ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ

H εθνική μας ομάδα χαντμπολ ανδρών ηττήθηκε με 29-24 από την δευτεραθλήτρια Κόσμου Κροατία, στο τελευταίο της αγώνα για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2010, που έγινε στο Πανεπιστημιακό κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής. Το εθνικό μας συγκρότημα απέναντι σε μια ομάδα από τις υπερδυνάμεις του Παγκοσμίου Χαντμπολ, που ήταν 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στάθηκε πολύ καλά και αν ήταν λίγο πιο προσεχτική στο δεκάλεπτο 45΄-55΄ (κάτι που παραδέχθηκε και στις δηλώσεις του, ο προπονητής της Κροατίας Λίνο Τσέρβαρ, λέγοντας ότι η ομάδα του κινδύνεψε από την εθνική μας), μπορούσε να είχε πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο μέρος, η εθνική μας έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Χάρη Δέλιο, κάτω από την εστία του και σε ιδιαίτερη καλή ημέρα, τους Μπαλωμένο, Τζιμούρτο, Αλβανό, κράτησε την πρωτοπορία στο μεγαλύτερο διάστημα και αν ήταν λίγο πιο ψύχραιμη θα μπορούσε να μπει στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ. Οι Κροάτες όμως εκμεταλλεύθηκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο, του πρώτου αυτού μέρους , την δίλεπτη αποβολή (Χαλκίδης) και κάποιες λάθος επιθετικές επιλογές και πήραν κεφάλι στο σκορ με 14-13, στο ημίχρονο. Στην επανάληψη, οι Κροάτες, συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς δείχνοντας ότι δεν θέλουν να διεκδικηθεί άλλο το παιχνίδι. Έτσι έχτισαν μια διαφορά που κυμαίνονταν από τα 3 έως τα 5 γκολ, ωστόσο σ΄ αυτό συνετέλεσαν και τα 7 χαμένα τετ α τετ τωνΕλλήνων παικτών.Στο 47΄ και ενώ το σκορ ήταν 18-23, ξεκίνησε η ελληνική αντεπίθεση , οι διεθνείς μας με καλή αμυντική συμπεριφορά, και κυρίως με αιφνιδιασμούς ψαλίδισαν τηνδιαφορά κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι. 2,5 λεπτά πριν την λήξη και ενώ το σκορ ήταν 24-26, ο Ντούβνιακ, έδωσε την χαριστική βολή και οι Κροάτες (που πήραν και την πρόκριση για τα τελικά), έφυγαν νικητές από το γήπεδο, με τελικό σκορ 24-29, που ωστόσο δεν φανερώνει την πραγματική προσπάθεια που κατέβαλαν οι Έλληνες παίκτες.Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ο Λίνο Τσέρβαρ χρησιμοποίησε σε όλη την διάρκεια του αγώνα την βασική του ομάδα, ενώ επίσης χαρακτηριστική ήταν η εικόνα των Κροατών, να πιστεύουν ότι πήραν οριστικά τη νίκη, μόλις στο 59ο λεπτό όταν σκόραραν για 28η φορά. Η Ελληνική ομάδα έκλεισε την σειρά των αγώνων στο 4ο προκριματικό όμιλο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2010 με ψηλά το κεφάλι και απέσπασε το εγκάρδιο χειροκρότημα των φιλάθλων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Λίνο Τσέρβαρ (προπονητής Κροατίας): «Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και ειδικά από τα πιο νέα παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν. Παράλληλα είμαι ευχαριστημένος που μπορέσαμε να καταφέρουμε στην 1η θέση του ομίλου και να πάρουμε την πρόκριση για την Αυστρία. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για το καλό της παιχνίδι, ελπίζω να συνεχίσει να έχει τέτοια καλή πορεία. Εμείς περιμένουμε τώρα την κλήρωση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αυστρίας και στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Νίκος Μάντζος (προπονητής Εθνικής Ελλάδας): «Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, καταφέραμε να βρισκόμαστε κοντά στο σκορ. Στις αρχές του δεύτερου μέρους, οι Κροάτες μπήκαν πιο δυνατά και με καλές επιθετικές επιλογές πήγαν την διαφορά στα 4-5 γκολ. Εμείς καταφέραμε και καλύψαμε αυτή την διαφορά και στο τελευταίο δεκάλεπτο ρισκάραμε, αλλά ο δεξιός εξτρέμ, των αντιπάλων μας, ο Χόρβατ, ήταν πολύ αποτελεσματικός και κράτησε για την ομάδα του αυτή την διαφορά. Πάντως γενικά είχαμε καλή εικόνα μέσα στο παιχνίδι».

