ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΧΕ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΟΥΚΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΧΕ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΟΥΚΑ

Σε απάντηση ανακοίνωσης του ΑΣΕ Δούκα από την ΟΧΕ δηλώνονται τα παρακάτω:

Η ανακοίνωση του ΑΣΕ Δούκα αποτελεί άλλη μια πράξη (ελπίζουμε η τελευταία) στο θέατρο του παραλόγου που ζούμε τις τελευταίες ημέρες. Πρωταγωνιστής της πράξης αυτής είναι, το στενό και κοντόφθαλμο σωματειακό συμφέρον και όχι το συνολικό συμφέρον του αθλήματος το οποίο και επικαλείστε.

Είναι γεγονός, ότι η ΟΧΕ ανέμενε μια τέτοια ίδιους αντίδραση, καθόσον δείγματα των προθέσεων του σωματείου είχαν δοθεί αμέσως μετά τα συμβάντα της Λαμίας και πριν καν ακόμα εκδοθεί η πρωτόδικη απόφαση. Πριν ακόμα καθαριστούν το γήπεδο και το Κέντρο της Λαμίας από τα συντρίμμια, η μόνη ανησυχία του ΑΣΕΔ -με περιτύλιγμα πάντα το καλό του αθλήματος-ήταν πότε θα παίξει αγώνα για να διεκδικήσει το Κύπελλο.

Σε ότι αφορά την ουσία, η ΟΧΕ δηλώνει ότι οι αποφάσεις της λαμβάνονται έχοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, τις κρατούσες συνθήκες και όχι τα διάφορα σωματειακά συμφέροντα. Έτσι λοιπόν, η Διοίκηση έκρινε ότι δεν μπορούσε να ορίσει κανένα αγώνα πριν την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης και φυσικά εν μέσω της προσπάθειας της Εθνικής Ομάδας. Μετά την ανακοίνωση των ποινών και κατόπιν διαβούλευσης με την νομική της υπηρεσία, η ΟΧΕ αποφάσισε να περιμένει τυχόν άσκηση προσφυγών από τα τιμωρημένα σωματεία και σε περίπτωση που αυτό γινόταν, να αναμείνει και το αποτέλεσμα της δευτεροβάθμιας εκδίκασης πριν προχωρήσει σε οποιοδήποτε ορισμό αγώνων, προκειμένου να αποφευχθούν οποιαδήποτε διαδικαστικά προβλήματα εκ των υστέρων, στην περίπτωση αλλαγής της πρωτοβάθμιας απόφασης. Μέχρι και την προχθεσινή ανακοίνωση της ΟΧΕ για την μετάθεση των αγώνων για τον Σεπτέμβριο, δυστυχώς δεν είχε καν οριστεί ημερομηνία εκδίκασης από το ΑΣΕΑΔ ενώ ταυτόχρονα είχε ανακοινωθεί και απεργία δικηγόρων. Με δεδομένα όλα αυτά η ΟΧΕ έκρινε σκόπιμο να απαλλάξει τα σωματεία από την αναμονή και να μην προβεί σε διοργάνωση αγώνων εν μέσω του καλοκαιριού.

Σχετικά με το που βασίζεται η απόφαση αυτή, θα έπρεπε στον ΑΣΕ Δούκα να γνωρίζουν ότι ούτως ή άλλως η περίοδος διεξαγωγής αγώνων Κυπέλου σύμφωνα με την Γενική προκήρυξη 2009-2010 έχει λήξει από 31/5/2010. Συνεπώς και το προφανές αίτημα του για άμεση διεξαγωγή αγώνων τυπικά κινείται εκτός των πλαισίων της προκήρυξης. Παρ’ όλα αυτά η ΟΧΕ, μη θέλοντας να στερήσει το δικαίωμα διεκδίκησης ενός τίτλου στα δύο σωματεία τα οποία δεν είχαν συμμετοχή στα γεγονότα (κατόπιν και δικών τους παραινέσεων), σεβόμενη τα νόμιμα δικαιώματα των άλλων δύο σωματείων, αλλά και πιστεύοντας ότι πρέπει να ανακηρυχθεί ένας Κυπελλούχος, προχώρησε με την διαδικασία που περιγράφεται ανωτέρω.

Σε ότι αφορά το θέμα της συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, από την στιγμή που υπάρχει το αντικειμενικό ζήτημα της μη ύπαρξης Κυπελλούχου, δηλώνουμε ότι η ΟΧΕ έχει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα (σύμφωνα και με την προκήρυξη) να επιλέξει τόσο τον τρόπο, όσο και το ποιες εκ των δικαιουμένων ομάδων θα την εκπροσωπήσουν στις διαφορετικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις ( Κύπελλο Κυπελλούχων και Τσαλλεντζ Καπ) και αυτό θα αποφασιστεί εντός των χρονικών ορίων που θέτει η EHF .

Τέλος, τους χαρακτηρισμούς περί ανεπάρκειας και ανευθυνότητας τους επιστρέφουμε σε εκείνους που με την πρόφαση του ενδιαφέροντος για το καλό του αθλήματος προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις σωματειακές τους φιλοδοξίες, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο.

No comments