ΚΑΦΦΑΤΟΣ: «ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟIΕΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΚΑΦΦΑΤΟΣ: «ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟIΕΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ»

Η «ΦΟΥΡΝΙΑ» Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Με αφορμή την είδηση πως ο Έλληνας διεθνής παίκτης της Γκούμερσμπαχ Αλέξης Αλβανός θα αγωνιστεί στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της EHF, ο διεθνής τερματοφύλακας Δημήτρης Καφφάτος, ο οποίος μετά από ένα μήνα θα είναι ετοιμοπόλεμος για να συνεχίσει να προσφέρει στο ελληνικό χάντμπολ, μετά από απουσία ενός χρόνου από την Εθνική ομάδα λόγω τραυματισμού, αναφερόμενος στον συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα Αλέξη Αλβανό  τονίζει:
«Ο Αλέξης Αλβανός πραγματοποιεί το όνειρο πολλών ελλήνων αθλητών που είναι να παίξουν σε ένα τελικό EHF. Eίναι σα να αγωνιζόμαστε μαζί του σε αυτή τη μάχη. Είναι τιμή για τον ίδιο και το ελληνικό χάντμπολ. Τα χαρακτηριστικά του Αλέξη είναι η σκληρή δουλειά. Το όραμά του ήταν να κάνει μεγάλη καριέρα. Από μικρός έδειξε τις δυνατότητές του και δείγματα της καριέρας που θα κάνει. Στα χαρακτηριστικά του είναι το ότι ξέρει τι ζητάει και ξέρει πώς να το κατακτήσει. Πρέπει τα νέα ταλέντα να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, γιατί είδα ταλέντα στο πρωτάθλημα Εφήβων,  που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια, και το παρακολούθησα με προσοχή. Χρειάζεται όμως υπομονή και επιμονή για να φτάσουν ψηλά. Όσοι έχουμε υπηρετήσει τα τελευταία χρόνια την Εθνική ομάδα, και μιλάω για τη «φουρνιά» με τον Αλέξη με εμένα και τα άλλα παιδιά, έχουμε όλοι τη διάθεση να προσφέρουμε ότι καλύτερο ακόμα μπορούμε στο ελληνικό χάντμπολ αλλά και να μεταφέρουμε την εμπειρία  μας στα νέα παιδιά γιατί αυτά θα μας διαδεχθούν».

ΠΕΝΙΟΒΙΤΣ: « ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών Βελιμίρι Πένιοβιτς με την ευκαιρία των τελικών του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών που επισφραγίζουν το πρωτάθλημα τόνισε: «Ορισμένοι αγώνες από το πρωτάθλημα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να κάνουμε μια συζήτηση με όλους τους προπονητές της Α1 και όχι μόνο και να ακουστούν όλες οι απόψεις και να καταθέσουμε και εμείς τις δικές μας, ώστε να γίνει το ελληνικό χάντμπολ των γυναικών και στον τομέα του πρωταθλήματος καλύτερο. Πρέπει να δούμε πιο γρήγορο χάντμπολ. Αυτό δεν σημαίνει γρήγορη σέντρα και γρήγορη πάσα, σημαίνει άμυνα αιφνιδιασμό καλή απειλή. Αυτό όμως θέλει  σκληρή δουλειά σε καθημερινή βάση. Είδαμε πως η Γαλλία πέτυχε τους άθλους της στους άνδρες με επιθετική άμυνα, αλλά αυτή η επιθετική άμυνα κρύβει κόπο θυσίες εντατική δουλειά. Όσον αφορά τα ταλέντα, είδα αξιόλογα ταλέντα και στο Αμύνταιο και στην Πτολεμαίδα στα πρωταθλήματα κορασίδων και νεανίδων αλλά και πάλι χρειάζεται δουλειά. Πρέπει να προωθηθούν τα καινούργια κορίτσια και πρέπει να υπάρχει συνεχή εγρήγορση στην προσπάθεια αυτή».

