ΤΟΥΡΚΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 30-22 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΤΟΥΡΚΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 30-22

Την ήττα με 30-22 γνώρισε στη Σμύρνη η εθνική ομάδα χαντμπολ γυναικών από το αντίστοιχο συγκρότημα της Τουρκίας (ημίχρονο: 17-13), μπροστά σε 300 θεατές, για την 4η αγωνιστική του 5ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2010.
Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και η απόδοση της δεν είχε καμία σχέση με την βαριά ήττα που γνώρισε την Μ. Τετάρτη από τις Τουρκάλες με 27-14 στην Θεσσαλονίκη.
Ειδικά στο πρώτο μέρος η εθνική μας έπαιξε πολύ καλά στην άμυνα, με σωστές επιθετικές επιλογές. Στην επανάληψη έκανε «κοιλιά» στο πρώτο δεκάλεπτο (30΄-40΄) , δεν σημείωσε τέρμα με τις Τουρκάλες να ξεφεύγουν με 8 γκολ στο παιχνίδι. Η ελληνική ομάδα μετά το 40ο λεπτό μπόρεσε και αντέδρασε, ξαναμπήκε στο παιχνίδι και αν ήταν πιο προσεχτική στην επίθεση σίγουρα η διαφορά στο τελικό σκορ θα ήταν μικρότερη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 12ο λεπτό της συνάντησης, υπήρξε διακοπή ρεύματος, με αποτέλεσμα να σβήσουν τα φώτα στο γήπεδο για 5 λεπτά. Εκείνη την στιγμή ο αγώνας ήταν ισόπαλος 11-11.

Διαιτητές: Ρεπενσέκ-Ποζεζνίκ (Σλοβενία).
Δίλεπτα: 4 για την Τουρκία, 4 για την Ελλάδα.
Πέναλτι: 5/5 για Τουρκία, 6/4 για Ελλάδα.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Πέτερ Κόβατς): Ιμαμόγλου, Ανγκούν 1, Σαλίς 4, Γκουντάρ, Οζέλ 5, Οτζούρκ, Νταϊγιάτ, Ισκεντέρογλου 8, Τινκάογλου, Γιαμάν, Πεκμουτλού 5, Αϊντογκάν 2, Αταλάρ, Σαχίν 5.
ΕΛΛΑΔΑ (Βέλιμιρ Πένιοβιτς): Κόρρα, Δημητρίου 3, Μάστακα 2, Φωτειάδου 3, Στρατάκη, Ποιμενίδου 4, Στράτου, Βαφειάδου, Βασιλειάδου, Λογδανίδου, Παπανικολάου 2, Τσάκαλου 8, Μπαλάφα, Παπάζογλου.
--Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της εθνικής μας ομάδας Βέλιμιρ Πένιοβιτς ανέφερε: «Είναι το καλύτερο παιχνίδι, που έχουμε κάνει, τους τελευταίους 10 μήνες, στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αλλά και στους Μεσογειακούς Αγώνες. Η ομάδα ήταν πολύ καλή στα πρώτα 25 λεπτά. Είχαμε ένα πρόβλημα από το 30΄ έως το 40΄, με κενά στην απόδοση μας, αλλά μπορέσαμε και αντιδράσαμε και πάλι, ξαναμπαίνοντας στο παιχνίδι. Αν τα κορίτσια ήταν πιο προσεχτικά στα τελευταία λεπτά, με τα σουτ που είχαν, σίγουρα το σκορ για την εθνική μας θα ήταν καλύτερο. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συνολική παρουσία της ομάδας, που ήταν τελείως διαφορετική με την απόδοση της πριν 4 ημέρες στην Θεσσαλονίκη».
--Στον άλλο αγώνα του 5ου ομίλου: Ισπανία-Σερβία: 29-25.
--Η βαθμολογία του ομίλου:
1) Ισπανία (112-85) 8 βαθμοί
2) Σερβία (122-98)  4
3) Τουρκία (113-98)  4
4) Ελλάδα   (68-134)  0.

-Στον άλλο αγώνα του 5ου ομίλου: Ισπανία-Σερβία: 29-25.


--Η βαθμολογία του ομίλου:


1) Ισπανία (112-85) 8 βαθμοί


2) Σερβία (122-98)  4


3) Τουρκία (113-98)  4


4) Ελλάδα   (68-134)  0.

--Τον αγώνα Τουρκία-Ελλάδα παρακολούθησε και η πρόξενος της Ελλάδας στην Σμύρνη κ. Χαρά Σκολαρίκου.
--Το παιχνίδι μεταδόθηκε απευθείας από το 3ο κανάλι της Δημόσιας Τουρκικής Τηλεόρασης (ΤRT-3).
--Η ελληνική αποστολή δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην λειτουργία της Ανάστασης που έγινε στον ορθόδοξο ναό της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη, αφού η λειτουργία άρχιζε στις 8 το βράδυ δηλαδή την ώρα που έπαιζε στο «Celal Atik Spor Salon».

Πάσχα στη Χίο
Για λίγες ώρες η ελληνική αποστολή βρέθηκε στη Χίο, όπου γιόρτασε το Πάσχο, το μεσημέρι της Κυριακής επιστρέφοντας από την Σμύρνη.
Η εθνική μας έφθασε στις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι της Χίου από το Τσεσμέ  και την υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης (ΔΟΝΑ) Δήμου Χίου κ. Μιχάλης Κοντούδης.
Λίγο μετά τη 1.30μμ η αποστολή της εθνικής μας (αθλήτριες, προπονητές, συνοδοί), έστω και μακριά από τα σπίτια τους, απόλαυσαν το πασχαλινό τραπέζι που ήταν προσφορά από τον ΔΟΝΑ του Δήμου Χίου.
Μέχρι τις 7.30μμ που έπρεπε να αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο της Χίου προκειμένου να πετάξουν στις 9μμ για την Αθήνα, τα μέλη της εθνικής μας, κατέλυσαν στο ξενοδοχείο «Χανδρής» στη Χίο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ
 


 

3 comments

Anonymous said...

http://www.sport-fm.gr/article/224193

σπουδαία η επιλογή της φωτογραφίας! ξυπνηστε εκει στην ΟΧΕ ειναι δυνατον να μην καλουνται αθλητριες της αξίας της Καζακη;

Anonymous said...

oreos o penia.. 4-5 xronia xriazete gia na diksi o proponitis to ergo tu.. osa theli gia vgi sti sidaksi diladi. kala tin exis vri ti kota me ta xrisa avga.ke giati re megale na afisun esena gia 4-5 xronia ? gia na kanis ''ananeosi''? i tha tus alaksis nootropia? exis di pos trexi sto gipedo i pedula i fotiadou?? gamo tis ananeosis kanis..ke se 4-5 xronia tha trexi ke pio grigora
ala kata tin gnomi su ixame kali psixologia to savvato sti smirni..xasame me to timitiko -8,bravo
tulaxiston prolaves se 3 meres ke dulepse stin ..psixologia.

Anonymous said...

mas kseftylizoun ta koritsia tis ethnikis! einai anaksies! kai handball stin ellada den iparxei!pera apo dio tris to poli ksenes athlitries pou exun katakairous erthei gia na plaisiosoun kapoies omades oles oi alles einai mapes!gia ti epipedo milame? edw mas lete kali tin freser k tin krumova.einai dinaton? aftes mono stin elladitsa mporoun na paiksoun handball.k i kathemia gia ton diko tis logo.kala gnosto i krumova oti ta trwei apo kapoious.