ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ –ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΠΕΚΕΣΑΜΠΑ

Απόψε Πέμπτη στις 7.00 ώρα Ελλάδος η Εθνική μας ομάδα Ανδρών θα αντιμετωπίσει στην πόλη Μπεκεσάμπα, την Εθνική Ουγγαρίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Ο συνεργάτης του Ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Μάντζου, Παναγιώτης Ιατρούδης  δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι έχουμε μαθηματικά κάποιες ελπίδες ύστερα από την νίκη της Σλοβακίας επί της Ουγγαρίας, παρόλαυτα δεν παρεκκλίνουμε από την στρατηγική μας, που είναι να δώσουμε χρόνο και χώρο στα νέα παιδιά με βάση το μακρόπνοο προγραμματισμό μας για να έχουμε ελπίδα στο όνειρο για τη συγκρότηση μιας νέας και δυνατή εθνική ομάδα. Οι παλιοί παίκτες βοηθούν με την εμπειρία τους  νεότερους και με αυτά τα δεδομένα θα αντιμετωπίσουμε την Ουγγαρία και την Κροατία.
Ο εκ των αρχηγών της εθνικής ομάδας Γιώργος Χαλκίδης τόνισε: «Πάμε στην Ουγγαρία για να εξαντλήσουμε και τις μαθηματικά ελπίδες που έχουμε. Το παιχνίδι είναι δύσκολο. Κατεβαίνουμε με νεανική ομάδα. Κορμός θα είναι η Μεσογειακή ομάδα μαζί με παλιούς αθλητές . Θα κάνουμε το καλύτερο περιμένοντας τον τελευταίο αγώνα με την Κροατία στην Κομοτηνή».
Ο διεθνής παίκτης του ΠΑΟΚ Θόδωρος Ευαγγελίδης  δήλωσε: Είναι δύσκολο το παιχνίδι με την Ουγγαρία, μετά την ήττα της από την Σλοβακία. Εμείς είμαστε μια καινούργια ομάδα. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες θα παλέψουμε και ότι βγει.
Ο διεθνής παίκτης του Θερμαϊκού Νίκος Ριγανάς δήλωσε: Ολοκληρώσαμε αυτό το δυνατό καμπ . Εάν έχουμε λίγο τύχη και φτάσουμε στο υψηλότερο σημείο της απόδοσής μας μπορούμε να περιμένουμε κάτι ιδιαίτερα καλό, αλλά τα ματς αυτά αποτελούν και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προετοιμαστούμε για τους Μεσογειακούς αγώνες
Ο διεθνής τερματοφύλακας της ΑΕΚ  Ευγένιος Κουλούρης : «Στο πρώτο παιχνίδι μου με την Κροατία εκτός έδρας ήμουν αγχωμένος τώρα το έχω ξεπεράσει. Το κλίμα είναι εξαιρετικό και πάμε με στόχο να κυνηγήσουμε το καλύτερο.

Η σύνθεση της Εθνικής:
Χαρίλαος Δέλλιος (Φίλιππος Βέροιας) Ευγένιος Κουλούρης (ΑΕΚ), Στάθης Ζαμπούνης (ΔΟΥΚΑΣ) Βύρων Παπαδόπουλος (Θερμαϊκός), Σπύρος Μπαλωμένος (Μπάλιγκεντ-Γερμανία), Θεόδωρος Ευαγγελίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Βακάλης (Θερμαϊκός), Ευρυπίδης Ναουμιδης (ΠΑΟΚ), Αλέξης Αλβανός (Γκούμερσμπαχ-Γερμανία), Νίκος Ριγανάς (Θερμαϊκός), Δημήτρης Τζιμούρτος (Μέλσουνγκεν-Γερμανία), Χρήστος Μισιρλής (ΠΑΟΚ), Γιώργος Χαλκίδης (Βέλτσαρ-Γερμανία), Νίκος Τζούφρας (Φίλιππος Βέροιας), Χαράλαμπος Ανανιάδης (Έμπορ Ροστόκ-Γερμανία) και Χαράλαμπος Μάλλιος (Πανελλήνιος).
--Αρχηγός αποστολής είναι το μέλος του ΔΣ Τόλης Αποστολίδης.
--Την αποστολή συνοδεύει εκ μέρους του ΠΣΑΤ ο Στέλιος Καραογλανίδης από την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΟΡΜΗ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ
Σήμερα Πέμπτη ώρα 12.00 θα γίνει η κλήρωση στα γραφεία της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στη Βιέννη για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών και Γυναικών. Στην κληρωτίδα θα μπουν τα ονόματα του ΠΑΟΚ και της Ορμής.
Ο συνεργάτης του τεχνικού του ΠΑΟΚ Στέλιου Σεϊρεκίδη Στέλιος Υετίων δήλωσε: «Όλες οι ομάδες είναι δυνατές, αλλά βατές. Προσωπικά δεν θα ήθελα να αντιμετωπίσουμε ομάδες της  Γιουγκοσλαβικής σχολής.
Ο διευθυντής της Ορμής Ανδρέας Κόγκας δήλωσε: «Είμαστε άτυχοι που συμπεριληφθήκαμε στον πρώτο γύρο των προκριματικών αλλά πιστεύω πως η Ορμή θα ανταπεξέλθει και θα προχωρήσει. Η Ορμή έκλεισε συμφωνία με τον Ρώσο προπονητή Μιχαήλ Αξένοφ πρώην προπονητή της Εθνικής Ρωσίας και την Αναγέννησης Άρτας. Ο Μιχαήλ Αξένοφ με τη σοβαρότητα και το κύρος του θα βοηθήσει κατά τον καλύτερο τρόπο την ομάδα και έχει ήδη βοηθήσει στον τομέα των μεταγραφών. Αναφορικά με την Εθνική Γυναικών η οποία προετοιμάστηκε στην Πάτρα για τους Μεσογειακούς θέλω να εξάρω τη φιλοξενία που παρείχε ο Νομάρχης Αχαϊας κος Κατσικόπουλος στο  κέντρο νεότητας. Η Εθνική ομάδα είχε  7 απουσίες αθλητριών λόγω σοβαρών τραυματισμών ενώ  τρεις τέσσερις ταλαντούχες αθλήτριες δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν διότι έδιναν εξετάσεις. Πιστεύω πως στα προκριματικά του Οκτωβρίου οι αθλήτριες που απουσίαζαν θα έχουν επιστρέψει και θα ενισχύσουν την ομάδα. Η προετοιμασία υπό την επίβλεψη του Βελιμίρ Πένιοβιτς και Θανάση Καρακεχαγιά ήταν θετική».

