ΜΕ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΜΕ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ

Πραγματοποιήθηκε  στη Βιέννη στα γραφεία της EHF, η κλήρωση για τα προκριματικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών για το 2011 .

Τα προκριματικά για το Παγκόσμιο του 2011 θα διεξαχθούν σε 5 ομίλους των 3 ομάδων και 2 ομίλους των 4 ομάδων από τις 11-17 Ιανουαρίου σε μια έδρα ανά όμιλο κατόπιν κλήρωσης, εκτός και εάν οι τρεις ομάδες αποφασίσουν  από κοινού να γίνουν οι αγώνες μέσα -έξω.

Αναλυτικά οι όμιλοι όπως προέκυψαν από την κλήρωση:
1ος Λευκορωσία, Ελβετία, Κύπρος, Νησιά Φερόα
2ος Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ρουμανία, Φινλανδία, Μεγ. Βρετανία
3ος Σλοβακία, Ισραήλ, Βουλγαρία
4ος Ολλανδία, Εσθονία, Βέλγιο
5ος Μαυροβούνιο, Ελλάδα, Ιταλία
6ος Πορτογαλία, Λετονία, Λουξεμβούργο
7ος ΠΓΔΜ, Λιθουανία, Τουρκία

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΔΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Σχετικά με την έδρα διεξαγωγής των αγώνων, στον 5ο όμιλο που ανήκει η Ελλάδα, όπως προέκυψε από ξεχωριστή κλήρωση, δικαίωμα έδρας έχει πρώτη η Ιταλία δεύτερο το Μαυροβούνιο και τρίτη η Ελλάδα.

Η σειρά με την οποία θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες στον όμιλό μας έχουν ως εξής:
Μαυροβούνιο-Ελλάδα
Μαυροβούνιο -Ιταλία
Ελλάδα-Ιταλία

Ο νικητής από  κάθε όμιλο προκρίνεται στα πλέϊ οφ τα οποία θα  γίνουν 12/13 Ιουνίου και 19/20 Ιουλίου 2010.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΤΖΟΣ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ:
«Το ελληνικό χάντμπολ χρειάζεται μια επιτυχία. Θα πρέπει με υπερπροσπάθεια δική μας και των παικτών να φτάσουμε στην πρόκριση στα play off.Το Μαυροβούνιο είναι πολύ πιο δυνατή ομάδα από την Ιταλία. Γνωρίζουμε και τις δυο ομάδες και θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να βρίσκεται η ομάδα στην καλύτερη φυσική και αγωνιστική  κατάσταση, να είναι υγιείς οι παίκτες και να δώσουμε τον αγώνα αυτό με όλες μας τις δυνάμεις».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΑΤΡΟΥΔΗΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:
«Εφόσον η Ιταλία αποδεχθεί το αποτέλεσμα της κλήρωσης που αφορά την έδρα, τότε η μάχη θα περιοριστεί μεταξύ της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου, δυο ισοδύναμων συγκροτημάτων. Με βάση τη σκληρή δουλειά που θα κάνουμε κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις της ομάδας θεωρώ ότι στη μάχη με το Μαυροβούνιο θα είμαστε καλύτεροι και θα προκριθούμε».

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΔΕΛΛΙΟΣ-ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ:
«Εάν οι αγώνες γίνουν στην Ιταλία θα έχουμε δυο δυνατούς αντιπάλους να αντιμετωπίσουμε ,γιατί η Ιταλία θα έχει στο πλευρό της τον κόσμο αλλά το Μαυροβούνιο εάν κατεβάσει όλους τους παίκτες του, θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος. Εμείς στους δυο αυτούς αγώνες θα τα δώσουμε όλα με στόχο τη νίκη και στα δυο παιχνίδια»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ-ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΙΚΤΗΣ  ΓΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ:
«Αποφύγαμε τα μεγαθήρια. Το Μαυροβούνιο προέρχεται από μια άσχημη περίοδο. Αυτό έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία. Εάν ανασυγκροτηθούν θα είναι στα υπέρ του εάν όχι θα είναι εις βάρος του. Την Ιταλία την ξέρουμε. Την τελική κρίση πρέπει να την κάνουμε λίγες μέρες πριν τους αγώνες για να δούμε πως θα είναι η εθνική μας ομάδα. Εάν είναι όπως πραγματικά τη θέλουμε, τότε θα υπάρξει βεβαιότητα για την πρόκριση»

ΚΟΤΕΛΙΔΑΣ: «ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ»
Ο διεθνής παίκτης του ΑΣΕ Δούκα Αλέξης Κοτελίδας αναφερόμενος στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της ομάδας του τόνισε: «Είχα  ένα περίεργο συναίσθημα στην πρεμιέρα της προετοιμασία του ΑΣΕ Δούκα, μετά από 23 χρόνια στον Πανελλήνιο και 12 χρόνια στην πρώτη ομάδα των Ολυμπιονικών. Μας περιμένει σκληρή δουλειά στο νέο σύλλογο. Θα ακολουθήσουμε τις εντολές του προπονητή μας και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Ο Πανελλήνιος μου είχε κάνει μια πρόταση την οποία δεν την δέχθηκα και δέχθηκα την πρόταση του ΑΣΕ Δούκα. Πιστεύω χρειαζόμουν μια αλλαγή . Έφυγα σα φίλος από τoν Πανελλήνιο και κάποια στιγμή μπορεί να ξαναγυρίσω. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο του τμήματος Δημήτρη Μίχα διότι χάρη στη δική του συμβολή ο Πανελλήνιος έφτασε πολύ ψηλά.  Ακόμα όταν μιλάμε για φυσικό αρχηγό μιας ομάδας δίπλα πρέπει να έχουμε το όνομα του Γιώργου Ζαραβίνα , ο οποίος κρατά ψηλά τη σημαία του συλλόγου. Εύχομαι σε όλους καλή αρχή, με υγεία και χωρίς τραυματισμούς και να έχουμε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό το οποίο θα προσελκύει ακόμα περισσότερο τους φιλάθλους».

