ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ

ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΑΛ-ΦΟΡ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Σήμερα (Σάββατο) αρχίζει η μεγάλη γιορτή του φάιναλ- φορ του Κυπέλλου Ελλάδος στο χαντμπολ Ανδρών στις Σέρρες με την συμμετοχή των ΑΕΚ, Διομήδη Αργους, ΓΑΣ Κιλκίς και Φιλίππου Βέροιας. Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που έγινε στο ξενοδοχείο Ελπίδα Resort όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν να γίνουν καλά παιχνίδια και κερδισμένο να βγει στο τέλος το χάντμπολ.
Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου
Σταυρακάκης: «Η ΟΧΕ συνεχίζει την παράδοση»
Την ΟΧΕ εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος της επιτροπής επικοινωνίας Δημήτρης Σταυρακάκης, ο οποίος σχολίασε: « Για την ομοσπονδία αυτό το γεγονός είναι πολύ σημαντικό. Ευχαριστούμε τον Πανσερραϊκό για την πολύτιμη βοήθεια του. Εχει γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια και πιστεύουμε πως η διοργάνωση θα είναι πετυχημένη. Η ΟΧΕ συνεχίζει την παράδοση να αναθέτει τα φάιναλ- φορ στην περιφέρεια με σκοπό την διεύρυνση και διάδοση του αθλήματος. Λυπούμαστε που μια πόλη σαν τις Σέρρες με πλούσια αθλητική ιστορία στερείται ενός γηπέδου διεθνών προδιαγραφών και ελπίζουμε αυτή η διοργάνωση να είναι η απαρχή ώστε οι αρμόδιοι να αποφασίσουν να τις το φτιάξουν γιατί το αξίζει"

Ασίκογλου: «Θα αντεπεξέλθουμε στις προσδοκίες»
Από την μεριά του ο πρόεδρος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός Κυριάκος Ασίκογλου, τόνισε: «Καλοσωρίζω τις ομάδες. Ελπίζω όλα να κυλήσουν καλά. Θα αντεπεξέλθουμε στις προσδοκίες της ΟΧΕ. Κάναμε τα πάντα ώστε η διοργάνωση να είναι πετυχημένη. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την αστυνομία θα είναι δρακόντια. Θα ήθελα ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω για την βοήθεια τους, τον Δήμο και τον αθλητικό οργανισμό της πόλης. Τη Νομαρχία, το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και προσωπικά τον υπουργό Σταύρο Καλαφάτη, τον ΟΠΑΠ, καθώς και τον διευθυντή του κλειστού γυμναστηρίου και τους εργαζόμενους. Τέλος ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω στον τέως υπουργό Αχιλλέα Καραμναλή, βουλευτή Σερρών που η συνεισφορά του ήταν πολύτιμη»

Πολυχρονίδης: «Ετοιμάζουμε λαμπρή φιέστα»
Ο γενικός γραμματέας του Πανσερραϊκού Βασίλης Πολυχρονίδης, τόνισε: «Βρίσκονται εδώ τέσσερις από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Είναι μια γιορτή για το Χάντμπολ. Στον τελικό ετοιμάζουμε λαμπρή φιέστα. Τα εισιτήρια για τον πρώτο ημιτελικό μεταξύ ΑΕΚ- Διομήδη έχουν εξαντληθεί».

Γεροδήμος: «Πάμε για κάτι καλύτερο»
Ο προπονητής του Διομήδη Αργους Χρήστος Γεροδήμος, είπε: «Η ομάδα για τρίτη συνεχόμενη φορά παίρνει μέρος στη διοργάνωση. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και να κάνουμε κάτι καλύτερο από τις άλλες φορές. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες δια του τέσσερα. Δεν μας αγχώνει το ότι μπορούν να μας βάζουν την ταμπέλα του φαβορί. Μόνο εξωγηπεδικοί παράγοντες μας αγχώνουν, όπως φίλαθλοι, αντίπαλος, διαιτητές κ.α.».

Δημητρούλιας: «Θεσμός εκπλήξεων»
Ο δεξιός ίντερ των «λύκων» Δημήτρης Δημητρούλιας, σχολίασε: «Ευχαριστώ τον Πανσερραικό για την φιλοξενία. Είναι ένας θεσμός εκπλήξεων. Παίζουμε μια ομάδα που ξέρουμε πως οι φίλαθλοι της θα κατακλύσουν το γήπεδο. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Θα τα δώσουμε όλα για τον τελικό».

Παυλίδης: «Κερδισμένο το χάντμπολ»
Ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας Τεο Παυλίδης συμπλήρωσε: «Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να χαρούμε την συμμετοχή μας. Μέσα από αυτό θα βγει κερδισμένο το χάντμπολ».

Χατζόγλου: «Ολοι ήρθαμε για το Κύπελλο»
Ο αρχηγός του Φιλίππου Γιώργος Χατζόγλου, είπε από την μεριά του: «Ολα θα πάνε κατ ευχήν. Εύχομαι κυρίως υγεία στους παίκτες, να μην υπάρξουν τραυματισμοί. Ολοι ήρθαμε για να κερδίσουμε, αυτό είναι δεδομένο. Δεν υπάρχουν φαβορί στα φάιναλ- φορ τα παιχνίδια είναι νοκ- αουτ».

Γεωργιάδης: «Θα διασκεδάσουμε τα ματς»
Ο τεχνικός του Κιλκίς Νίκος Γεωργιάδης, σχολίασε: «Για μας είναι πολύ σημαντικό που τα τελευταία έξι χρόνια, έχουμε βρεθεί πέντε φορές στο φάιναλ- φορ. Θα χαρούμε και θα διασκεδάσουμε το παιχνίδι. Τα μηνύματα που έχουμε είναι ενθαρρυντικά ότι θα γίνει καλό φάιναλ- φορ».

Αρβανίτης: «Θα είμαστε ανταγωνιστικοί»
Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης αναφέρθηκε στο ματς με τον Διομήδη κάνοντας έναν παραλληλισμό: «Είναι η πρώτη συμμετοχή μας. Φέτος είχαμε πολλά προβλήματα. Φαβορί υπάρχει και είναι ο Διομήδης, αλλά απέναντι στους Ρωμαίους υπάρχει και ένα γαλατικό χωριό, που δεν παραδίνεται ποτέ. Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί στον ημιτελικό».

Παπαδόπουλος: «Θα ματώσουμε στο γήπεδο»
Ο πλέι μέικερ της «Ενωσης» Γιώργος Παπαδόπουλος τόνισε από την μεριά του: «Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ βρίσκεται στο φάιναλ- φορ για πρώτη φορά. Φέτος με το γηπεδικό πρόβλημα, ήμασταν πρόσφυγες μέσα στην ίδια μας την πόλη, την ίδια μας την χώρα. Ελπίζω να καταφέρουμε τον στόχο μας, που είναι το Κύπελλο, θα ματώσουμε μέσα στο γήπεδο. Τα 7 χρόνια που έχει ο σύλλογος να πάρει κούπα σε ομαδικό άθλημα, μας γεμίζουν περισσότερο με δίψα και αυτοπεποίθηση».

*Έχουν σταλθεί προσκλήσεις στον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, στον υπουργό πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και τον γενικό γραμματέα αθλητισμού Σταύρο Δουβή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/5
Α΄ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
14:00 Διομήδης Αργους- ΑΕΚ (απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από το sport+)
B’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
18:00 Φίλιππος Βέροιας- ΝΙPPON ΓΑΣ Κιλκίς (σε μαγνητοσκόπηση από το sport+ στις 22:00)
ΚΥΡΙΑΚΗ 31/5
16:15 Μεγάλος Τελικός (απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ET-1)

