Αρβανίτης: "Το συναίσθημα με κρατάει στην ΑΕΚ'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αρβανίτης: "Το συναίσθημα με κρατάει στην ΑΕΚ''

Στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ βρέθηκε σήμερα το πρωί ο τεχνικός της ΑΕΚ, αλλά και της Εθνικής Κύπρου στο χάντμπολ Γιάννης Αρβανίτης προσκεκλημένος του Κων/νου Χατζηδημητρίου. Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ελλάδας -που έχει μπει για τα καλά στις καρδιές των φιλάθλων της "Ενωσης'' για αυτά που έχει καταφέρει μαζί με τους παίκτες του- μίλησε στους σπουδαστές για το άθλημα της χειροσφαίρισης τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε ελληνικό επίπεδο, για την καριέρα ως παίκτης και ως προπονητής, αλλά και για την φετινή ομάδα της ΑΕΚ.
''Εκτός του ότι είμαι ΑΕΚτζης, το συναίσθημα που παίρνω όταν βλέπω την χαρά των παικτών μετά από νίκες και τίτλους είναι αυτό που με κρατά στην ομάδα.
  Η ζωή μου είναι το συναίσθημα, οπότε θα ήταν δύσκολο να φύγω ακόμη και αν ερχόταν κάποια πρόταση από το εξωτερικό'', δήλωσε, ωστόσο έφτασε κοντά στην πόρτα της εξόδου όταν παραιτήθηκε μετά τα επεισόσια με την Παρτιζάν: «Τα επεισόδια με τον ΠΑΟΚ στη Λαμία δεν έχουν να κάνουν με το χώρο του χάντμπολ. Οι παίκτες κι οι προπονητές δεν φταίξαμε καθόλου. Δεν έχω ξαναδεί τόση βία στη ζωή μου όπως και στο παιχνίδι με την Παρτιζάν, πάλι με αφορμή αυτή την κόντρα με τον ΠΑΟΚ. Ήθελα να φύγω, γι’ αυτό μετά τα γεγονότα δήλωσα την παραίτησή μου. Οι οπαδοί μας όμως με διαβεβαίωσαν ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι ανάλογο». Εμφανίστηκε επίσης κατηγορηματικός για το ρόλο της «Original» στα επεισόδια: «Αν πίστευα ότι τα επεισόδια τα έστησε η ΑΕΚ θα είχα φύγει, χωρίς δεύτερη σκέψη". Πάντως δίνει τα εύσημα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ για το γεγονός πως στο παιχνίδι που κρίθηκε ο τίτλος δεν έγινε το παραμικρό. "Αν και ήταν πολύ κρίσιμο ματς στη Μίκρα και έχασαν δεν έγινε κάτι. Με εντυπωσίασαν. Αυτό αποδεικνύει ότι η βία μπορεί να αποφευχθεί''

"Ξεκινάμε από το μηδέν''
Για να καταφέρει να κρατά ψηλά το ηθικό και την αγωνιστικότητα των παικτών τους σε μια εποχή που τα οικονομικά προβλήματα έχουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό προσπαθεί να μιλήσει στην καρδιά τους: «Προσπαθώ να τους πείσω ότι το οικονομικό κομμάτι έπεται του αγωνιστικού. Να τους πείσω ότι πρώτα πρέπει να προσπαθούν να γίνονται καλύτεροι αθλητές και να βοηθούν την ομάδα. Αυτό φυσικά δεν είναι πάντα εύκολο κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα τη φετινή χρονιά. Χάσαμε τρεις παίκτες λόγω οικονομικών προβλημάτων, κάτι που μας πήγε ένα βήμα πίσω τη φετινή σεζόν, κι αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματά μας έως τώρα. Ξεκινάμε ουσιαστικά από το μηδέν».

"Τα καλύτερα μου χρόνια στην Εθνική ανδρών''
Οσον αφορά τα πέντε χρόνια που βρέθηκε στον πάγκο της εθνικής ομάδας ως συνεργάτης του Ουλφ Σέφερτ, θεωρεί ότι οι είναι καλύτερες στιγμές του και τα ματς κόντρα στην Ελλάδα, ως τεχνικός της Κύπρου στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013 θα είναι ιδιαίτερα. "Μάλλον θα αποκλειστούμε, αλλά σίγουρα θα είμαστε και στα τέσσερα ματς (τα άλλα δύο με Βοσνία) ανταγωνιστικοί''. Πάντως παραδέχεται πως του έχει μείνει ένα απωθημένο ως αθλητής. "Σταμάτησα πολύ μικρός το χάντμπολ και τότε ήμουν σε καλό επίπεδο. Πήρα την απόφαση όμως να ασχοληθώ με την προπονητική που μου αρέσει πολύ και με γεμίζει".

''Ο Αιβάζης δεν ήρθε για να πουλήσουμε διαρκείας''
Σε ερώτηση για την παρουσία του Γιάννη Αιβάζη στην ΑΕΚ και για το αν η μεταγραφή έγινε για επικοινωνιακούς λόγους είπε: "Εγώ δεν τα κάνω αυτά. Ο Γιάννης είπε ότι θέλει να βοηθήσει την ομάδα και να προσπαθήσει και ήταν ευπρόσδεκτος, παρότι το επίπεδο του δεν είναι ίδιο με τους άλλους, αφού έπαιζε σε μικρότερες κατηγορίες. Δεν τον πήραμε για να πουλήσουμε διαρκείας. Ακολουθεί όλες τις προπονήσεις και βοηθάει την ομάδα. Τον βλέπω σαν αθλητή, όπως όλους τους άλλους και όχι ως ηθοποιό", κατέληξε.

2 comments

Anonymous said...

Γιαννη,καποιος πρεπει να σου πει οτι δεν ειναι κομμωση αυτη.
Γρηγορα στον κουρεα

Anonymous said...

ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΟΧΗΜΑ.