Ποιος να συγκριθεί μαζί σου; - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ποιος να συγκριθεί μαζί σου;

Η Γαλλία προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, νικώντας 29-26 τη Σουηδία.

Πρόσω ολοταχώς για την κατάκτηση του 4ου συνεχόμενου τροπαίου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες (2008), το Παγκόσμιο πρωτάθλημα (2009) και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2010), του 4ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος της ιστορίας και του 13ου συνολικά (9 την τελευταία δεκαετία) μεταλλίου στο παλμαρέ της βρίσκεται η Γαλλία. Αν καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο της θα είναι η πρώτη ομάδα που το καταφέρνει μετά το 1974 και τη Ρουμανία.
Η αρμάδα του Κλοντ Ονεστά παρέσυρε στο διάβα της και την διοργανώτρια Σουηδία μπροστά σε 12.000 θεατές στο Μάλμε και με την νίκη της 29-26 πήρε σπουδαία πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.
Οι «Τρικολόρ» περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους μετά το τέλος του 2ου ημιτελικού μεταξύ Δανίας και Ισπανίας που αρχίζει σε λίγη ώρα στο Κρίστιανσταντ.
Η παρέα του Νίκολα Καράμπατιτς βρέθηκε πίσω στο σκορ στα πρώτα έξι λεπτά του ματς όταν οι Σουηδοί προηγήθηκαν 4-2. Στη συνέχεια προηγήθηκαν 5-4 (11’), 8-5 (16’), 11-10 (25’) και 15-12 στο ημίχρονο. Στις αρχές του δευτέρου η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +5 17-12 (33’) και λίγο αργότερα στο +7, 24-17 στο 44’ και κάπου εκεί το ματς ουσιαστικά τελείωσε. Οι γηπεδούχοι έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψουν στο ματς, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να έχουν μια αξιοπρεπή ήττα μειώνοντας στο 56’ 25-23 και στο 58’ 26-24, αλλά δύο πετυχημένοι αιφνιδιασμοί (η Γαλλία είχε 8/8) του Γκιγκού τους… ξέραναν για να έρθει το τελικό 29-26.

Την πέρασε…. πριονοκορδέλα
Ο «κορδελάκιας» Χάνσεν και ο Λάντιν οδήγησαν την Δανία στο 28-24 επί της Ισπανίας
Το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεκδικήσει στον Κυριακάτικο τελικό –τον δεύτερο μετά το 1967- κόντρα στην Γαλλία η Δανία. Οι Σκανδιναβοί νίκησαν 28-24 την Ισπανία στον δεύτερο ημιτελικό που έγινε στο Κρίστιανσταντ, έχοντας σε μεγαλειώδη φόρμα τον Μίκελ Χάνσεν (9 γκολ) που σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε και τον τερματοφύλακα Λάντιν (15/34 επεμβάσεις με 44%) που αναδείχθηκε και MVP του ματς. Αξίζει να σημειωθεί πως η Δανία που έχει κατακτήσει και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο του 2007, αλλά και τέσσερα μετάλλια (ένα χρυσό το 2008 και τρία χάλκινα) σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αναμένεται να παίξει εντός έδρας στον μεγάλο τελικό όπως έχει κάνει μέχρι τώρα σε όλα τα παιχνίδια της. Εξάλλου αρκετοί χιλιάδες Δανοί βρίσκονται στη Σουηδία για να συμπαρασταθούν στην χώρα τους. Χαρακτηριστική εξάλλου είναι και η δήλωση του προπονητή της Γαλλίας Κλοντ Ονεστά μετά τον 1ο ημιτελικό με την Σουηδία: «Αν παίξουμε με την Δανία στον τελικό θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα αντιμετωπίσουμε στην ίδια διοργάνωση δύο γηπεδούχες ομάδες»!
Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Δανοί είχαν από την αρχή το προβάδισμα και είναι χαρακτηριστικό πως οι Ισπανοί δεν προηγήθηκαν ούτε μία φορά! Η ομάδα του Βίλμπεκ προηγήθηκε 10-6 στο 15’, όμως οι «Φούριας Ρόχας» απάντησαν και ισοφάρισαν 10-10 (22’). Οι Δανοί ωστόσο συνέχισαν σε υψηλό ρυθμό και κατάφεραν να ξαναπάρουν διαφορά τριών γκολ (15-12, 16-13) που έφτασε και τα τέσσερα 17-13 στο 38’ Οι Ισπανοί μείωσαν και έφτασαν τη διαφορά στο γκολ και για τα επόμενα 10 λεπτά το παιχνίδι πήγαινε γκολ- γκολ με τους Ισπανούς να ισοφαρίζουν μετά από ώρα στο 54’ (23-23). Εκεί όμως ένα νέο σερί 4-0 των Δανών έδωσε τη… χαριστική βολή στην ομάδα του Ριβέρα.
Στα highlights του τουρνουά είναι το γκολ του Σάρουπ στον Στέρμπικ στο 18-16 του ματς με φάλτσο από μηδέν γωνία με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του Σερβοισπανού. Για το χάλκινο μετάλλιο θα παίξουν Ισπανία- Σουηδία.


Στο προολυμπιακό τουρνουά η Ουγγαρία!
Πολύ σπουδαία επιτυχία για την Ουγγαρία που από το… πουθενά όχι μόνο κατάφερε να πάρει την 7η θέση στον κόσμο, αλλά και να εξασφαλίσει την παρουσία της σε ένα από τα προολυμπιακά τουρνουά που θα γίνουν τον Απρίλιο του 2012. Οι «Μαγιάροι» νίκησαν 31-28 την Πολωνία, η οποία κατέλαβε την 8η θέση και πλέον θα πρέπει να πάρει μία θέση στην πρώτη τριάδα του επόμενου Ευρωπαϊκού (2012 στη Σερβία) για να καταφέρει να διεκδικήσει πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

5η θέση για Κροατία
Με νίκη ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Παγκόσμιο η Κροατία που κατέλαβε τελικά την 5η θέση επικρατώντας 34-33 της Ισλανδίας που θα αρκεστεί στην 6η θέση. Οι Κροάτες κρατούσαν την νίκη στα χέρια τους, αλλά παραλίγο να την χάσουν. Με επιμέρους σκορ 8-2 προηγήθηκαν 33-27 στο 52’ (από 25-25 στο 44’), αλλά παραλίγο να τιμωρηθούν για το γεγονός πως πίστεψαν πως τελείωσε το ματς. Οι Ισλανδοί με επιμέρους σκορ 6-1 έφτασαν στο 34-33 και θα μπορούσαν να οδηγήσουν το ματς στην παράταση, αλλά στην τελευταία επίθεση 7 δευτερολέπτων που είχαν στην διάθεση τους έκαναν λάθος.

Επεσε το site της IHF!
Λόγω των πολιτικών αναταραχών που υπάρχουν στην Αίγυπτο έπεσε το site της Παγκόσμιας ομοσπονδίας χάντμπολ. Ο σέρβερ βρίσκεται στο Κάιρο και όλες οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και φυσικά το internet στη χώρα είναι απενεργοποιημένες μέχρι νεοτέρας. Τώρα στην ερώτηση γιατί η βάση του site της IHF να βρίσκεται στην Αίγυπτο, ενώ η ομοσπονδία έχει έδρα την Ελβετία, η απάντηση είναι επειδή από εκεί κατάγεται ο πρόεδρος της Dr Μουσταφά Χασάν!

9 comments

Anonymous said...

PAIDES AYTO POU GINETAI ME AEK KAI DIOMhDH EINAI NTROPH PLEON.
OSOI EIDAN CONN X KATALAVAN POSO PROSPA8HSE TO DIDYMO NA KRATHSEI ZWNTAnO TON DIOMHDH. 25-42 FOUL, 2-7 DILEPTES...

MA8AINW OTI O KARAPANOS ORGIASE STO TELSO STO AEK FILIPPOS KAI H AEK GYRISE TO MATS.EINAI TO DEYTERO MATSAKI STH SEIRA POU PAIRNEI ETSI H AEK.

PRAGMATIKA NTROPH....

Anonymous said...

ayto poy kanei o HASAN oyte o AGELOYDIS den to kanei....toylaxiston o stelios afise to ktirio stoys xamoytzides.....

Anonymous said...

Eimoun sto kilikio tou virona,o karapanos orgiase sto telos,mexrh apofaseis tou xronh allaze!!!!alla to penalnty sto telos to katalave k o papous apo to kilikio!!!

Anonymous said...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΦΩΛΑ ΑΕΚΤΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ ΜΕΤΟ ΠΑΟΚ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΖΕΙ

Anonymous said...

ΑΝ ΚΕΡΔΙΖΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ;

Anonymous said...

ΕΠΕΙΔΗ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ, Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΗΤΑΝ ΠΕΝΑΛΤΥ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ, ΝΤΕΣΚΑΛΙΦΙΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ, 8 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ, 3 ΒΟΛΕΣ, ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ... ΚΑΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ!!! ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ, ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ!!! ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΧΘΕΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ-ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΣΑΤΕ.

Anonymous said...

na pliroforiso ton 6:40 oti to xirotero pragma ine ine i parapliroforisi.file ama den kseris tous kanonismous min vgazis siberasmata.i sigekrimeni fasi itan kathara gia 6 mines ipoxreotiki adia stin katharistria tou gipedou anef apodoxon ke ektelestiko aposspasma ton pappou.

Anonymous said...

popo klama ta paokakia

Anonymous said...

Κύριε Χατζηδημητρίου το σωστό είναι ''πρόσω ολοταχώς'' και όχι ΄΄προς ολοταχώς'' όπως γράφετε στην αρχή του κειμένου σας.Με εκτίμηση διότι διαβάζουν και μικρά παιδια.Ευχαριστώ!