* Δωρεάν φωτογραφίες από την συνέντευξη τύπου καθώς και από όλους τους αγώνες θα βρείτε στο site www.newsports.eu στην ενότητα Δελτία Τύπου.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΜΠΙΤΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Η αυλαία του φετινού Μπιτς Χάντμπολ σε όλη την Ευρώπη αρχίζει σήμερα Σάββατο στην Κέρκυρα με την διοργάνωση του Masters 2009. Για δεύτερη φορά (πρώτη το 2005 στην Κατερίνη) μέσα σε πέντε χρόνια -κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλη χώρα- η Ελλάδα ανέλαβε την πολύ σημαντική διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Συλλόγων Μπιτς Χάντμπολ (EBT Mαsters 2009). Συγκεκριμένα η ελληνική αντιπροσωπεία κατέθεσε τον καλύτερο και πιο πλήρη φάκελο, ώστε να αναλάβει την διοργάνωση στον Δήμο Μελιτειέων-Κέρκυρας και στο “Meliti Cup” του Ίσσου της Κέρκυρας (31 Μαϊου- 1η Ιουνίου) και τα κατάφερε νικώντας πόλεις από την Γερμανία και την Κροατία, που έχουν παράδοση στο άθλημα. Σίγουρα μεγάλο ρόλο στην απόφαση της Ευρωπαϊκής έπαιξε η άρτια διοργάνωση του διεθνές τουρνουά, που αποτελούσε μέρος του Πανελληνίου σιρκουί που έγινε στην ίδια τοποθεσία το διάστημα 16-20 Ιουλίου, πέρσι το καλοκαίρι. Στο EBT Μasters θα πάρουν μέρος 16 ομάδες (8 ανδρικές και 8 γυναικείες) ανάμεσα τους και δύο ελληνικές η Μεταλλοπλαστική και η Αβαντ Γκαρντ. Στην επιστολή της ανάθεσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει την ιδιαίτερη επιτυχία που είχε αντίστοιχη διοργάνωσή ΕΒΤ στην Παραλία της Κατερίνης, Η κοινοποίηση της ανάθεσης έγινε προς το μέλος της Επιτροπής Μπιτς Χάντμπολ μας και υπεύθυνο της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΒΤ MASTERS 08 Νίκο Πέρρο, στον οποίο επίσης κοινοποιήθηκε και το χρονοδιάγραμμα δράσης για την προετοιμασία της διοργάνωσης.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

ΑΝΔΡΕΣ:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
1.ΑΧΑ Μπίχσταρς Μπούνταπεστ -Ουγγαρία (AXA Beachstars Budapest)
2 Μέγκα Σπορτ ΟΜCJ -Πορτογαλία (MEGA SPORT/OMCJ)
3 Φρουντ ντερ Σόνν - Γερμανία (Freunde der Sonne)
4 Μεταλλοπλαστική Αριστοτέλης- Ελλάδα
2ος ΟΜΙΛΟΣ
5. Μπαλομάνο Πλάγια Μπαρμπάτε -Ισπανία (Balomano Playa Barbate)
6 Ντετονο Ζάγκρεμπ -Κροατία (Detono Zagreb)
7 Λετενί Μπιτς Χάντμπολ Τιμ -Ουγγαρία (Letenye Beach Handball Team)
8 ΤSHV Κάμελοτ -Ολλανδία (TSHV Camelot)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
1 Γιουρόνικς Ναγκιατάντ-Ουγγαρία (EURONICS NAGYATAD)
2. Πρόμιλκι -Τσεχία (Promilky)
3 Πλάγιαντετ- Ελβετία (Playadettes)
4. Avant Garde -Ελλάδα
2ος ΟΜΙΛΟΣ
5. Βίπρεν Κάντιθ -Ισπανία (Vipren Cadiz)
6 Φλάϊνγκ Κανγκαρού -Γερμανία (Flying Kangaroos)
7 Ντετονο Ζάγκρεμπ -Κροατία (Detono Zagreb)
8 Μπιτς Γκερλς -Ουγγαρία (Beach Girls)

* Ολοι οι αγώνες που θα διεξαχθούν στο κεντρικό γήπεδο θα μεταδίδονται «ζωντανά» και μέσω internet live streaming από το site των διοργανωτών (www.meliticup.gr)


