ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ TOY ΚΥΠΕΛΛΟΥ Η ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ. - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ TOY ΚΥΠΕΛΛΟΥ Η ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ.

Μετά από τρία χρόνια η Αναγέννηση Άρτας θα διεκδικήσει και πάλι το Κύπελλο Ελλάδος στο χαντμπολ γυναικών. Στον 2ο ημιτελικό του φαϊναλ φορ, που έγινε στο Αθλητικό Κέντρο Δαϊς στο Μαρούσι, μπροστά σε 500 θεατές η ομάδα της Ηπείρου μετά από συναρπαστικό παιχνίδι νίκησε με 26-25 τον Παναιτωλικό, που πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή σε φαϊναλ φορ.
Αύριο στις 3μμ η Αναγέννηση Άρτας θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Νέα Ιωνία, που συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό. Στον άλλο ημιτελικό η Αθηναϊκή ομάδα απέκλεισε με 33-19 τις Ελπίδες Δράμας. Ο αυριανός τελικός θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από το αθλητικό ψηφιακό κανάλι της ΕΡΤ (sport+).
Αμφίρροπο και ωραίο ποιοτικά παιχνίδι, έγινε στον 2ο ημιτελικό της διοργάνωσης. Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με 6-5 στο 11ο λεπτό όμως η Αναγέννηση αντέδρασε και με επιμέρους σκορ 6-1 κατάφερε να προηγηθεί με 11-7 στο 16.23. Διατήρησε την διαφορά των πέντε τερμάτων και στο τέλος του πρώτου μέρους, όπου βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 17-12.
Στην επανάληψη, η Αναγέννηση κράτησε την πρωτοβουλία στο σκορ, προηγούμενη πάντα με 5 γκολ. Στο 40΄ προηγήθηκε με 21-16. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν αρκετά συναρπαστικό, είχε γρήγορες φάσεις αλλά και λάθη από τις δυο ομάδες. Ο Παναιτωλικός με ένα σερί 3-0 στο 48.23 κατάφερε και πλησίασε στα 3 γκολ (20-23) και στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος τα λάθη στην επίθεση που έγιναν από την Αναγέννηση, πήγε το παιχνίδι στα δυο τέρματα (24-26 στο 56.08). Όμως στο τελευταίο ένα λεπτό η ομάδα του Σωτήρη Ντάλα ήταν πιο ψύχραιμη και με την εμπειρία της κατάφερε να πάρει τη νίκη με 26-25 και την πρόκριση στον αυριανό τελικό.
Δεκάλεπτα: 5-5, 8-12, 12-17 (ημίχρονο), 15-21, 20-23, 25-26 (τελικό).
Διαιτητές: Τσάκωνας/Τσάμος

Παναιτωλικός ΓΦΣ (Προπονήτρια: Γαβριέλα Ταταράκη-Αφροδίτη Παππά): Ταταράκη, Μπαλατσούκα, Κορομηλά 1, Τσιφογιάννη, Μαυρομμάτη, Ακάρ 10, Ρίμπου 4, Κραμποκούκη 2, Σπυροπούλου, Δήμου, Τσιομπάνου 7, Στάνκοβιτς 1
Αναγέννηση Άρτας (Προπονητής: Σωτήρης Ντάλας): Μπαλάφα 5,Σκουτέλα 6, Χήτα, Βέμη, Δήμου, Βράτσεβα 4, Αποστόλου, Μπρίκα 2, Γκορτζίεβα, Στάνκουτε 3, Καλασνίκοβα, Σκάρα 5
ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Σωτήρης Ντάλας-προπονητής Αναγέννησης Άρτας: «Είμαστε άξιοι νικητές, αν και το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την διαφορά των ομάδων. Ήμασταν σαφώς ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Όπως δήλωσα και χθες, αυτά τα παιχνίδια στα ημιτελικά, τα κερδίζει όποιος το θέλει περισσότερο. Το γυναικείο χαντμπολ αξίζει κάτι περισσότερο. Εύχομαι αύριο ο τελικός να αποτελέσει διαφήμιση για το άθλημα μας και να υπάρξει μεγάλη προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο. Ο πρώτος ημιτελικός όπου η Νέα Ιωνία απέκλεισε τις Ελπίδες Δράμας, δεν είναι κριτήριο, για να μιλήσω για την αυριανή αντίπαλο. Γνωρίζουμε τη Νέα Ιωνία και την θεωρούμε φαβορί».
Γαβριέλα Ταταράκη (παίκτρια-προπονήτρια Παναιτωλικού): «Ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας. Εμείς ήμασταν το αουτσαϊντέρ, κάναμε ότι μπορέσαμε για να σταθούμε με αξιοπρέπεια σε έναν δύσκολο ημιτελικό. Είμαι ευχαριστημένη από την απόδοση των κοριτσιών μας. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες μου αλλά και στα κορίτσια της Αναγέννησης για την απόδοση τους.
Η Άρτα σαφώς είχε μεγαλύτερη εμπειρία σε τέτοια κρίσιμα παιχνίδια. Μέτρησε για εμάς, τα λάθη που κάναμε στα τελευταία λεπτά αλλά και τα λάθη που έκανε η διαιτησία».

1 comment

Anonymous said...

sfagi apo tis liges,na xereste stin oxe to klisto club sas....