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΟΡΜΗΣ
Ο  ΠΑΟΚ βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης μαζί με τις  KS Βίβε Κιέλσε (Πολωνία) Μπρέγκεντς (Αυστρία) Δυναμό Μινσκ (Λευκορωσία ), τις οποίες και αποφεύγει.
Θα κληρωθεί με μια εκ των Ζαπορόζιε (Ουκρανία), Τατράν Πρεσόφ (Σλοβακία), Φίλινγκεν Νορβηγία, Βαρντάρ (ΠΓΔΜ), που βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ δυναμικοτητας, μια εκ των Παρτιζάν (Σερβία),  Πόρτο Βιτάλις (Πορτογαλία), Στρόβολος
(Κύπρος), Μπεσίκτας (Τουρκία) που βρίσκονται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας.
Συνολικά θα δημιουργηθούν τρια γκρουπ των τριών ομάδων και ένα των τεσσάρων, που θα έχει ως τελευταία ομάδα την Μπούντουτσνοστ Ποντγκόριτσα από το Μαυροβούνιο (τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας).
Ο πρώτος κάθε γκρουπ που θα διεξαχθούν σε μια έδρα εκ των ομάδων που συμμετέχουν  (4-6 Σεπτεμβρίου) προκρίνεται απ ευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης.
Επίσης στην προκριματική φάση εντάσσεται και το γκρουπ των τεσσάρων ομάδων (Αντεμάρ Λεων-Ισπανία, Λέμγκο-Γερμανία, Τσέλιε-Σλοβενία, Καντέτεν-Ελβετία) που πήραν τις κάρτες ελευθέρας (wildcards) από το οποίο θα προκύψει μια ομάδα που θα προκριθεί και αυτή στην κυρίως φάση της διοργάνωσης).
H φάση των ομίλων θα αποτελείται από  4 γκρουπ των 6 ομάδων.
Η κλήρωση θα γίνει στις 24 Ιουνίου 2009.
Όσο για την Ορμή στο γκρουπ δυναμικότητάς της είναι η Τουρκική Μάλιε Μίλιε Πίγιανγκο SK την οποία και αποφεύγει, από εκεί και πέρα έχει να αντιμετωπίσει την Σερβική ΟRK Μπράνισκα Μπάνια, την Πορτογαλική Μαδέϊρα Άντεμπολ SAD, την Ιταλική HC Σάσσαρι , την Ολλανδική Βος Άμστερνταμ και την Ελβετική Μπρουλ Χάνμτπολ.
Το πρώτο προκριματικό τουρνουά θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους, έναν με τέσσερις ομάδες και έναν με τρεις ομάδες. Οι δυο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στη δεύτερη προκριματική φάση που θα διεξαχθεί σε τέσσερα γκρουπ των τεσσάρων ομάδων.

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ
Τη Δευτέρα 22/6 αρχίζει η προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στο Κλειστό Γυμναστήριο Βύρωνα ενώ τα τελικά θα γίνουν στο Κλειστό Ιωαννίνων το Σαββατοκύριακο 27/28 Ιουνίου.

1ος όμιλος
Στρατός Ξηράς, Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα

2ος  όμιλος
Ελληνική Αστυνομία Πολεμικό Ναυτικό,  Πολεμική Αεροπορία

1η Αγωνιστική Δευτέρα 22/6
Ώρα 9.30 Στρατός Ξηράς Πυροσβεστικό Σώμα
Ώρα 11.00 Ελληνική Αστυνομία -Πολεμικό Ναυτικό 

2η Αγωνιστική Τρίτη 23/6
Ώρα 9.30 Πολεμική Αεροπορία - Ελληνική Αστυνομία
Ώρα 11.00 Λιμενικό Σώμα - Στρατός Ξηράς

3η Αγωνιστική Τετάρτη 24/6
Ώρα 9.30 Πυροσβεστικό Σώμα- Λιμενικό Σώμα
Ώρα 11.00 Πολεμικό Ναυτικό  Πολεμική Αεροπορία

Σάββατο 27/6/2009 Ιωάννινα
Ημιτελικοί αγώνες
Ώρα 16.30 Τελετή Έναρξης αγώνων
‘Ωρα 17.00 1ος α ομίλου-2ος β ομίλου
Ώρα 19.00 1ος β ομίλου-2ος α ομίλου

Κυριακή 28/6/09 Ιωάννινα
Ώρα 17.00 Μικρός τελικός
Ώρα 19.00 Τελικός

1 comment

Anonymous said...

καλη επιτυχία στην ΟΡΜΗ & ΠΑΟΚ όσο για την ΕΘΝΙΚΗ με αυτούς τους προπονητές δεν βλέπω να έχουμε αποτελέσματα μάλλον θα πηγένουμε πάντα για εμπειρίες