11 comments

Anonymous said...

Η κλήρωση είναι από δύσκολη έως πολύ δύσκολη και δυστυχώς είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Και μην ξεχνάμε ότι οδηγεί σε play-offs με τους φιναλίστ της Αυστρίας. Αν ήμουνα στη θέση της ΟΧΕ θα επιδίωκα να γίνουν διπλά παιχνίδια και όχι τουρνουά. Σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία στα παιδιά και τους προπονητές της ομάδας μας.

Anonymous said...

Διπλα παιχνίδια μπορεί να είναι καλύτερα γιατί θα έχουμε έδρα σε 2 παιχνίδια αλλά λογικά θα παίξουμε τα πρώτα σε μας αφού υπάρχει ιεραρχια στην κλήρωση οπότε δύσκολο...γιατί θα κριθεί στα γκολ.Αν γίνει τουρνουά θα γινουν 2 δύσκολα παιχνίδια αλλά οι Ιταλοι στην μεσογειάδα δεν τρομαξαν κανέναν και εμεις είμασταν χωρις τους ξενιτεμένους ενω με το μαυροβούνι θα παιξουμε σε ουδέτερο! Αν κατέβουν Αλβανός, Καρθπίδης, Χαλκίδης, Μπαλωμενος τους έχουμε...

Anonymous said...

fortsa gia α2 tin pas tin omadara tou kilkis

Anonymous said...

Το θέμα δεν είναι οι Ιταλοί -που μπορεί να κάνουν και καμία ζημιά στην έδρα τους- αλλά το Μαυροβούνιο. Σε διπλά παιχνίδια υπάρχει κλήρωση και όχι ιεραρχία. Σε μονά παιχνίδια είναι επικίνδυνη ακόμα και η ισοπαλία αφού θα πρέπει να πάρεις μετά καλύτερη διαφορά τερμάτων θεωρητικά κόντρα στην Ιταλία. Είναι δύσκολη η κλήρωση.

Anonymous said...

και ο Καραμπατίτς να γίνει Έλληνας και να παίξει μας έχουνε.Άλλα χρειαζόμαστε.

Anonymous said...

ΠΟΙΟΝ ΕΝΝΟΕΙΣ 7.04 ?

Anonymous said...

poion na ennoei re 8.18 , poios kanei me to maulo tou ton proedro sto kilkis afise perisi oloi tin omada aplirotoi kai fetos pire gia proponiti ton pipelidi ( den exo me to pedi tipota alla i a1 andron den einai gunekes ) kai xekinaei me to skeptiko na sosei tin omada alla den xerei o apeiros oti an pesei stin a2 teleiose to kilkis den exei gurismo kai oti 8a er8ei o koresmos .........

Anonymous said...

εδώ το handball παραπαίει, παλεύει για μια διάκριση, όλοι έχουν αξιώσεις για ένα καλύτερο πρωτάθλημα σε επαγγελματικό επίπεδο, χωρίς γήπεδα, χωρίς κίνητρα και βγαίνουν να μας πουν ότι το beach handball χρειάζεται στήριξη κ.λ.π. εδώ μιλάμε για προδιαγεγραμμένες πορείες και μάλιστα σε εποχές που σε επίπεδο champions league οι μίζες πέφτουν σύννεφο κι εμείς εδώ λέμε άλλα για άλλα....
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ τώρα στους διαιτητές και σε όλα τα μέλη των Δ.Σ. των ερασιτεχνικών σωματείων για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος....
ΠΕΘΑΊΝΩ ΝΑ ΔΩ ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΗ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟ!!!

ΧΑΧΑΑΧ
ΚΛΑΨΨΚΛΑΨ
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΚΛΑΨΩ Η΄ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ....

Anonymous said...

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΝΤΕΣ ΚΑΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Α2.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΥΠΟ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΕΤΕΙΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΦΟΥΡΝΙΑΣ ΤΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ(ΒΛ. ΚΥΠΡΑΙΟΣ - ΔΗΜΑΚΗΣ).
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΙΠΕΛΙΔΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΘΟΣ.
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΚΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ......

Anonymous said...

to kilkis tha mporouse na parei rigana anti giarntim kai tha itan kaliteri omada

Anonymous said...

exei paiktes dikous tou to kilkis den einai san oles tis alles omades ektos periptoseon pou to mono pou xeroun einai na agorazoun. Kai an pesei kai mia xronia pali apo tin staxti tou tha anagenithi na eiste sigouroi. kai den eimai apo to kilkis.