Πρεμιέρα στο «AKROTIRI BEACH HANDBALL 2011»¨ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρεμιέρα στο «AKROTIRI BEACH HANDBALL 2011»¨

Αρχισε το 12ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην άμμο

Υπό το φως των προβολέων ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα στην Περαία Θεσσαλονίκης το εναρκτήριο τουρνουά του 12ου Πανελληνίου πρωταθλήματος, το «AKROTIRI BEACH HANDBALL 2011». Στο τουρνουά συμμετέχουν 14 ομάδες (8 ανδρών και 6 γυναικών), ενώ το δεύτερο θα διεξαχθεί στην Πρέβεζα (PREVEZA BEACH HANDBALL 2011) το διάστημα 16-19 Ιουνίου. Η τελική φάση θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 6-7 Αυγούστου σε τόπο που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Παρά την δύσκολη οικονομική χρονιά, αλλά και το φορτωμένο από διοργανώσεις (Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, Special Olympics, Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Beach Handball Εθνικών ομάδων και Masters Beach Handball) καλοκαίρι, το άθλημα προσπαθεί να κρατήσει σε υψηλά στάνταρ το επίπεδο, που τα τελευταία χρόνια έχει ανεβεί πολύ.

Με το δεξί ο Παναιτωλικός
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναιτωλικός –που στοχεύει σε ένα μετάλλιο στο Μάστερ- ήταν ομάδα που έκλεψε την παράσταση στην πρεμιέρα, αφού εμφανίστηκε ενισχυμένος (παρά την σοβαρή απουσία του σπέσιαλιστ Λαζαρίδη), έχοντας στη σύνθεση του τον Στέλιο Δημάκη, αλλά κυρίως τον Βραζιλιάνο Παγκόσμιο πρωταθλητή Εστέβεζ. Επίσης και φέτος συμμετέχει στην ομάδα ο Γερμανός Μάρτιν Στάντλερ. Με τον τελευταίο να πετυχαίνει 14 γκολ, τον Εστέβεζ 4 και τον Κίτσο 10, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Ζήσης, η ομάδα του Αγρινίου νίκησε 2-0 (21-12, 19-17) τον μαχητικό Ηρακλή, που είχε κορυφαίους τους Βραχιολίδη (15 γκολ) και Μέτση (8 γκολ).

Στα άλλα ματς ο ΠΑΟΚ ή Σάμερ αν προτιμάται, νίκησε 2-0 (17-7, 19-4) την Χθούλου και 2-0 (16-11, 22-12) την Περαία στα δύο πρώτα ματς του τουρνουά. Πρώτος σκόρερ και στα δύο ματς ήταν ο Μαραγκός με 13 και 16 αντίστοιχα. Τέλος στο γυναικείο ματς της ημέρας οι Submarine νίκησαν 2-0 (16-1, 16-5) την Νέμεσις με 14 γκολ της Μάστακα.

«Περιμένουμε περισσότερα από τον Εστέβεζ»

Ο αρχηγός του Ηρακλή Αντώνης Μέτσης είπε: «Οι ομάδες είναι πολύ δυνατές, ειδικά ο Παναιτωλικός που έχει δύο ξένους και προετοιμάζεται για το Μαστερς στη Μάλαγα. Εμείς κατεβαίνουμε πρώτη φορά σαν Ηρακλής και όχι σαν Βάμος, λόγω διαμαρτυρίας για τις περσινές διαιτησίες. Αύριο έχουμε δύο ματς και ελπίζουμε να τα κερδίσουμε για να πάμε στα ημιτελικά. Ηρθαμε εδώ για να χαρούμε το παιχνίδι». Από την πλευρά του ο αρχηγός του Παναιτωλικού Βασίλης Χαραλαμπάκης είπε: «Ο αγώνας μας ήταν νυχτερινός και ο φωτισμός ήταν ελλιπής. Περίμενα πολύ καλύτερο το Βραζιλιάνο. Ισως να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, γι’ αυτό και άλλωστε τον φέραμε και 10 ημέρες νωρίτερα. Ο Μάρτιν ήταν αυτός που ξέρουμε καταπληκτικός. Στο δεύτερο σετ δυσκολευτήκαμε πολύ, θέλουμε ακόμα μοντάρισμα». «Ηταν το πρώτο μας ματς, έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης», σχολίασε ο Γιώργος Κίτσος.

No comments