Χάρης Δέλλιος (τερματοφύλακας εθνικής Ελλάδας): «Είχαμε ένα πολύ ισχυρό κίνητρο να παίξουμε κόντρα σε μια ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία όπως η Κροατία. Προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις και πιστεύω ότι αυτό το ματς μπορεί να είναι η απαρχή και το κίνητρο, ώστε τα νέα παιδιά να βοηθήσουν την εθνική μας ομάδα, στις επόμενες διεθνείς υποχρεώσεις που έχει. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, που είχαμε τις τελευταίες ημέρες, με την γαστρεντερίτιδα, που έπληξε την ομάδα, στην Ουγγαρία και παρά τις ατυχίες δείξαμε σήμερα ένα θετικό πρόσωπο».

Αλέξης Αλβανός (παίκτης Εθνικής Ελλάδας): «Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας. Γίνεται μια ανανέωση στο εθνικό μας συγκρότημα, μπαίνουν νέα παιδιά και νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει τις δυνατότητες να φθάσει ψηλά, αρκεί να συνεχίσουμε με δουλειά και υπομονή».

Δημήτρης Τζιμούρτος (παίκτης Εθνικής Ελλάδας): «Παρουσιάσαμε ένα καλό πρόσωπο, απέναντι σε μια δύναμη του παγκόσμιου χαντμπολ. Η προσπάθεια που κάνουμε στην εθνική ομάδα, είναι συλλογική από όλα τα παιδιά. Ευχαριστημένοι σίγουρα ότι είδαμε στα είσαι την ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια. Θετικό επίσης ότι τα νέα παιδιά που έρχονται στην εθνική, ενσωματώνονται εύκολα στην ομάδα».


-Ο αγώνας Ελλάδας-Κροατίας, μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά από την ΕΤ-1 και στην Κροατία, από το Κρατικό Κανάλι HRT-2 (με σχολιαστή που ήταν στο Πανεπιστημιακό Κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής). Παράλληλα στην πρωτεύουσα της Ροδόπης, ήταν και 14 δημοσιογράφοι από την Κροατία (γραπτού τύπου και ραδιοφωνικούς σταθμούς).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΡΟΑΤΙΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ SITE THΣ ΟΧΕ, ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ.


ΕΛΛΑΔΑ 24
ΚΡΟΑΤΙΑ 29
Τα δεκάλεπτα: 6-4, 10-9, 13-14 (ημίχρονο), 17-20, 20-23, 24-29
ΕΛΛΑΔΑ (Μάντζος- Ιατρούδης): Ευαγγελίδης, Τζιμούρτος 10, Τζούφρας Μπαλωμένος 3, Βακάλης 1, Δέλλιος Ριγανάς 1, Κότσιφας, Χαλκίδης 3, Αλβανός 5, Ζαμπούνης, Μισιρλής, Β. Παπαδόπουλος 1, Ναουμίδης
ΚΡΟΑΤΙΑ (Τσέρβαρ: Ντούβνιακ 5, Ζρνικ 3, Κόπλιαρ 3, Βόρι 2, Γκόγιουν, Σάντζιτς, Χόρβατ 5, Μπίτσανιτς 5, Μπούντιτς, Βούκιτς 1, Βάλτσιτς 1, Αλίλοβιτς, Μούσα, Νίντσεβιτς 4, Διαιτητές: Ι. Κοστόφ, Μ. Κοστόφ (Βουλγαρία), Δίλεπτα: 5-4, Πέναλτι: 4/4-0/2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
(Τελική)
1./Κροατία/8/252-180/14
2./Ουγγαρία/8/241-179/12
------------------------------------------------
3./Σλοβακία/8/214-215/8
4./Ελλάδα/8/199-223/6
5./Φινλανδία/8/159-268/0

* Στο άλλο ματς του ομίλου η Ουγγαρία νίκησε εκτός έδρας 30-19 την Σλοβακία.