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Διαιτητικά δίδυμα προς διεθνοποίηση: Συμεών Χατσίκας – Νίκος Γλυκιώτης, Νίκος Γκαρμπούνης – Γιώργος Τσαϊρης
Παρατητητές προς διεθνοποίηση: Γιώργος Μπεμπέτσος, Γιάννης Μεϊμαρίδης, Άρτεμις Καραμανλή, Παναγιώτης Γιαννάκος
Σχολή προπονητών: Νίκος Πέρρος, Γιάννης Βαρελτζής, Κώστας Αλεξιάδης, Γιάννης Μπαχάς, Δημήτρης Σαλονικιός

ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ: «ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΠΟΧΗ.»
Για την διοργάνωση του Masters 2009 ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΟΧΕ και Πρόεδρος της επιτροπής Beach Handball, Παντελής Χατζηιωάννου, δήλωσε: « Πιστεύω ότι οι αγώνες θα αφήσουν εποχή. Η Κέρκυρα είναι πανέτοιμη για τους αγώνες. Το Beach handball είναι ανερχόμενη δύναμη στους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και έχει ισχυρή θέση στο ευρωπαϊκό καλεντάρι. Με βάση όλα αυτά η Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τις παραλίες της καλλιεργώντας το Beach handball και δίνοντας την ευκαιρία να διοργανωθούν σε πολλές περιοχές αγώνες Ευρωπαϊκού επιπέδου»

ΠΕΡΡΟΣ: «Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΟΥ MASTERS 2009»
Ο Συντονιστής των αγώνων Νίκος Πέρρος τόνισε: « Όλη η Κέρκυρα ζει στον παλμό του χαντμπολ και του Beach handball. Συνολικά 8 ραδιοφωνικοί και 2 τηλεοπτικοί σταθμοί της Κέρκυρας προβάλλουν κατά τον καλύτερο τρόπο τους αγώνες. Σήμερα Σάββατο, θα μεταδοθούν απευθείας από κερκυραϊκό κανάλι 18:00-20:00 οι αγώνες. Το κερκυραϊκό κανάλι θα δώσει δορυφορικά ψηφιακό σήμα και σε Κροατία, Γαλλία και Δανία. Ενώ αύριο Κυριακή, θα μεταδώσει απευθείας τους τελικούς 17:00-19:00. Συνολικά θα μετάσχουν στους αγώνες 180 αθλητές και αθλήτριες, ενώ από την Ουγγαρία και την Κροατία έχουν έρθει με πούλμαν πολλοί φίλαθλοι για να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να ξεναγηθούν στην Κέρκυρα. Η παραλία του Ίσσου θα γνωρίσει μεγάλες δόξες και θα μείνει με τους αγώνες αυτούς στην συνείδηση όλων όσων πάρουν μέρος στους αγώνες και όλων όσων παρακολουθήσουν τους αγώνες»

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ EHF ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΚΟΥΜΕΡΣΜΠΑΧ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ (1/6) ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ.
Το πρόγραμμα των τελικών των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων έχει ως εξής:
Champions League Ανδρών: Θιουδάδ Ρεάλ (Ισπανίας) – Κίελο (Γερμανίας), 31/05/2009 ώρα 19:00, Θιουδάδ
Κύπελλο Κυπελλούχων Ανδρών: Βαγιαδολίδ (Ισπανίας) – Νορντχορν (Γερμανίας) 30/05/2009 ώρα 18:30, Βαγιαδολίδ
EHF Cup Ανδρών: Γκούμερσμπαχ (Γερμανίας) – Γκορένιε (Σλοβενίας) 01/06/2009 ώρα 19:30, Κολωνία. (Στην Γκούμερσμπαχ αγωνίζεται ο Αλέξης Αλβανός)
Challenge Cup Ανδρών: Σουσεάβα (Ρουμανίας) – Σπορτ Ρεσίτα (Ρουμανίας) 31/05/2009 ώρα 17:00, Σουσεάβα.

2 comments

aek-livefotos said...

Διομήδης Αργους Α.Ε.Κ 28 - 30

Παμε ρε Αεκαρα!!!

Anonymous said...

συγχαρητήρια !! παιχταράδες...
συγκεντρωθείτε στον τελικό τώρα