Πρωταθλητής Ρουμανίας ο Ριγανάς! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρωταθλητής Ρουμανίας ο Ριγανάς!

Ο διεθνής δεξιός ίντερ πήρε τον τίτλο με την Κονστάντζα και έγινε ο πρώτος που το καταφέρνει με 4 διαφορετικές ομάδες!


Ο τέταρτος Ελληνας χαντμπολίστας μετά τους Σάββα Καρυπίδη (Σαφχάουζεν- Ελβετία), Σπύρο Μπαλωμένο (Σάβεχοφ- Σουηδία) και Κώστα Τσιλιμπάρη (Κονβερσάνο- Ιταλία) που κατακτά πρωτάθλημα εκτός συνόρων έγινε ο Νίκος Ριγανάς. Ο 27χρονος δεξιός ίντερ πήρε με την Κονστάντζα το φετινό πρωτάθλημα στη Ρουμανία και πλέον στοχεύει στο νταμπλ, αφού το φάιναλ-8 θα διεξαχθεί το διάστημα 24-27 Μαΐου. Ο Κερκυραίος αθλητής παράλληλα έκανε ένα ανεπανάληπτο επίτευγμα όχι μόνο για τα δεδομένα του χάντμπολ, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού αθλητισμού, αφού κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Φίλιππος Βέροιας 2003, Πανελλήνιος 2007, ΠΑΟΚ 2010, Κονστάντζα 2011) και γενικά τρόπαιο με 5, αν υπολογιστεί το κύπελλο με τον Αθηναϊκό το 2006!

«Μου βγήκε η παναγία για να με εμπιστευτούν»

Μιλώντας στο handball.gr ο Νίκος Ριγανάς σχολίασε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Είμαι πολύ χαρούμενος. Μού βγήκε η παναγία για να με εμπιστευτούν, αλλά με την επιμονή μου τα κατάφερα. Δικαιώθηκα για την επιλογή μου. Τώρα θέλω και το κύπελλο και θα είναι σημαντικό να το πάρουμε, διότι τα τελευταία τρία χρόνια η ομάδα χάνει τον τελικό στα πέναλτι»!. Οσο για την επόμενη ημέρα: «Ετσι και αλλιώς έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο, αλλά θα μείνω σίγουρα. Παίζω βασικός, η ομάδα με θέλει και η πόλη είναι φανταστική. Δεν μου λείπει τίποτα πέραν από οικογένεια και φίλους. Η ομάδα είναι πολύ οργανωμένη».

Απο το σοκ στον Κρατσούν

Ο Ριγανάς ήταν από τα πρώτα βιολιά της ομάδας του στο δεύτερο γύρο, αφού ο Ζαν Κρατσούν τον εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα τα Χριστούγεννα. Ο Ρουμάνος τεχνικός είναι ο 4ος κατά σειρά τεχνικός της Κονστάντζα αυτή τη σεζόν που ξεκίνησε με ένα τραγικό συμβάν, με τον θάνατο 44χρονου Ζόραν Κούρτες από ανακοπή καρδιάς. Τη θέση του πήρε ο πρώην τεχνικός του Δούκα Τσβέτκοβιτς, ενώ για μικρό διάστημα υπήρξε συνεργασία στην τεχνική ηγεσία των Μπούλιγκαν- Χάιρι.


Την 25η και προτελευταία αγωνιστική η Κονστάντζα έχει 45 βαθμούς έναντι 37 της 2ης Οντορχέι και η απονομή έγινε στο εντός έδρας ματς κόντρα στην Οραντέα, την οποία η πρωταθλήτρια Ρουμανίας νίκησε με 32-30 με τον Ριγανά να σκοράρει 4 φορές. Μάλιστα συνολικά μέχρι στιγμής έχει πετύχει 64 τέρματα. Αυτό ήταν το 6 πρωτάθλημα και 3ο συνεχόμενο για την Κονστάντζα μετά από αυτά που πήρε τις χρονιές 2004, 2006, 2007, 2009, 2010.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως το μεγαλύτερο τρόπαιο εκτός Ελλάδας το έχει σηκώσει ο Αλέξης Αλβανός με την Γκούμερσμπαχ όταν το 2008 κατέκτησε το ευρωπαϊκό κύπελλο της EHF!

5 comments

Anonymous said...

ase re rigana.....afou o allos o roumanos einai kaliteros apo esena...

Anonymous said...

Αφήστε ρε γατάκια. Γι αυτό ο Ρουμάνος θα φύγει επιδή του έφαγε τη θέση ο Νικόλας

Anonymous said...

sta arx..ia mas!

Anonymous said...

o riganas tou xronou tha girisei ston paok.xthes simfonisan me ton paok

Anonymous said...

xatzh na kaneis kai ereuna posoi komple3ikoi kai abaloi grafoun sto block sou apo zhlof8onia oust re abaloi 8a peite kai gia ton rigana sigoura o anagnwstou einai enas bale esu tous allous