12 comments

Anonymous said...

Μπράβο στα παιδιά, στους προπονητές τους και στην Ομοσπονδία. Έδειξαν την καλή πορεία του αθλήματος στην Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε και τους αντιπάλους μας, την Κροτατία. Πάλεψαν με σοβαρότητα και ήθος για το καλύτερο. Συγχαρητήρια και στον κόσμο που παρά τη ζέστη χειροκροτούσε τους αθλητές μας. Ελπίζω η ΕΡΤ να σταθεί δίπλα στην Εθνική μας και στο μέλλον μεταδίδοντας αγώνες της όχι μόνο στα εντός έδρας παιχνίδια αλλά και στα εκτός. Καλή συνταγή πάντως (κατά την άποψή μου) η αποκέντρωση των αγώνων της Εθνικής μας.

Anonymous said...

apokentrosi nai oxi omos se adeia gipeda kai eidika se paixnidia poy metadidontai sto eksoteriko!

Anonymous said...

tritokosmikoi eimaste paidia.oute kathismata den exoun ta gipeda mas.sto tsimento kathete o kosmos!...i olympiada mas marane...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΓΑΖΗΣ said...

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ( ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΘΛΗΜΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ;)

Anonymous said...

kostaki min grapsis posoi dimosiografi ellines kalipsan to gegonnos grapse gia tous theates k ta eisitiria pou ekopse oi omada.eiste gia gelia oi athlites mono pezoun k autoi einai oi doulia tous k tin kanoun oso kalitera mporoun me ta mesa pou tous diathetoun, oi kirioi tis omospondias poso doulevoun gi auto pou eklexthikan .....to kalo k tin proodo tou athlimatos.....?

Anonymous said...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΑΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ,ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Η ΚΡΟΑΤΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΚΤΑΔΑ ?

Ο ΤΣΕΡΒΑΡ ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ?

Anonymous said...

Ti les re file...Mia xara omada exei i croatia...Melticic den epekse kan,Lackovic to idio...min ksexname ton balic...
Min les oti na nai...
As asxolithoume me ta dika mas k ase tin croatia!!!

Anonymous said...

ante more o asxetos o cervar,mazi me ton allo asxeto pws ton legan vre paidi moy-sefert;

Anonymous said...

O Cervar πάει Σκόπια στη Metalurg. Να τα βλέπουμε μερικοί μερικοί.

Anonymous said...

Σχετικά καλά έπαιξε η ομάδα μας αυτή τη φορά. Η Κροατία είναι πραγματικά μεγάλη ομάδα, αλλά σ' αυτόν τον αγώνα
έπαιζε με βασικές απουσίες (π.χ. Ivano Balic) και χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον, αφού είχε ήδη προκριθεί.
Είχα δει την προηγούμενη βδομάδα τον αγώνα Κροατία-Ουγγαρία. Καταπληκτικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες με τους Κροάτες να επικρατούν με ένα γκολ.
Τέλος στον άλλο αγώνα του ομίλου μας η Ουγγαρία πήρε τη μεγάλη ρεβάνς από τη Σλοβακία (είχε χάσει στην έδρα της!!!) κάνοντας φοβερό
παιχνίδι στο Α' μέρος. Ο τερματοφύλακας Fazekas έπαιξε καλύτερα και από τον Δέλλιο!
Έτσι προκρήθηκε και η Ουγγαρία.

Anonymous said...

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
1.ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ Η ΕΤ ΑΓΩΝΑ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ, ΩΣΤΕ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΛΟΝΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ.
2. Η ΟΧΕ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΝΤΡΙΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ.
3.ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.
4.ΣΤΗΝ ΔΕΠ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΕ ΤΑ ΜΙΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ.
5.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κ.ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟΝ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΦΟΛΕΣ ΤΡΩΣ ΠΑΝΩ

Anonymous said...

Το τσαμπα ειναι καλο μαγκες....Μην τσιμπατε!Τους μονους που πρεπει να βοηθαμε ειναι τα παιδια της εθνικης και τον η τους εκαστοτε προπονητες.