Εκτός η Ουρουγουάη, αναμένεται η αντικαταστάτρια στον όμιλο της Εθνικής Νέων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Εκτός η Ουρουγουάη, αναμένεται η αντικαταστάτρια στον όμιλο της Εθνικής Νέων


Από www.handball.gr

Αναταραχή προκάλεσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των Νέων, που θα διεξαχθεί σε 40 περίπου μέρες στη Θεσσαλονίκη η μη δήλωσης συμμετοχής της Ουρουγουάης. Παρά την επέκταση της καταληκτικής ημερομηνίας (dead line), από πλευράς Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ΙΗF), η Ουρουγουάη τελικά δεν θα συμμετάσχει και όπως είναι γνωστό η χώρα της Λατινικής Αμερικής ήταν η μια εκ των αντιπάλων της Εθνικής Νέων στον 2ο όμιλο μαζί με την Δανία, Αργεντινή, Κατάρ και Αλγερία. Η ΙΗF αναμένει από την Παναμερικάνικη Συνομοσπονδία να ενημερώσει για την αντικαταστάτρια χώρα.
Αν πάντως αυτό δεν καταστεί δυνατόν δεν αποκλείεται να επιστρατευτεί χώρα και από άλλη Ήπειρο, όπως συνέβη με την Νορβηγία που πήρε τη θέση της Ωκεανίας.

 Η Εθνική Νέων εντωμεταξύ ολοκλήρωσε πριν από λίγες ώρες το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της και οι νεαροί διεθνείς αναχώρησαν για λίγες μέρες ξεκούρασης στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Άλλωστε αναμένεται στη συνέχεια ένα βεβαρημένο πρόγραμμα, μέχρι τους αγώνες του Ιουλίου. Η Εθνική συγκεντρώνεται και πάλι την Τρίτη στο Καρπενήσι όπου στις 13, 14 και 15 θα δώσει 3 δυνατά φιλικά με την ομάδα νέων της Τουρκίας. Στις 19 Ιουνίου αναχωρεί για Κατάρ όπου θα συμμετάσχει σε ένα σημαντικό τουρνουά, όπου εκτός των διοργανωτών θα αντιμετωπίσει και δύο μεγάλες δυνάμεις του Ευρωπαικού χάντμπολ σε αυτήν την ηλικία, τις Σλοβενία και Πορτογαλία. Στη συνέχεια από τις 30 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου η ομάδα θα βρίσκεται στην Αίγυπτο, όπου και εκεί θα συμμετάσχει σε τουρνουά, χωρίς ωστόσο ακόμη να γνωρίζει ποιες χώρες θα αντιμετωπίσει. Μόνιμα στη Θεσσαλονίκη θα εγκατασταθεί από τις 6 του μήνα όταν και θα μπει στην τελική ευθεία για το Παγκόσμιο. "Δουλέψαμε πολύ και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Είμαι ικανοποιημένος από την προσδήλωση που έδειξαν τα παιδιά. Για μας ήταν σοκ ο τραυματισμός του μικρού (σημ. Εριφόπουλος), αλλά έχουμε έναν ακόμη λόγο για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να αγωνιστούμε και γι αυτόν» δήλωσε ο Κώστας Τσαβδαρίδης, λίγο πριν αναχωρήσει χθες η ομάδα από το Καρπενήσι.

No comments