"ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

"ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ" ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ

Ολοκληρώθηκε η φάση των «16» του Τσάλεντζ Καπ και έτσι έγιναν γνωστοί οι 7 υποψήφιοι αντίπαλοι της ΑΕΚ για τα προημιτελικά. Αυτοί είναι οι: Αρενταλ (Νορβηγία), Μπακάου (Ρουμανία), Κίμος Κόπερ (Σλοβενία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), Παρτιζάν (Σερβία), Ραντνίτσκι (Σερβία) και Αζοτι Πουλάβι (Πολωνία). Αξίζει να σημειωθεί πως η κλήρωση θα γίνει αύριο στις 12μ. στη Βιέννη και όλες οι ομάδες θα μπουν στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας. Ο πρώτος που θα βγαίνει από την κλήρωση θα είναι ο γηπεδούχος του πρώτου ματς που θα γίνει 26 ή 27 Μαρτίου, ενώ το δεπύτερο μπαλάκι θα αφορά την δεύτερη ομάδα του ζευγαριού που θα έχει τον επαναληπτικό στην έδρα του στις 2 ή 3 Απριλίου. Η κλήρωση της ημιτελικής φάσης θα γίνει την Τρίτη 5 Απριλίου.


ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ «16»

Αρενταλ (Νορβηγία)- Σλόβα (Σλοβενία)* 21-19 και 23-23 (44-42)
Ρούνταρ (Μαυροβούνιο)- Μπακάου (Ρουμανία) 22-31 και 15-40 (37-71)
Γκούιφ (Σουηδία)- Κίμος Κόπερ (Σλοβενία) 32-33 και 24-32 (56-65)
Σπόρτινγκ (Πορτογαλία)- ΑΕΚ (Ελλάδα) 27-23 και 27-32 (54-55)
Μότορ (Ουκρανία)- Μπενφίκα (Πορτογαλία) 28-33 και 23-30 (51-60)
Παρτιζάν (Σερβία)- Μπασαράζ (Λουξεμβούργο) 36-23 και 38-24 (74-47)
Σεν Οτμαρ (Ελβετία)- Ραντνίτσκι (Σερβία)* 24-27 και 28-30 (52-57)
Στορντ (Νορβηγία)- Αζοτι Πουλάβι (Πολωνία) 23-29 και 24-25 (47-54)

* Τα ματς έγιναν και τα δύο σε Νορβηγία και Σερβία αντίστοιχα.


ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΠΕΝΦΙΚΑ, ΚΟΠΕΡ ΚΑΙ ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Ακτινογραφώντας τους υποψήφιους αντιπάλους της ΑΕΚ το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι οι περισσότερες ομάδες είναι στα μέτρα της «Ενωσης». Στην επόμενη φάση όμως θα ήταν καλό να αποφύγει δύο ομάδες που ξεχωρίζουν και αυτές είναι η Πορτογαλική Μπενφίκα, η Σλοβένικη Κόπερ και η Σέρβικη Παρτιζάν.
Οι «αετοί της Λισσαβώνας» έκαναν επίδειξη δύναμης στον προηγούμενο γύρο κόντρα σε μία σταθερή αξία του Ευρωπαϊκού χάντμπολ την Ουκρανική Ζαπορόζιε. Είναι πολύ έμπειρη ομάδα και παίζει στα Ευρωπαϊκά κύπελλα από το 1993 με δύο διαλλείματα (1999-2003, 2003-2007). Μάλιστα το 2008 έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά. αλλά εκεί αποκλείστηκε από την Ρουμάνικη Ρεζίτσα που στην συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο. Επίσης διαθέτει πολλούς διεθνείς αθλητές της Πορτογαλίας, όπως οι Ταβάρες, Καρνειρο, Λόπες, Κόστα, Πεντρόσο. Εχει δύο ξένους τον 33χρονο πανύψηλο (2,04 μ.) Σέρβο αριστερό εξτρεμ Μίλαν Βουτσίτσεβιτς που φέτος έχει πετύχει 10 γκολ στην Ευρώπη (4 ματς) και τον 35χρονο Ρώσο Γκεόργκι Ζάικιν που έχει σκοράρει 11 φορές. Πρώτοι σκόρερ στην Ευρώπη είναι οι Καρνέιρο και Πεντρόσο με 28 και 16 γκολ αντίστοιχα, ενώ στο πρωτάθλημα της χώρας της είναι 4η με 44 βαθμούς σε 18 ματς (15 νίκες, 3 ήττες). Εχει κατακτήσει 7 φορές τον τίτλο, άλλες 3 το κύπελλο, ενώ έχε επίσης 3 Σούπερ Καπ Πορτογαλίας και 2 Λινγκ καπ.

