Νέα από την Εθνική Ελλάδας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Νέα από την Εθνική Ελλάδας


Δηλώσεις Δημήτρη Τζιμούρτου, Κώστα Τσιλιμπάρη, Χρήστου Τσάτσου- Ανησυχία για Χαλκίδη- Αύριο η συνέντευξη Τύπου για το ματς με την Κύπρο- Ζωντανά από την ΕΤ-3 οι αναμετρήσεις

«ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ»
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται με διπλές προπονήσεις στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας -3- η προετοιμασία της Εθνικής ανδρών ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013 με αντιπάλους Κύπρο (4 Ιανουαρίου- Μίκρα 3, 8 Ιανουαρίου Λευκωσία) και Βοσνία (11 Ιανουαρίου- Γκόραζντε, 15 Ιανουαρίου- Μίκρα 3) για τον 6ο όμιλο.
Ο δεξιός εξτρέμ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Δημήτρης Τζιμούρτος επεσήμανε:
«Πιστεύω πως η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και υπάρχει διάθεση, απαραίτητη προϋπόθεση για όποιον είναι εδώ. Κύπρος και Βοσνία είναι στα μέτρα μας, όμως θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Αν φυσικά θέλουμε να μιλάμε για πρόκριση πρέπει να κερδίσουμε εντός και εκτός της Κύπρο. Δεν τους φοβόμαστε, πρέπει κυρίως να κοιτάξουμε τον δικό μας εαυτό. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι δεν υπάρχουν πολυτέλειες. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ και ελπίζω όλα να πάνε καλά», ήταν τα λόγια του 30χρονου παίκτη της Γερμανικής Αιντραχτ Χιλντεσχάιμ.

«Είμαστε αισιόδοξοι»
Από την πλευρά του ο διεθνής πορτιέρο της νταμπλούχου Ιταλίας Κονβερσάνο Κώστας Τσιλιμπάρης σχολίασε: «Ακόμα είμαστε στο ξεκίνημα και προσπαθούμε να ‘’βρεθούμε’’ στο γήπεδο. Εχουμε πάρει κάποιες πρώτες πληροφορίες που μας έχουν δώσει οι προπονητές για τους αντιπάλους μας και τις επεξεργαζόμαστε. Τις επόμενες δύο ημέρες που απομένουν θα προχωρήσουμε και σε περισσότερα τακτικά θέματα. Είμαστε αισιόδοξοι. Θα κάνουμε την προσπάθεια μας 100%. Στόχος είναι η πρόκριση. Ελπίζω μόνο να είμαστε υγιείς και να μην έχουμε τραυματισμούς γιατί είναι το μοναδικό που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε και να διορθώσουμε».

«Με σοβαρότητα για το θετικό αποτέλεσμα»
Τέλος ο νεαρός δεξιός ίντερ του Αερωπού Εδεσσας Χρήστος Τσάτσος τόνισε:
«Έχουμε μπροστά μας πολύ σημαντικά παιχνίδια. Τα πρώτα είναι με την Κύπρο, όπου πρέπει να είμαστε σοβαροί για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να πάμε έτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά να αντιμετωπίσουμε την Βοσνία που ίσως είναι ο κυριότερος αντίπαλος μας. Η ομάδα και οι προπονήσεις πάνε καλά. Ο καινούργιος προπονητής έχει περάσει μια άλλη φιλοσοφία στην ομάδα. Οι πιο παλιοί την ξέρουν και την βγάζουν στο γήπεδο, προσπαθούμε και εμείς οι νέοι να ακολουθήσουμε πάνω σε αυτό». Για την καθιέρωση του στις κλήσεις της Εθνικής τα τελευταία χρόνια είπε: «Είναι τιμή για μένα που μεγαλώνω στην Εθνική ομάδα. Θέλω και εγώ με την σειρά μου να ανταπεξέλθω σε αυτή την διαδικασία και σιγά σιγά να καθιερωθώ». Αναφερόμενος για την θέση όπου αγωνίζεται σχολίασε: «Όταν ξεκίνησα το χάντμπολ έπαιζα δεξί ίντερ, αλλά στον Θερμαϊκό αγωνίστηκα ως δεξιός εξτρέμ. Από τότε που πήγα στον Αερωπό Εδεσσας επέστρεψα στη θέση του ίντερ που μου αρέσει περισσότερο ομολογώ».

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΗ ΕΝΟΨΕΙ ΚΥΠΡΟΥ
Σε μαγνητική τομογραφία θα υποβληθεί το απόγευμα ο Γιώργος Χαλκίδης. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας κατά την διάρκεια της πρωινής προπόνησης αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο και εκφράζονται φόβοι για υποτροπή του τραυματισμού, ο οποίος τον είχε αφήσει εκτός από τα τελευταία παιχνίδια της Βέτσλαρ στο Γερμανικό πρωτάθλημα.

ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ
Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθλητισμού της Θεσσαλονίκης (Αγίου Δημητρίου και 3ης Σεπτεμβρίου) θα λάβει χώρα αύριο στις 13:00 η συνέντευξη Τύπου ενόψει του πρώτου αγώνα της Εθνικής ανδρών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κόντρα στην Κύπρο, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη 4/1/2012 (19:00) στο κλειστό της Μίκρας. Σε αυτή θα δώσουν το παρών ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης, καθώς και δύο διεθνείς αθλητές.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤ-3 ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ
Μετά από συνεννόηση της Ομοσπονδίας με την Δημόσια τηλεόραση οριστικοποιήθηκε η ζωντανή μετάδοση των εντός έδρας (Μίκρα 3) αγώνων της Εθνικής ανδρών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος από την ΕΤ-3. Συγκεκριμένα ο αγώνας με την Κύπρο την Τετάρτη 4/1/2012 θα διεξαχθεί στις 19:00, ενώ το παιχνίδι με την Βοσνία την Κυριακή 15/1/2012 θα ξεκινήσει στις 20:00.

No comments