ΕΟΠΕ πέρυσι...

Anonymous said...

@7:26

Σωστή άποψη. Η πρόταση περιλαμβάνει πακέτο το Ελληνικό Πρωτ/μα, τελικό Κυπέλλου, Final-4 Beach Handball και έναν αγώνα ChL την εβδομάδα, απ' όσο γνωρίζω

Anonymous said...

11:09 ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ; ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ; ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΑΣ ΖΩΗΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ;
Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ EHF ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΓΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ , Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΧΕ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ .
ΕΓΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ, ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ .
ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΡΥΒΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ , ΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΜΑΣ,ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΟΧΕ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΟΧΗ.

Anonymous said...

Αυτό που βλέπω να σας πειράζει είναι ότι οι διαιτητές απέτισαν να πληρώνονται στο γήπεδο την αμοιβή του αγώνα και όχι την μετακίνηση.
Αρκετά σωματεία έχουν πει δεν θα πληρώσουμε τους διαιτητές γιατί (η ΟΧΕ μας χρεωστάει να τα πάρετε από αυτήν) αυτό το δικαίωμα τους το δίνει η προκήρυξη να το κάνουν.
Αν διαβάσετε έναν από τους όρους που έχουν βάλει οι διαιτητές είναι να αλλάξει η προκήρυξη και τα σωματεία που δεν θα πληρώσουν να μηδενίζονται όπως ισχύει και σε αλλά αθλήματα.
Τώρα αν πάρουμε ένα παράδειγμα έχουμε
Μετακίνηση 500 χιλιόμετρα σε αγώνα β΄ ανδρών οι διαιτητές τόλμησαν να πουν να πάρουν μόνο 30 ευρώ την αμοιβή του αγώνα και να βάλουν από τα χρήματα των οικογενειών τους τα έξοδα μετακίνησης. Μετά θα περιμένουν να εξοφληθούν 3-4 χρόνια ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ.
Να βγει η ΟΧΕ και να πει ποσά είναι τα χρήματα που οφείλει στους περίπου 100 διαιτητές πάνω από 200.000 ευρώ? Να ξέρετε ότι 20 – 30 από αυτούς τους διαιτητές είναι άνεργοι ή φοιτητές.
Όσο αναφορά με τους ξένους διαιτητές να παίξουν αυτοί και να τα οικονομήσουν την β΄ ανδρών και τις άλλες μικρές κατηγορίες αν τολμούν.
Ένας τέως διαιτητής και απλήρωτος!!!!!

Anonymous said...

Τι έγινε; Οι κρατικοδίαιτοι αθλητοπαράγοντες τρόμαξαν;...

greekhandball.com said...

@11:11 θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Μπορείς να μου πεις ποιο το όφελος των ομάδων και ιδιαίτερα από το συνδρομητικό; Τι είναι πιο προσβάσιμο; Η συνδρομητική ή το live streaming; Μπορεί μια ομάδα να διεκδικήσει έστω και ένα Ευρώ κέρδος από κάτι που της ανήκει δικαιωματικά και το διαχειρίζεται η ΟΧΕ; Και στο τέλος αυτό που θα γίνει, αν τελικά πάρει η Nova τα δικαιώματα, τα παιχνίδια του CL να μην μπορείς να τα δεις από το ehftv.com

Anonymous said...

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΙΤΣΑ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΒΑΛΑΜΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ, ΑΛΛΟΣ ΕΧΑΣΕ ΑΛΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΤΣΙ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΖΩΗ.
ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ;
ΔΕΝ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ.
ΟΤΑΝ ΕΘΕΣΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΘΕΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΓΝΩΣΤΑ, ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΖΕΣΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ.ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Anonymous said...

@11:56

Το να επιλέξει να σε δείξει ψηφιακό κανάλι, όπου ο χρόνος είναι χρήμα, σου προσδίδει υπεραξία.

Το live streaming είναι πάντοτε εναλλακτική και συμπληρωματική λύση της τηλεόρασης.

Και βεβαίως, είναι ίδια η σκηνοθεσία με ένα 6κάμερο van και ίδια από ένα 2κάμερο (στην καλύτερη περίπτωση) μίκτη;

Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Η τηλεόραση είναι πάντα τηλεόραση. Οι χορηγούν ρωτούν "σε ποιο κανάλι είσαι" όχι αν "σε δείχνει το live streaming'...

Anonymous said...

@11:09

Να βάλουμε ένα στοιχηματάκι για το πόσο "εύκολο" και "γρήγορο" είναι;...

Anonymous said...

ΛΟΙΠΟΝ ,ΕΧΟΥΜΕ
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ Π.Χ. ΒΕΡΟΙΑ
ΑΘΗΝΑ-ΒΕΡΟΙΑ-ΑΘΗΝΑ 300 Ε ΑΠΟ ΟΧΕ ΕΚΑΣΤΟΣ + 100 ΑΜΟΙΒΗ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ( ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ + ΑΥΤΑ)
ΑΡΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠΟ ΟΧΕ 600 Ε + ΑΜΟΙΒΗ 200=800
509+509 = 1018 ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ Χ 0.16 =162,88 Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ .
200 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ + 50 ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ =250
800-250= 550 ΔΙΑ ΔΥΟ = 275 Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ,ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ!!! (ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΤΥΧΩΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ)

Anonymous said...