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΤΣΕΛΙΕ
Η Κόπερ είναι μια κλασσική ομάδα της κεντρικής Ευρώπης, προερχόμενη από την Σλοβενία που έχει παράδοση στο άθλημα. Αν και δεν έχει μεγάλη ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (παίζει τα τελευταία 7 χρόνια) είναι τόσο υψηλού επιπέδου ομάδα που έχει καταφέρει να παίξει στον ημιτελικό του EHF το 2008 (αποκλείστηκε από την Κοπεγχάγη), ενώ την επόμενη χρονιά έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντα ζούσε στη σκιά της μεγάλης Πιβοβάρνα Λάσκο και για αυτό δεν έχει καταφέρει να πάρει ποτέ το πρωτάθλημα, όμως φέτος είναι πάνω από την ομάδα του Τσέλιε στη βαθμολογία με 35 βαθμούς σε 21 ματς (17 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες), πίσω από την Γκόρενιε που έχει 40. Στο πρόσφατο παρελθόν έχει κατακτήσει 2 Κύπελλα Σλοβενίας και ένα Σούπερ Καπ. Στη σύνθεση της διαθέτει σπουδαίους αθλητές, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως έχει 6 ξένους! Το μεγάλο όνομα είναιο ο 31χρονος Ουγκρος δεξιός ίντερ Μίλοραντ Κριβοκάπιτς (12 γκολ στην Ευρώπη) που έκανε μεγάλη καριέρα στην Ζέγκεντ. Ο ύψους 2,02 πίβοτ Μπόγιαν Σκόκο από την Βοσνία είναι χαρισματικός αθλητής έχοντας πετύχει 18 γκολ μέχρι στιγμής στην Ευρώπη. Τερματοφύλακας είναι ο 33χρονος Σέρβος Ντάρκο Στάνιτς, ενώ υπάρχει επίσης ο 31χρονος αριστερός ίντερ Οσμαγιτς (Μαυροβούνιο) και ο 26χρονος Σέρβος δεξιός ίντερ Μίρκο Μίρκοβιτς (10 γκολ φέτος). Πρώτος σκόρερ με 20 γκολ είναι ο Σέρβος πλέι μέικερ Ούρος Ελέζοβιτς. Επίσης ξεχωρίζει ο Σλοβένος πίβοτ Ματίαζ Μλακάρ με 14 γκολ.

Ο ΑΓΕΡΑΧΟΣ ΝΕΝΑΝΤ ΜΑΞΙΤΓΣ
Οσον αφορά την Παρτιζάν δεσπόζει η παρουσία του δεξιού ίντερ Νεναντ Μάξιτς. Ο τεράστιος αυτός παίκτης στα 39 του συνεχίζει να πυροβολεί ακατάπαυτα και να είναι ο κορυφαίος της παίκτης της ομάδας στην Ευρώπη, έχοντας πετύχει 29 γκολ. Ο 21χρονος αριστερός εξτρέμ Νεμάνια Ιλιτς είναι το νέο αστέρι του Σέρβικου χάντμπολ, έχοντας πετύχει 31 γκολ ως τώρα, ενώ πολύτιμες βοήθειες δίνει και ο 23χρονος δεξιός ίντερ Μίλος Κονσταντίνοβιτς. Ομάδα με μεγάλη ιστορία, έχοντας βγάλει Χρυσούς Ολυμπιονίκες στο άθλημα και με τεράστια ευρωπαϊκή εμπειρία, αφού συμμετέχει ανελλιπώς στα κύπελλα Ευρώπης εδώ και 30 χρόνια. Εχει παίξει πολλές φορές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία θεωρείται ο ημιτελικός στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1999 και στην ίδια διοργάνωση το 2002. Στο πρωτάθλημα Σερβίας είναι 1η με 28 βαθμούς. Εχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα Σερβίας, 9 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ. Ανεπιθύμητη κλήρωση για πολλούς λόγους και για τις σχέσεις που έχει η ομάδα με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.


ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΛΑΙ ΤΟΥ ΤΣΑΛΕΝΤΖ ΚΑΠ
Στη δεύτερη κατηγορία ομάδων συμπεριλαμβάνονται η Ρουμάνικη Μπακάου, η Σέρβικη Ραντίνσκι, η Νορβηγική Αρενταλ και η Πολωνική Αζοτι.
Η Μπακάου μετά από πολλά χρόνια έπαιξε ξανά στην Ευρώπη τη σεζόν 2008-2009 και κατάφερε στο Τσάλεντζ Καπ να φτάσει στους -8- αποκλείοντας μάλιστα στους -16- τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» του Βορρά είχε χάσει 28-31 στη Μίκρα και παραλίγο να προκριθεί, αφού στη Ρουμανία κέρδισε 29-31! Η Μπακάου έφτασε και πέρσι στους -8-, αλλά αποκλείστηκε από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας που στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο και φέτος για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά φτάνει στα προημιτελικά του θεσμού. Δεν είναι ομάδα που προκαλεί τρόμο και ειδικά φέτος είναι πεσμένη, αφού στο πρωτάθλημα της είναι στην 8η θέση με 14 βαθμούς σε 13 ματς (7 νίκες- 6 ήττες). Εχει στη σύνθεση της τον Γεωργιανό τερματοφύλακα Σότα Τεβτάτζε που το 2004-2005 έπαιξε στον Πανελλήνιο και άλλους 11 ξένους. 7 Μολδαβούς (Μπελεάεφ, Μπούλοφ, Κάραλι, Μαχόβτσοιν, Ποβολόκικο, Σιπούλιν, Βάρτιτς), τον Ούγγρο Αντριαν Σίπος, τον Ρώσο αριστερό ίντερ Ιγκορ Μοσκαλένκο (11 γκολ), τον Ουκρανό πίβοτ Ευγένη Γκουρκόφσκι που έχει σκοράρει 20 φορές και τον Λιθουανό πλέι μέικερ Ζιβίνας Γκριέτζε (11 γκολ). Σταθερή αξία ωστόσο είναι οι Ρουμάνοι Μπόνταρ (δεξί εξτρέμ) και Ροτάρου (πλέι μέικερ) που έχουν πετύχει 30 και 14 γκολ αντίστοιχα. Η κλήρωση αυτή θα είναι στα μέτρα της ΑΕΚ.

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
Στη Σέρβικη Ραντνίτσκι συναντάμε τον περσινό παίκτη του Φιλίππου Ζόραν Ραντόγεβιτς. Ο 30χρονος αριστερός ίντερ είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας στην Ευρώπη με 24 γκολ. Η ομάδα του Κραγκούγιεβατς έχει έναν ξένο τον 32 χρονο Μαυροβούνιο Μομτσιλο Μπόζοβιτς. Φέτος είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια (πάνω από 20) που παίζει στα Κύπελλα Ευρώπης, ενώ στο πρωτάθλημα της είναι 7η με 17η πόντους. Είναι μία επιθυμητή αντίπαλος για την ΑΕΚ.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΡΕΣ
Και τέλος υπάρχουν η Πολωνική Αζοτι και η Νορβηγική Αρενταλ που είναι πρωτάρες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Αζοτι έχει τρεις ξένους τον Λιθουανό δεξιό εξτρέμ Ντιμίτρι Αφανασίεφ (5 γκολ), τον Λευκορώσο αριστερό ίντερ Ολεγκ Σεμέκοφ (4 γκολ) και τον 33χρονο Ουκρανό δεξιό ίντερ Ντιμίτρι Ζίντσουκ που έχει σκοράρει 18 φορές. Πιο παραγωγικός παίκτης όμως είναι ο Ζίντροφ, που έχει πετύχει σε 4 ματς 37 γκολ! Στο πρωτάθλημα της χώρας της είναι 6η με 17 βαθμούς (21 μακριά από την κορυφή) έχοντας 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 9 ήττες! Είναι μια ομάδα από την ομάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα η ΑΕΚ.
Η Αρενταλ έχει στη σύνθεση της έναν ξένο τον Δανό πίβο Αντερς Κρίστενσεν (26 ετών- 2,00 μέτρα). Ο αριστερός ίντερ Χοφστοχλ με 17 γκολ είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της, ενώ στο σκοράρισμα βοηθάει και ο δεξιός εξτρέμ Πόουλσεν (15 γκολ).
Στο πρωτάθλημα της Νορβηγίας κάνει καλή πορεία, όντας στην 4η θέση με 22 βαθμούς (10 νίκες, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες) σε 16 ματς και το κοινό χαρακτηριστικό της με την ΑΕΚ είναι η σκληρή της άμυνα. Μάλιστα στο πρωτάθλημα έχει μακράν την καλύτερη άμυνα με 383 γκολ παθητικό και οι αμέσως επόμενες είναι της πρωτοπόρου Ελβερούμ με 412 και της Φιλινγκεν με 431. Παρόλα αυτά θα είναι μια κλήρωση βατή για την «Ενωση».

4 comments

Skandalis Vasilis said...

Στη Radnicki αγωνίζεται ακόμη ένας γνωστός από το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ivan Milincic που αγωνίστηκε για δύο χρόνια στον Απόλλωνα καλαμαριάς , με μεγάλη επιτυχία.Πρόκειται για εξαιρετικό αμυντικό ο οποίος μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της περιφέρειας.

Anonymous said...

bravo kosta.... polu kalo arthro!!!

Anonymous said...

akoma na vgoun ola sto fos.proslipseis,diagonismoi,amoives,palataki

http://et.diavgeia.gov.gr/f/hellenic_handball_federation

Anonymous said...

RE KALOS TIN PARTIZAN....ADE NA DOUME THEAMA.