ΚΟΓΚΑΣ: «ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΑΣ»
Ο Ανδρέας Κόγκας διευθυντής της Ορμής η οποία περιμένει το νικητή του σημερινού αγώνα (Τετάρτη ) μεταξύ Άρτας – Νέας Ιωνίας για να ξέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλός της στον Σαββατιάτικο πρώτο τελικό δήλωσε: « Είχα την διαίσθηση πως θα υπάρξει και τρίτο παιχνίδι μεταξύ Άρτας και Νέας Ιωνίας Το τρίτο παιχνίδι θα είναι ντέρμπυ. Έχουμε κάνει κινητοποίηση για τον πρώτο τελικό στο Κουκούλι το Σάββατο ώρα 19.30. Έχουμε ζητήσει από τη διοίκηση του «Τόφφαλος» το γήπεδο για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της Ορμής. Εάν δεν καταστεί εφικτό να ανακατασκευαστεί το κλειστό στο Κουκούλι θα ζητήσουμε από το «Τόφφαλος» να φιλοξενηθούμε και για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος».  

Ο ΑΟ Πολιτείας κέρδισε στο Άργος στο ά μπαράζ για την άνοδο στην Β εθνική Ανδρών τον Πανελλήνιο Πάτρας με 27-21.
ΧΗΝΟΣ- ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ: "ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ"
Ο προπονητής και παίκτης της Πολιτείας Γιάννης Χήνος δήλωσε: «Εμείς περιμένουμε το νικητή του αγώνα μπαράζ μεταξύ ΠΗΓΑΣΟΥ και πρωταθλητή ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ θεωρούμε πως στο ματς αυτό θα επικρατήσει ο Πήγασος ο οποίος είναι πρωταθλητής της Α΄ κατηγορίας Ανδρών της ΕΣΧΑ και μας έχει νικήσει δυο φορές. Το μπαράζ όμως τώρα, εάν επικρατήσει ο Πήγασος σε αυτό τον αγώνα θα είναι διαφορετικό. Η ομάδα μας θα έχει άλλη ψυχολογία. Θα κυνηγήσαμε την άνοδό μας στην Β Εθνική. Έχουμε τη συμπαράσταση της Προέδρου μας κας Λένας Βαφείδου και του Υπευθύνου του τμήματος κ. Λεωνίδα Λώρα, έχουμε επίσης τη συμπαράσταση του Δημάρχου Κηφισιάς  Νίκου Χιωτάκη, ο οποίος μας έχει υποσχεθεί κάθε βοήθεια σε περίπτωση που ανέβουμε στη Β΄ Εθνική. Έχουμε 10 αθλητές με ηλικίες κάτω από 22 ετών και 5 μεγαλύτερους ανάμεσα στους οποίους είναι ο Ορφανόπουλος που ήταν παλιάς τον Αθηναϊκό και ο έμπειρος τερματοφύλακας Γιάννης Παναγόπουλος. Είμαστε όλοι μια παρέα και μας ενώνει η αγάπη μας για το χάντμπολ. Έχουμε στο τμήμα μίνι 20 παιδιά και του χρόνου θα έχουμε και παμπάιδες. Προπονητής στα μικρά είναι ο Ιορδάνης Γιαννακού.»

ΨΑΡΡΟΣ-ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ»
Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Ψαρρός που έχει πετύχει φέτος με τα χρώματα του Πήγασου 106 γκολ τονίζει: «Εμείς πετύχαμε το 20 στα 20. Εφόσον περάσουμε από το παιχνίδι με τον πρωταθλητή Βορείου Αιγαίου  τότε αντιμετωπίζοντας την Πολιτεία  θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είμαστε όλοι μια παρέα και παίζουμε δυνατά για την διάκριση της ομάδας. Η ομάδα εάν ανέβει στη Β΄ εθνική θα καταφέρει να διακριθεί. Εγώ ξεκίνησα το ΄88 στον Πήγασο με προπονητή τον Στέλιο Αλεπουδέα, κατόπιν πήγα στη Νέα Ελβετία και πέρυσι αγωνίστηκα στον Έσπερο Καλλιθέας . Έχω αναδεχθεί τρεις φορές πρώτος σκόρερ στην τοπική κατηγορία και έχω την ίδια διάθεση όπως όταν ξεκίνησα στο φυτώριο του Πήγασου»
Στο μπαράζ για την Β Εθνική Ανδρών που έγινε στην Κατερίνη  μεταξύ Θησέα Λεχόβου και Ιωνικού Νέας Μαγνησίας Λαμίας κέρδισε ο Ιωνικός με 23-28, ο οποίος θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στις 17.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας την ομάδα Μακεδών Θεσσαλονίκης.

ΜΑΚΡΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΝΙΚΟΥ ΝΕΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ» 
Ο Πρόεδρος του Ιωνικού της Νέας Μαγνησίας Λαμίας Γιάννης Μακρής  δήλωσε: « Έχουμε στην ομάδα αρκετούς εφήβους και ορισμένους 34 και 35 ετών. Για την αντίπαλη ομάδα του Μακεδώνα δεν ξέρουμε τίποτα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη . Προπονητής μας είναι ο Χρήστος Μακρής. Επί 17 χρόνια υπηρετούμε το χάντμπολ σε αυτό το συνοικισμό της Λαμίας και έχουμε ζητήσει από το Δήμαρχο Γιώργο Κοτρονιά να μας χτίσει ένα γυμναστήριο στη γειτονιά μας, διότι στο Κλειστό Λαμίας υπάρχει μεγάλος συνωστισμός και δεν μπορεί να γίνει σωστή δουλειά»

ΜΑΥΡΙΔΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ»
Από την άλλη πλευρά ο Πρόεδρος του Μακεδόνα Άγγελος Μαυρίδης δήλωσε: «Γνωρίζουμε την αντίπαλη ομάδα την έχουμε παρακολουθήσει. Πιστεύω πως είμαστε ένα επίπεδο καλύτεροι από εκείνους . Στις ακαδημίες έχουμε 200 παιδια. Πορπονητής στην α ομάδα είναι ο Δημήτρης Φιλίππου. Έχουμε προβλήματα με το γήπεδο στο ΕΚΟ Ευώσμου και θέλουμε τη βοήθεια της ομοσπονδίας για να τα λύσουμε. Θα δώσουμε τον αγώνα στην Καρδίτσα κόντρα στον ιωνικό δυναμικά και με αισιοδοξία»

Σήμερα Τετάρτη 6/5/09
Α1 Γυναικών
3η αγωνιστική -play off
ΕΓ ΜΙΚΡΑΣ 3 16:00 Άρης Θεσσαλονίκης-Αναγέννηση Βύρωνα (για τις θέσεις 5-8)
ΔΑΚ Άρτας 18:00 Αναγέννηση Άρτας-ΟΦ Νέας Ιωνίας (για τις θέσεις 1-4)

**Ο πρώτος τελικός στις γυναίκες θα γίνει Σάββατο 9/5/09 και ώρα 19:30 στην Πάτρα ΟΡΜΗ – ΑΡΤΑ ή ΟΦΝΙ.
Η δεύτερη φάση των play off γίνεται 9-10/5/09 1η φάση και  16-17/5/2009 2η φάση και 23-24/5/09 3η αγωνιστική εάν χρειαστεί.

ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ
Την Τετάρτη 13/5/2009  και ώρα 10:00 πμ με απόφαση της Αθλητικής Δικαστή κ. Ευθυμίας
Κοκμοτού καλούνται σε απολογία οι:
ΑΕΚ σωματείο
Λεωνίδας Σκυφάκος, βοηθός προπονητή σωματείου ΑΕΚ
Στυλιανή Γεωργεδάκη, αθλήτρια ΧΑΝΙΑ ΕΑΧ
Μαρία Ανδρουλάκη, αθλήτρια ΧΑΝΙΑ ΕΑΧ
Ευτυχία Ασλανίδου, αθλήτρια ΧΑΝΙΑ ΕΑΧ
Γεώργιος Μυλωνάς, συνοδός σωματείου ΑΣ Αναγέννηση Βύρωνα
ΓΣ Κορωπίου, σωματείο
ΑΕΚ, σωματείο
ΠΑΟΚ, σωματείο
Φίλιππος Βέροιας, σωματείο
Βασίλειος Αξαρλής, αθλητής σωματείου ΑΣ Δίας Πολίχνης
Μ. Μάρκοβιτς, αθλητής σωματείου Πήγασος Αιγίου
ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς, σωματείο
Αναγέννηση Άρτας, σωματείο
Παναγιώτης Φελούκας, συνοδός σωματείου ΑΣΕ Δούκα

9 comments

Anonymous said...

Ο κ. Πένιοβιτς κάνοντας ίσως απλουστεύσεις και αναγωγές, μάλλον θεωρεί ότι απευθύνεται σε Μάο-Μάο, όπως αυτούς που συνάντησε στο πέρασμά του από τη Δράμα και την Ξάνθη.
κ. Πένιοβιτς, πριν αρχίσετε να μας μοιράζετε "καθρεφτάκια και χάντρες", εξηγείστε μας πρώτα τα "μυστικά" της εκκωφαντικής αποτυχίας σας επί 2 συναπτά έτη στο ελληνικό πρωτάθλημα γυναικών της Α1. Εσείς δηλαδή δεν είσασταν προπονητής Α1; Ποιό ήταν το δείγμα γραφής σας; Όσοι γνωρίζουν, γελούν.
Δηλαδή κ. Πένιοβιτς εσείς είστε τουρίστας και αμέτοχος ευθυνών; Μαζί με αυτά που είδατε ("είδα αξιόλογα ταλέντα και στο Αμύνταιο και στην Πτολεμαίδα στα πρωταθλήματα κορασίδων και νεανίδων") υπάρχουν και αυτοί που είδαν αυτό που παρουσιάσατε σαν προπονητής των ομάδων σας.
Στο ελληνικό γυναικείο χάντμπωλ των ανευθυνο-υπεύθυνων, κ. Πένιοβιτς κινείστε με ευελιξία προσπαθώντας να κερδίσετε χρόνο με αντιμεταθέσεις του τύπου "Πρέπει να προωθηθούν τα καινούργια κορίτσια".
Επειδή επιδεικνύετε παροιμειωδώς ασεβή και αυθάδη συμπεριφορά απέναντι στο ελληνικό γυναικείο χάντμπωλ (αθλήτριες, προπονητές, παράγοντες, φιλάθλους, γονείς και όσους το πονούν) η ανοχή σε τέτοιες "μπούρδες" πρέπει να είναι μηδενική.
Στην επόμενη "παράστασή" σας εξηγείστε μας πως ένας δοκιμασμένα αποτυχημένος προπονητής μπορεί να είναι επιτυχημένος ομοσπονδιακός.
Η θεωρούμενη "ανυπαρξία" του γυναικείου χάντμπωλ δεν συνιστά δικαιολογία για την ασέλγεια. Το γυναικείο όντως έχει χτυπητές αδυναμίες, αλλά και πάλι Θαύμα είναι που παραμένει ζωντανό παρά τη μακρόχρονη υπαγωγή του στο τμήμα Πειραματισμού και Ανορθόδοξων Μεθόδων.
Υ.Γ. Προς αυτούς που θα σκεφτούν να μεταφράσουν αυτό το κείμενο στον κ. Πένιοβιτς:
Δεν χρειάζεται να μεταφράσετε το παραπάνω κείμενο στον κ. Πένιοβιτς. Αυτός τα ξέρει. Σε εσάς απευθύνεται το κείμενο.

Anonymous said...

ΕΙΝΑΙ ΤΟΦΑΛΟΣ ΜΕ ΕΝΑ Φ! O Δημήτριος Τόφαλος (1882 - 15 Νοεμβρίου 1966) ήταν αθλητής της άρσης βαρών. Γενήθηκε στην Πάτρα το 1882.
Το κλειστό φέρει το όνομα του Δημήτρη Τόφαλου, μεγάλου Πατρινού παλαιστή. Είναι ακόμη γνωστό και ως "ΕΑΚ Πατρών" (Εθνικό Αθλητικό Κέντρο).

Anonymous said...

Φίλε 11.43

Ο νέος προπονητής της Εθνικής Γυναικών, κ. Πένιοβιτς, δεν έχει δείξει ακόμα δείγματα γραφής στην Εθνική Ομάδα. Εκτός του τουρνουά της Πάτρας που όσοι την είδαν είπαν ότι άφησε ελπίδες.
Στην Δράμα και στην Ξάνθη δεν είχε απλά το υλικό για να κάνει κάτι περισσότερο από ό,τι έκανε. Διαφωνεί κανείς σε αυτό? Αν ο άνθρωπος προπονούσε καμιά ομάδα υπό άλλες συνθήκες το πιο πιθανό είναι να ήταν και τα αποτελέσματα καλύτερα.
Που την είδες την ασεβή και αυθάδη συμπεριφορά απέναντι στο ελληνικό γυναικείο χάντμπολ? Τι σε έθιξε από αυτά που είπε?
Αυτό που κάνεις εσύ φίλε μου είναι μόνο να κριτικάρεις. Έχεις να προτείνεις κάτι άλλο από τον συγκεκριμένο κύριο? Μήπως είσαι κάποιος αδικημένος από αυτούς που ήθελαν σαν τρελοί τη θέση αυτή? Ή μήπως είσαι πρώην που πήρε πόδι και σε πονάει ακόμα πολύ? Καλή είναι η κριτική, αλλά μόνο όταν είναι καλοπροαίρετη και όταν ταυτόχρονα έχει και προτάσεις για κάτι καλύτερο. Η δική σου δεν είναι τίποτα από τα δύο. Αφήστε επιτέλους την εθνική ομάδα να δουλέψει. Είπε κανείς ότι έχουμε την ομαδάρα και τις τεράστιες παίχτριες και αμέσως θα πάμε στο τοπ? Είπε αυτό ο Πένιοβιτς? Πρέπει να έχουμε αυτογνωσία, δεν βλάπτει.

Anonymous said...

na do posa apo ta talenta pou ide stin ptolemaida tha parei.giati toulaxiston to mono pou akouo ine oti theloun na elinopiisoun tin botsmam!ayti tha sosi to ginekio handball?eleos!xilies fores ta talenta tis ptolemaidas.giati ipirxan toulaxiston 3.ante na do tis kinisis tou...

Anonymous said...

i ellinipiisi tis botsman ine dulia tu panteli.tu hronu pu i kipries tu tha pianode kinotikes de tha bori na ehi xenes!iparhun tosa talenta pu tha hathun me tin botsman.prepi na parun efkeries.

Anonymous said...

ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ Η κ.ΠΕΝΙΟΒΙΤΣ...

ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΓΙΝΑΝΕ ΟΙ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.... ΣΤΟ 5Χ5!!!!!

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ????

Anonymous said...

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ
-ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΕ ...ΙΤΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ "ΥΠΟΜΟΝΗ Κ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ... "
ΚΑΘΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ,ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΓΙΟΥΓΚΟΙ",ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ!

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΦΥΛΛΗ

Anonymous said...

Έχει γεμίσει ο τόπος λαμόγια!!!

Είτε προπονητές σε -ιτς, είτε παράγοντες σε -όπουλος...

Όξω όλοι απ' την παράγκα...

Γεια σου ρε Φύλλη... Σκατά στα μάτια αυτών που γκρέμισαν σε 6 μήνες ότι εφτιαχνες 10 χρόνια!!!!

Anonymous said...

Και αφού πέρασε ένας χρόνος ας μας πούνε οι καραγκιόζηδες παράγοντες της Ξάνθης πως αισθάνονται που κατάφεραν να διαλύσουν μια ομάδα που κάποιος έφτιαχνε με πολύ κόπο για σχεδόν 10 χρόνια. Κύριοι κερδίσατε μια περίοπτη θέση στο Hall of Fame της βλακείας.

ΥΓ: γεια σου Φύλλη....