@ admin και φίλο 12.03
Συμφωνώ με το φίλο ,η ποιότητα μετάδοσης απο τηλεόραση πιστέυω θα είναι καλύτερη.Το live streaming έχει δύο σοβαρά προβλήματα
1. Απαιτεί η περιοχή μετάδοσης να έχει δυνατότητα γρήγορου internet ,το οποίο δεν ισχύει για όλα τα γήπεδα όπως συνέβει και πέρυσι και φέτος στην Κίο με το παιχνιδι διομηδης -αεκ

2.Αλλιώς είναι να βλέπεις το ματς στο laptop ή στην οθόνη του pc και αλλιώς στην τηλεόρασή σου πως να το κάνουμε.Δεν είναι όλοι εξικοιωμένοι με θέματα υπολογιστών ώστε να συνδέουν με καλώδια hmdi την τηλεόρασή τους ή δε διαθέτουν τελευταίο μοντέλο που να διαθέτει browser για κατευθείαν προβολή

Anonymous said...

Στον 1.09
Αφού είναι έτσι όπως να λες γιατί οι διαιτητές κάνουν αποχή να χάσουν το μεροκάματο του 250 - 500 όπως εσύ λες!!
Ρε ουστττττττττττττττ από εδώ………
Σωματεία και μεγαλοπαραγοντες πάρτε το χαμπάρι ο φτωχός συγγενείς του αθλήματος που κάνατε τους διαιτητές τόσα χρόνια ΞΥΠΝΗΣΕ!!
Δεν πάει άλλο ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Anonymous said...

ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ? ΑΥΤΟ ΠΕΣ ΜΟΝΟ.

Anonymous said...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ......

τελικα οταν το καραβι βουλιαζει ψαχνετε εδω μεσα να βρειτε ποιος τραβηξε την ταπα.

ολοι που σχολιαζετε εχετε ενα κοινο ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΩΛ αλλα το κοινο αυτο δεν σας ενωνει σας διαιρει.Οι διαιτητες ειναι κομματι του χαντμπωλ πολλοι απο αυτους ηταν και παικτες οταν οι αμοιβες παικτων ηταν σεναριο επιστημονικης φαντασιας.

Οι αποζημιωση των διαιτητων ειναι θεσμοθετημενη και δικαια για να μπορει να γινει ενας αγωνας... ακομη και το σεναριο για ξενους διαιτητες περιλαμβανη την πληρωμη τους.

Οι αντιμαχομενες πλευρες ειναι οι διαιτητες με τους αθλητες? με τους παραγοντες? με τους υπαλληλους της ΟΧΕ? Θα κερδισει καποιος αν βρει ποσα παιρνει ο υπαλληλος της ΟΧΕ ή ποσα παιρνει ενας διαιτητης? Γκρινιαζετε ολοι μαλλον γιατι θελετε ολοι να κονομησετε παραπανω.......

Εστε υποκριτες οσοι αναφερετε το καλο του χαντμπωλ την κονομα σκεφτεστε μονο και δεν το λετε...

Οι παραγοντες κανετε τοσα χρονια με κρατικα λεφτα (που τωρα πραγματικα δεν παιρνετε) την λεζαντα σας και τους σπουδαιους και τωρα που ηρθε ο λογαριασμοςκαι πρεπει να πληρωσετε βρηκατε ποιος <> το χαντμπωλ και θα φερετε βουλγαρους διαιτητες να κανετε και το μνημοσυνο του...

Οι διαιτητες που εβγαζαν το μεροκαματακι τους και γονατιζαν για ενα ματσακι, και επαιρναν φωτια τα καλωδια της σταθερης και κινητης τηλεφωνιας για να παιξουν τωρα καθυστερημενα αποφασισαν να δουν το συντεχνιακο τους καλο ολοι μαζι και χωρις την λασπη που εριχναν ο ενας στον αλλο.

Οι υπαλληλοι της ΟΧΕ που αναλογα την διοκηση και την αποχρωση της κανατε πολιτικη με παχυλους μισθους (σας πετσοκοψαν και εσας οπως ολους)και υφος δεκα καρδιναλιων απαξιωνατε καθε παραγοντα, διαιτητη, αθλητη αν δεν σας ηταν αρεστος και συμφωνος με εσας και την εκαστοτε διοικηση.....

ΟΛΟΙ λοιπον ΟΙ ΑΝΑΜΑΡΤΩΤΟΙ που σχολιαζετε τον απεναντι σας ευθυνεστε για την καταντια του αθληματος και της πλευρας που εκπροσωπειτε μην ψαχνετε αλλου τους φταιχτες αλλα στον καθρεφτη σας και στον διπλανο σας....

ο ρομαντικος.......

Anonymous said...

ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. (Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ) ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΦΥΡΑΝΕ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΑ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ, ΟΛΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΛΩΝ

ΨΩΡΙΑΡΗΔΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΗΤΕΣ

ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ

Anonymous said...

Re paidia min tsakonomaste. Oloi to kalo tou handball theloume eite eimaste diaitites, eite paixtes, eite paragontes.
Ego tigxanei na eimai diaititis. Thelo na sfirizo kai na voithiso sto na ginei kalitero to elliniko handball, apo to diko mou posto toulaxiston, alla otan mou lene pigaine sto loutraki px na paixeis, i stin patra kai eimai me 5 euro sti tsepi, pos tha pao?
Den exo na ta valo.. Distixos einai toso aplo. Kai polloi diaitites eimaste anergoi oi foitites, ara den exoume esoda. Alloste, epeidi xero se ti katastasi einai ta oikonomika tou ellinikou handball ixera pos den tha to kano gia ta lefta. Apla otan pleon DEN EXO na pao oute mexri to koropi, to olo thema ginetai pragmatika diskolo.
Elpizo na katalavainete oti kai emeis eimaste se diskoli thesi.

Enas diaititis