Χαλκιδης: «Υπάρχει δόλος» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Χαλκιδης: «Υπάρχει δόλος»


Άλλο ένα άσχημο γεγονός που βλάπτει την Εθνική ομάδα των ανδρών εν όψει των πλέι- οφ του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2011 με την Γερμανία διαδραματίστηκε στην Μπουντεσλίγκα. Δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα –που είχε ήδη κριθεί, αφού το σκορ ήταν 28-26- Φούχσε Βερολίνου- Βέτσλαρ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων και της Εθνικής Γερμανίας Σίλβιο Χαινεβέτερ βγαίνει εκτός εστίας με σαφή πρόθεση να χτυπήσει τον εξτρέμ των φιλοξενούμενων Μάικλ Αλεντορφ πάνω στην προσπάθεια του για σουτ. Ο Γιώργος Χαλκίδης μπαίνει ανάμεσα τους προκειμένου να προστατέψει τον συμπαίκτη του, αλλά η σύρραξη γενικεύεται με περισσότερους παίκτες και από δύο ομάδες. Ο Ελληνας πίβοτ δέχεται επίθεση από τον Χάινεβετερ και τον Ολλανδό Μπούλτ την ώρα που είναι πεσμένος στις διαφημιστικές πινακίδες και στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί δαγκώνει τον δεύτερο στο χέρι. Από όλα τα παραπάνω οι γερμανοί διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα μόνο την κίνηση του 33χρονου Ελληνα. Η γερμανική ομοσπονδία μετά από συμβούλιο που έκανε και παρίστατο –όλως τυχαίος- και ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «Πάντσερ» Χάινερ Μπραντ, τιμώρησε τον Χαλκίδη με πέντε αγωνιστικές αποκλεισμό (την μέγιστη ποινή για τέτοιες περιπτώσεις) και 3.000 Ευρώ πρόστιμο. «Είναι μια σκανδαλώδης και πρωτοφανής απόφαση που μάλιστα δεν είναι εφέσιμη. Υπάρχει δόλος. Σε τέτοιες περιπτώσεις η τιμωρία δεν υπερβαίνει τις 2 αγωνιστικές. Προσπάθησα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αυτή η ποινή έχει προέκταση την Εθνική ομάδα. Θέλουν να εκμηδενίσουν την πιθανότητα να τους αποκλείσουμε», σχολίασε ο «πύργος» της Εθνικής. Σίγουρα πάντως δεν είναι τυχαία αυτή η απόφαση λίγες εβδομάδες αργότερα από το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του διεθνή γερμανού Χόλγκερ Γκλάντορφ στον Αλέξη Αλβανό που τον άφησε 5 μήνες εκτός δράσης και η ποινή του Χαλκίδη, που είναι μέσα στους 3-4 καλύτερους αμυντικούς της Ευρώπης σημαίνει ότι δεν θα έχει αγώνες στα πόδια του και θα είναι ανέτοιμος για τα ματς του Ιουνίου!


Στήριξη από Βέτσλαρ
Η ομάδα του Γιώργου Χαλκίδη μπορεί να καταδίκασε την ενέργεια του διεθνή πίβοτ, όμως τον στηρίζει 100% και ζητάει και την τιμωρία του Χάινεβετερ που ουσιαστικά είναι ο ηθικός αυτουργός της όλης σύρραξης. «Ο Χαλκίδης δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος και θα πρέπει να επιρριφθούν ευθύνες και στο Χαϊνεβέτερ που ήταν συνέχεια προκλητικός», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Βέτσλαρ. Ο Χάινεβετερ σε όλο το ματς ήταν εριστικός και έκανε συνέχεια χειρονομίες στον πάγκο της Βέτσλαρ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως για την συμπεριφορά του στην διάρκεια του ματς είχε δεχθεί δίλεπτη αποβολή.


 

3 comments

Anonymous said...

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ...........ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ.ΟΛΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ- ΜΕΡΙΚΟΙ

Anonymous said...

ego nomizw oti i merkel einai apo pisw!!aytoi oi germanarades einai ikanoi na min pidiksoyn ena xrono ama toys pei oti einai gia to ethniko kalo!:):)

Anonymous said...

ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ!